Baschet

FCC Baschet UAV Arad, pregătită pentru un prim moment al adevărului în actuala stagiune: În Polivalenta de pe Mureș descinde vicecampioana!





Duel de gală la mâine (ora 18), la Polivalenta arădeană, între FCC Baschet UAV Arad (10 puncte din 5 meciuri) şi CSM Satu Mare (12 puncte din şase meciuri), ocupantele primelor două poziţii în clasamentul la zi al Ligii Naţionale de baschet feminin. Niciuna dintre cele două formații  nu au cunoscut gustul înfrângerii până acum în campionat, cu menţiunea că formația de pe Mureș a avut parte de un program mai accesibil, în vreme ce vicecampioana au bifat deja două victorii preţioase, una la scor cu campioana Sepsi şi una la Târgu Mureş, pe un teren destul de complicat. De cealaltă parte, „galben-albastrele” lui Jose Araujo au debutat în forţă, dar în faţa unor echipe fără mari pretenţii. Bineînțeles, asta nu știrbeșrște din meritele arădencelor, autoritare şi determinate în toate cele cinci meciuri bifate până acumm chiar dacă împotriva Botoșaniului au intrat pe parchet la una, respectiv două zile de la ieșirea din carantină și fără cele mai importante jucătoare din lot.

Derby fără spectatori

Aşadar, ne aflăm în fața unei „ciocniri” ce poate spune multe despre potențialul FCC-ului, aflat – așadar – la primul examen cu adevărat solicitant în noua „gestiune” a portughezului Araujo. Din păcate, ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţi pentru a ţine sub control pandemia de COVID-19 cel puțin până la 25 noiembrie, derby-ul etapei a 7-a a LBNF se va disputa fără spectatori. Printre măsurile luate este și interzicerea participării persoanelor la evenimentele sportive, în vigoare cel puţin până pe 25 noiembrie. Dar revenind la spectacolul de pe parchetul Polivalentei, să spunem că formaţia din nord-vestul ţării porneşte totuşi cu prima şansă, mai ales datorită lotului mai complet şi echilibrat valoric, dovadă şi acea demonstraţie de forţă în faţa lui Sepsi SIC, rezultată cu victoria entuziasmantă la 22 de puncte diferenţă.

Urban: „Sunt convins că jucătoarele noastre vor lupta asa cum o știu ele mai bine”

Orice s-ar spune, gruparea din nord-vestul țării pleacă favorită, diferența de 22 de puncte la care s-a impus în fața lui Sepsi vorbind de la sine în acest sens. „Este un meci de <<care pe care>>, se întâlnesc primele două echipe ale campionatului, singurele formaţii neînvinse din acest sezon. Ele vin după o serie foarte bună de meciuri câștigate,  dar nici noi nu stăm mai rău, având victorii pe linie. Atuul lor este că au lotul mai numeros, cu schimbări pe fiecare post, ceea ce noi nu avem. Puteam compensa prin prezenţa numeroasă a suporterilor noștri, care să împingă fetele spre o mare victorie, dar, din păcate, acest lucru nu e posibil. Cu toate acestea sunt convins că jucătoarele noastre vor lupta asa cum o știu ele mai bine pentru victoria de sâmbătă” e prefaţa preşedintelui clubului arădean, Marcel Urban, pentru baschetarad.ro.

Ghiță: „O partidă echilibrată, va câștiga echipa mai motivată”

La parcursul perfect de până acum a FCC Baschet UAV Arad și-a adus din plin contribuţia Alexandra Ghiţă, tânara sportivă venită de la marea rivală din Târgovişte în această vară. „Partida dintre noi și Satu Mare va fi una echilibrată și foarte așteptată. După pauza forțată de izolare am avut timp să ne revenim din punct de vedere fizic și ne aflăm în parametrii normali, pregătite de acest duel important. Cred că diferența va fi făcută de echipa care va fi mai motivată. Ca și plusuri, avem avantajul sălii și mi-aș fi dorit să avem și avantajul suporterilor. Pentru noi înseamnă enorm, dar, din cauza pandemiei, jucăm acest meci important fără ei fizic. Dar, sunt sigură că, la fel ca și noi, așteaptă acest meci și sunt alaturi de noi de acasă” au fost cuvintele pivotului de 21 de ani al Aradului, care a făcut parte şi din lotul reprezentativei de senioare a României, ce a jucat în week-end-ul trecut primele meciuri din campania de calificare la EuroBasket 2023. „La națională am incercat să mă bucur de fiecare experiență în parte și să dau tot ce am avut mai bun la momentul respectiv. Mă simt onorată și bucuroasă că am avut ocazia să jucăm împotriva Spaniei. A fost o experiență unică”, a adăugat Ghiță.

Akathiotou: „ Apărarea și dorinta vor decide soarta acestui meci”

Cu dublă cetăţenie ciprioto – română, Veatriki Akathiotou a început în această vară al treilea său sezon în maioul FCC Baschet UAV Arad. Satu Mare are o echipă destul de bună și asta a arătat de la începutul campionatului. Fiecare meci este foarte important pentru noi. Ar fi un imbold de moral important să obţinem o victorie acasă. Apărarea și dorinta vor decide soarta acestui meci e opinia lui Akathiotou.

Trei foste „arădence” în lotul sătmărencelor

În lotul oaspetelor regăsim şi trei ex-arădence, toate “internaţionale”, Dora Ardelean şi Marta Fodor, componente şi ale naţionalei de senioare a României şi bosniaca Miljana Dzombeta, una din cele mai valoroase şi apreciate bachetbaliste care a evoluat de-a lungul timpului în maieul „galben-albastru”. Alte atuuri ale CSM-ului sunt în primul rând antrenorul spaniol Miguel de Jesus Lopez Alonso, un bun tactician şi motivator, cu care Satu Mare a mai încercat, până acum fără succes, să stopeze hegemonia lui Sepsi, dar şi alte patru straniere, americancele Taylor, Kostowicz şi Moore şi sârboaica Vuckovic.

Universitatea Cluj – Agronomia Bucureşti, Rapid Bucureşti – CSM Târgovişte, KSE Târgu Secuiesc – Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Olimpia Braşov – CSM Alexandria şi Triumf Botoşani – Phoenix Constanţa sunt celelalte dispute ale rundei cu numărul 7 a LBNF. În clasament conduce CSM, 12 puncte, urmată de Arad şi Alexandria, ambele cu 10 puncte şi Sepsi, 9 puncte, cu menţiunea că  FCC UAV şi formaţia din Sfântu Gheorghe au un meci mai puţin disputat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button