UTA Arad

Hagi, despre UTA: „Un adversar puternic, disciplinat, care pierde greu!” Larie și Artean sublinează importanța rezultatului: „Să ne distanțăm de ei!”





Farul și UTA se află față în față în etapa a 16-a a Ligii 1, mâine, la Ovidiu. La prima vedere se anunță un meci destul de închis, ținând cont de faptul că se duelează două dintre cele mai ermetice formații. Constănțenii au a doua cea mai bună defensivă din campionat, cu 9 goluri primite în 15 dueluri, iar arădenii sunt pe locul 3 în același clasament, cu 10 goluri încasate. Totuși, formația de pe Litoral a marcat mai mult, 18 goluri, față de cele 15 ale trupei de pe Mureș. De altfel, diferența dintre cele două combatante se face la golaveraj înainte de confruntarea de mâine, căci numărul punctelor e același – 24.

Hagi: „Să jucăm la rezultat, dar – bineînțeles – păstrând principiile noastre”

După câteva zile în care s-a aflat în centrul discuțiilor cu privire la preluarea funcției de selecționer al României, Gheorghe Hagi s-a conectat la miza meciului cu UTA. „Întâlnim un adversar foarte bun, foarte bine organizat, care pierde foarte greu. Sunt puternici, disciplinați, dar noi sperăm să facem jocul nostru, să ne impunem. Vrem să dominăm, să facem un meci bun și bineînțeles ne dorim victoria. Trei puncte acasă ar fi importante, începe returul de campionat, orice meci e important.  Cu fiecare partidă ce trece, vom avea tot mai puține puncte la dispoziție. Trebuie să fim pragmatici, să jucăm la rezultat, dar – bineînțeles – păstrând principiile noastre. Pentru binele nostru, trebuie să avem mai multe victorii decât în tur. În tur, apărarea a stat foarte bine, dar în atac trebuie să facem mai mult, să dăm mai multe goluri. Mijlocașii și atacanții trebuie să aducă un aport mult mai bun”, spune tehnicianul Farului, probabil cel mai bun fotbalist român din toate timpurile.

Hagi anunță absențele lui Mladen, Pires și Grameni, dar: „Nu e nici o problemă, avem alții care de-abia așteaptă să joace, avem soluții”. În fine, „Regele” nu exclude ca primii doi marcatori ai echipei sale să apară în același moment pe teren: „Ar putea fi o soluție ca Jefte și Petre să joace împreună. Ambii sunt în formă, dar nu am decis încă cu cine vom juca. Mai sperăm ca și cei de lângă ei să ne ajute mai mult”.

Larie: „Cel mai important este rezultatul”

Ionuț Larie e principala piesă a apărării de fier a Farului. Mai mult, fundașul de 34 de ani e unul dintre liderii vestiarului din postura de căpitan. „Ne așteaptă un meci dificil, echilibrat. Se întâlnesc două echipe vecine de clasament, cu aceleași puncte. Noi am avut un tur foarte bun acasă, unde am pierdut un singur meci, ei un tur foarte bun afară, unde, de asemenea, au pierdut o singură dată. Va fi un meci, frumos, interesant, iar noi sperăm să punem în practică ceea ce am făcut în ultimele două săptămâni și să fim victorioși. Dacă vom câștiga pe fondul unui joc de posesie și cu ocazii multe va fi cu atât mai bine, dar cel mai important mâine e rezultatul. Ar însemna să ne distanțăm puțin de UTA, poate puțin și de celelalte echipe din zonă, dar ca să ne distanțăm și mai mult trebuie să aducem puncte și din deplasare. E adevărat că am primit puține goluri în tur, să o ținem pe aceeași linie, dar și să marcăm mai mult”, a punctat Larie înainte de disputa cu UTA.

Artean: „Până acum nu am invins-o pe UTA în campionat, ne dorim foarte mult să o batem de această dată”

Din postura de fost jucător al lui Poli, Andrei Artean e obișnuit cu încărcătura meciurilor cu UTA. „Ne așteaptă un meci cu o echipă foarte bună a campionatului, pe care până acum nu am învins-o în campionat și ne dorim foarte mult să o batem de această dată. UTA e o echipă care, până la revenirea suporterilor pe stadioane, juca mai bine afară, cu siguranță va fi un meci greu. Sper să facem un meci bun și să câștigăm pentru a ne distanța de ei și a rămâne în primele 6. De fapt, la finalul turului noi nu am fost printre primele 6 echipe, speram să avem o primă parte de campionat mai bună, căci obiectivul e play-offul. Pentru asta trebuie să facem mai multe puncte în retur și vrem să începem de mâine, cu UTA. Totodată, vrem să avem și cel mai bun atac din campionat, nu doar cea mai bună defensivă. Deși, până la urmă, tot ce contează este să marcăm cu un gol mai mult decât adversarul”, spune „închizătorul” de 28 de ani, care i-a bătut pe arădeni în dubla manșă din barajul de menținere/promovare în Liga 1, din vara lui 2017. A fost ACS Poli – UTA 2-1 și 3-1 (2-1 și 3-1), dar Artean s-a mai aflat pe teren și în 2012 într-un Poli – UTA 1-1.

2 comentarii

  1. Mare fost jucator,zero ca antrenor…E usor a scrie versuri,cand nimic nu ai a spune…Antrenor doar la nivel de academia proprie,interes…Pe mana sa,multi copii…client unic Becali…
    Ce mare rahat a facut ca selectioner?Nimic!NUL!Despre ce adica discutam?Istericale,fortari si jigniri arbitrii,presiune pe ei,circar ieftin,cum a facut la Arad…Lasati-ma cu acest Hagi…Una este respectul pentru ce a fost si cu totul alta ceea ce face momentan….Respectul tine distanta…

    0
    0
  2. Hopa…de exemplu,un Artean,Dobrosavlevici,au fost ai raposatului Ionut Popa..Hagi nici macar nu auzise despre ei…pana le-au dat cu terenul in cap…de nu s-au regasit….Ca tot vad ca isi asuma anumiti jucatori…Cupa Danone,s-a facut pe smecheriile lui Hagi,bani,finante,publicitate,imagine..AJF-urile,nu au cartit,s-au conformat,strict pentru Hagi,Maria sa….Ma lasi????Gata cu cascavalul….
    Ai facut milioane de Euroi..S-a inchis robinetul…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button