Fotbal judetean

Liderul a rămas în picioare și cu un om în minus: CS Socodor – ACB Ineu 1-1





Socodorul a pierdut șansa de o agăța pe ACB Ineu în fruntea clasamentului Ligii a 4-a Arad la finalul derby-ului din această după-amiază. Regretul trupei lui Tiberiu Darasz e cu atât mai mare cu cât liderul din Țara Zărandului a evoluat mai mult de o oră de joc în zece oameni, iar un succes în fața ineuanilor se lasă de prea mult timp așteptat.

Combatantele au trecut peste perioada de tatonare și după câteva șarje ale oaspeților, Socodorul a avut marea șansă să deschidă tabela. În minutul 11, Karmanoczky a lovit mingea, dar și pe Faur în careu și „centralul” Nicoraș a dictat penalty. Dumitru Copil a tras bine, însă parada lui Merșca a fost pe măsură și rezultatul a rămas alb. Ocazia s-a răzbunat 14 minute mai târziu, când Dan Mâneran (intrat pe gazon cu ceva probleme medicale) a înscris un euro-gol, șut imparabil de la 25 de metri, ușor lateral stânga. Doar că au urmat 6 minute „horror” pentru ineuani. În minutul 28, Karmanoczky a intrat tare la Dema și Nicoraș l-a trimis la cabine pentru dublu avertisment. Trei minute mai târziu s-a făcut 1-1, căci Florin Dema a urmărit un balon respins de Merșca la șutul lui  Copil.

În ciuda faptului că nu avea să se mai marcheze și repriza secundă a avut destule evenimente. În primul rând, ineuanii sperau ca și Turcuș să primească al doilea „galben” în debutul reprizei secunde, dar meciul a continuat 11 contra 10. Socodorul a avut mai mult mingea, Ineul s-a apărat destul de bine și pe niște contre Mâneran și Florea au avut niște situații bune. Bălteanu a avut și el un șut bun la capătul unei faze fixe, dar Vaida a fost la post. Amfitrionii au avut și ei o ocazie mare, când Faur a scăpat singur, dar a tras pe lângă poartă. În ultimul minut de joc, ACB-ul putea da lovitura dacă Vaida nu ar fi intervenit la reluarea din apropiere a lui Voștinar.

Darasz: „Îi vom bate pe cei de la Ineu exact când trebuie”

Fiindcă Felnacul a bătut Glogovățul, echipa din Socodor a pierdut și poziția secundă în clasament, dar promite meciuri și mai bune contra Ineului în play-off. „Ne-am dorit să câștigăm, dar nu a fost ziua noastră. Am ratat mult, inclusiv un penalty, iar Merșca mereu zboară din bară în bară în meciurile cu noi. Ne-a lipsit și Pirtea astăzi, unul dintre cei mai buni jucători ai noștri, suspendat după o fază la care meritam penalty și nu galben pentru simulare. Astăzi, arbitrajul a fost bun, zicem noi, eliminarea lui Karmanoczky a fost clară, la fel ca și penalty-ul. Asta e, le-am și spus băieților că îi vom bate pe cei de la Ineu exact când trebuie, noi sperăm că în play-off”, spune Tiberiu Darasz, antrenorul celor de la Socodor.

Sculici: „Mă gândesc din ce în ce mai serios dacă mai are rost să mă lupt cu morile de vânt”

Ineul a ajuns la trei meciuri fără victorie și riscă să piardă primul loc până la pauza de iarnă, dacă Felnacul o bate pe Sântana și câștigă restanța de la Beliu. „Am avut și noi greșelile noastre, în special la faza la care s-a acordat penalty-ul, dar am avut impresia că azi am jucat 10 contra 14. Hai 13, căci unuia dintre asistenți nu avem ce să-i reproșăm prea multe. În fine, chiar și inferioritate numerică, am avut ocazii mai importante decât echipa gazdă, una mare chiar pe final. Am ajuns la concluzia ca daca esti corect si cu bun simț ești luat fraier, în loc să fi respectat. Toate lucrurile sunt înțelese invers și aici nu mă refer doar la arbitraje, ci și la alte aspecte, inclusiv din propria noastră grădină. Tocmai de aceea, mă gândesc din ce în ce mai serios dacă mai are rost să mă lupt cu morile de vânt”, a spus Cristi Sculici, „principalul” liderului.

Formații:

Socodor: Vaida – Miclea, Gherheș, Țoca, Pele – Turcuș, Dema – Buzgău, D. Copil, Olariu (77 Bibarț) – Faur (86 Cană). Antrenor: Tibi Darazs.

Ineu: Merșca – D. Varga (46 Petrehele), Karmanoczky, F. Bogdan, Hulbăr – Zdrențan, Șerban (46 Bălteanu) – S. Balaci (57 Wilmer), Spătaru (57 Voștinar), Florea – Dan Mâneran. Antrenor: Cristian Sculici.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Flavius Dreghici, Mihai Stanciu. Observator AJF: Corneliu Tiulea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button