Gloria LT Cermei

Cermeiul nu mai are voie să greșească, în Țara Sămădăilor sosește Pobeda! Stoianovici: „Avem nevoie de puncte și moral”





În acest moment, Gloria Lunca Teuz Cermei e divizionara terță arădeană cu cea mai lungă serie fără victorie. Fiindcă FRF-ul a reprogramat meciul de la Periam, pentru marți, 16 noiembrie, „sămădăii” au bifat precedentul succes pe 18 septembrie, în cadrul etapei a 4-a. De altfel, cu 7 zile înainte, elevii lui Flavius Moisă, Adi Sasu și Cristi Irimia bifaseră celălalt succes al stagiunii, 2-0, la Dudeștii Vechi, cu Pobeda, „bulgarii” încercând să-și ia revanșa sâmbătă, la Cermei.

Cermeianii nu au făcut tocmai un meci rău contra Lipovei, pe un teren plin de apă, conducând cu 1-0 după primele 45 de minute. În final, și pe fondul unor decizii contestate de oaspeți, tabela s-a oprit la scorul de 4-1 pentru gazde. „În prima repriza am jucat foarte bine cu Lipova, aproape perfect. Am condus după o repriză de luptă, pe un teren greu, dar după pauză au venit peste noi. I-am și lăsat noi, am încercat să ne apărăm, dar au venit și arbitrii cu niște decizii de neînțeles și ne-au întors. Au dat goluri și am ratat un rezultat pozitiv. Ne-am propus cam mult de la seria de trei deplasări foarte grele (n.a. 6 puncte cu Ghiroda, Crișul și Lipova) și ne-au demoralizat un pic toate aceste înfrângeri. Probabil că am avut și ghinion, au fost unele absențe, cred că meritam mai mult. Cei de la Ghiroda într-adevăr au fost mai buni, dar nici noi nu am făcut cea mai bună partidă, în schimb, la Chișineu-Criș nu am simțit că ar fi fost peste noi”, susține Adrian Stoianovici, fundașul dreapta crescut de UTA și împrumutat la Cermei.

De acum, „roș-albii” nu ar mai avea voie să facă pași greșiți, mai ales că urmează adversari abordabili, Pobeda, Periam, Curtici și din nou Periam. „Săptămâna acesta ne-am pregătit bine pentru vizita celor de la Pobeda Star. I-am bătut în tur, vrem să îi batem și acum, avem nevoie de puncte și moral ca să reușim să revenim în apropierea zonei play-off. Sunt o echipă incomodă, au câțiva jucători cu experiență care pot decide un joc, însă ne vom lua măsurile de precauție. Trebuie să câștigăm cu orice preț, după care, marți, vom rejuca meciul de la Periam. Atunci am fost convinși că vom câștiga la masa verde, dar  cum timpul trecea și nu venea nici o decizie și având în vedere că trăim România e țara tuturor posibilităților chiar ne-am așteptat să se rejoace. Nu mai înțelegem cum se iau deciziile, dar vom juca și îi vom bate”, mai afirmă fundașul de 21 de ani, care a reprezentat Aradul la Centrul Național de Pregătire Timișoara, după care a jucat cu Metaloglobus și Slobozia în Liga 2-a. „Personal, îmi doresc să mă întorc la Liga a 2-a, o iau pas cu pas, am răbdare și o să vină toate la timpul lor. Aș vrea să o iau pe urmele fostului meu coleg, Alex Sabău, care e joacă bine la FC Brașov”, a adăugat cermeianul.

Salka (accidentat), Lazăr (suspendat) și  Loic (probleme personale) sunt absențele „sămădăilor” pentru disputa cu Pobeda de sâmbătă, de la ora 14.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea – Stoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi – Țurcanu, S. Popa – Vlad, Piț, Mateucă – R. Popa.

Pobeda: Toroc – C. Lungu, Miculescu, Bilia, Bîrloveanu – Chistrugă, Briciu, Vasilcin, S. Budur – Vincu – Bîrza.

Arbitri: Leopold Herczeg (Băcia – Hunedoara) – Alexandru Bogdănel, Florentin Andrei (ambii din Oradea)

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Adrian Copăcean (Caraş Severin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button