UTA Arad

Balint, pozitiv după remiza albă cu Farul: „Puteam face mai mult, dar să nu uităm unde am jucat! Un punct muncit și meritat”





UTA leagă a doua remiză albă în deplasare și al treilea meci consecutiv fără gol înscris. Dacă în precedentele dispute, acasă, cu Chindia și la Mioveni, așteptările erau mai mari, iar jocul și ocaziile create au confirmat acest lucru, astăzi, la Ovidiu, arădenii se pot declara foarte mulțumiți cu punctul obținut. Farul a fost echipa ce a construit și atacat mai mult și, chiar dacă nu a avut ocazii imense, exceptând bara lui Betancor și „capul” de puțin alături al lui Larie, nu poate fi mulțumită cu rezultatul de pe tabelă.

Am reacționat foarte bine ca și disponibilitate la efort”

Până la urmă, „Bătrâna Doamnă” se întoarce acasă cu un punct important de pe terenul echipei lui Gică Hagi, care – însă – trebuie legat cu altele pentru a nu se pierde contactul cu zona play-off. „Un meci echilibrat, în care, atât noi, cât și cei de la Farul, ne-am propus să câștigăm. Am muncit foarte mult pentru acest punct, chiar le spusesem băieților săptămâna trecută că vom avea nevoie de o disponibilitate la efort foarte mare ca să putem emite pretenții astăzi. Au reacționat foarte bine din acest punct de vedere și chiar dacă am avut momente în care am suferit și Farul ne-a pus sub presiune, până la urmă cred că este un punct muncit și meritat”, a spus Laszlo Balint la finele disputei de pe Litoral.

În mare parte, băieții s-au achitat de aceste sarcini, dar tot timpul este loc de mai bine”

De astăzi, UTA este echipa ce și-a închis poarta în cele mai multe meciuri din Liga 1, 10, din 16 disputate. A doua este CFR-ul, cu 9, dar clujenii mai au de jucat în această etapă cu FC U Craiova. „Noi am încercat să atacăm, dar trebuie să ne uităm puțin unde am jucat. Farul este o echipă care, cel puțin pe propriul teren în acest sezon, a demonstrat o forță foarte mare. Important este că nu plecăm cu mâna goală de aici. Noi am încercat să și atacăm, să și înscriem, dar, din păcate, nu am reușit să avem consistența necesară pe faza de posesie, nu am reușit să avansăm atât de mult către treimea noastră de atac. Chiar și așa, am avut câteva situații bune, în care am fost periculoși. E adevărat, ne-a lipsit golul, mi-aș fi dorit și eu să avem mai multe ocazii, mi-aș fi dorit să împingem mai mult fundașii laterali, dar nu trebuie uitat că Farul are un sistem în care pune presiune foarte mare pe linia defensivă adversă. Iar atunci era important ca fundașii laterali să poată asigura în fiecare moment dublajul la fundașii centrali. În mare parte, s-au achitat de aceste sarcini, dar tot timpul este loc de mai bine. Într-adevăr, rămânem și noi cu același sentiment ca și Farul după acest meci, că am fi putut mai mult. Fiecare jucător, dar și noi, ca și colectiv, am fi putut să evoluăm la un nivel mai bun. Una peste alta, cred că băieții s-au achitat bine sau foarte bine de sarcini, cu toate că după prima repriză, chiar le-am spus la pauză, nu am fost mulțumit. Au fost jucători care au evoluat destul de mult sub nivelul lor, dar am reușit să reglăm câteva aspecte, iar în a doua repriză, cel puțin și pe partea aceasta de pressing avansat, am stat ceva mai bine. Asta a fost, de acum rămâne să ne concentrăm e următoarea etapă, pentru că e foarte important să câștigăm”, a adăugat tehnicianul „roș-albilor”.

„Farul și UTA, echilibrate valoric”

A fost a patra remiză (a treia fără gol marcat) între Farul (Viitorul) și UTA din cinci întâlniri disputate de la revenirea arădenilor în Liga 1. Doar în play-out, trupa de pe Mureș reușise să se impună la limită, după golul lui Hora. „S-a văzut și astăzi, dar și în tur, sunt două echipe echilibrate la nivel valoric. Ce este evident, și cred că a văzut toată lumea, e că cei de la Farul au câteva individualități capabile să dezechilibreze în orice moment. În primul rând, să ne gândim la golgheterul campionatului, apoi să ne gândim la jucători tehnici, care unu la unu pot elimina oricând adversari din joc. Periculos a fost azi și Larie, un jucător cu experiență, care știe să profite de anumite momente, dar eu cred că ne-am descurcat. Dar, mă bucur că am reușit să facem un joc colectiv bun. E adevărat, rămâne regretul că pe faza de posesie, pe faza de atac, nu am evoluat așa cum ne-am propus”, mai susține Balint.

Înghesuială la play-off? „Să rămânem focusați doar pe următorul meci”

Punctul cucerit azi le ajută și nu prea pe Farul și UTA în lupta pentru un loc de play-off. „Se demonstrează etapă de etapă că este un campionat echilibrat. Sunt multe echipe care, inclusiv la nivel declarativ, au spus că-și doresc accederea în play-off. Noi încercăm să ne concentrăm pe următorul meci, pentru că avem un program foarte greu, cel puțin până la finalul anului, Jucăm în fiecare etapă cu echipe ce-și doresc accederea în play-off. Deci, practic, fiecare meci va fi pe muchie de cuțit și trebuie să ajungem cât se poate de pregătiți. Tocmai de aceea spun că încercăm să nu ne gândim foarte mult la perspectiva mai lungă, să luăm fiecare săptămână așa cum vine și să rămânem focusați doar pe următorul meci”, a încheiat Laszlo Balint.

Cel puțin până luni, când Voluntari joacă împotriva celor de la Dinamo, UTA a urcat un loc în clasamentul Ligii 1, de pe 8 pe 7.

FOTO: Ciprian Petcuț

7 comentarii

  1. Acasa la golgeter. Fără vârfuri, dar cu vârf de dăruire. Pentru neutri, spectacol mai puțin, pentru noi emoții, ceva confirmări, dar și ceva mici neîmpliniri. Am plecat la lupta cu pieptul gol. Adversarii cu laurii pe masa. Purece și Petre, fără regrete. Cu rima. Putea câștiga și Farul, dar și noi puteam lovi prin Antal, cu minute puține sau golul din bocancul lui David. UTA, cu vreo doi atacanți noi, ar putea arata și mai bine în anul II. Consider omul echipei la acest meci pe Shlyakov. Un 8. Din media 7 la apărare, unde are o,, chifla’, dar și un 9 pe extrema la atac. UTA în final, afara de o conducere echilibrata, este opera opiniei publice arădene, care are în sarcina efortul financiar. Nota bene într-o epoca in care în tara de grâu , pâinea e 8lei kg, în loc de 2.

    0
    0
  2. Daca s-a mers pe ideea de egal,atunci obiectiv indeplinit…In sensul ca sa nu luam gol si DACA se poate,sa marcam macar unul si din pacate nu se poate….Doar ca nu suna tocmai bine pentru ca oricat ne-am dori,atacul a ramas de-atatea ori corigent,incat deja risca exmatricularea si mutarea la un „liceu” cu pretentii mai mici…
    Raman la parerea ca se putea mai bine dar si mai rau,asa ca acest punct in compania Farului este foarte bine venit cu o singura conditie: rezultat unic contra Argesului,victorie,altfel nu valoreaza mare lucru…
    In general a fost binisor..Succes si multa bafta!

    0
    0
    1. Domnule Balint, nu-i baga in seama pe carcotasi.UTA are nevoie in primul rand de continuitate la nivel de conducere, antrenor principal si staf, de stabilitate financiara la club (atat cat sa nu ne bagam in datorii pe care nu le putem onora ).Dupa al doilea an in Liga 1, este OK, vis a vis de bugetul pus la dispozitie.Aradul avea nevoie de UTA in prima liga (dupa atatia ani in ligile inferioare), iar prin politica pasilor marunti poate progresa de la an la an.
      Apropo de carcotasi, intrebati „specialistii” de pe site ce mare rol a avut ca antrenor regretatul Istfan Kovacs, pe vremea cand antrena Ajax Amsterdam cu Johan Cruyff ,Van Hannegen, Yongblued, etc in echipa si a castigat 6 campionate la rand si CCE in anii 1970.I-a invatat Kovacs sa dribleze, sa traga la poarta, sa se demarce, sa dea goluri, etc. ? La fel cand a condus nationalla Frantei ? Concluzia : un antrenor trebuie sa se plieze pe profilul jucatorilor pe care ii are la dispozitie si in functie de asta isi face tactica de joc.Pentru un antrenor rezultatele primeaza.Plus ca pe langa toate acestea , norocul nu se poate antrena.De aceea pe parcursul unei competitii uneori ai sansa alteori ai ghinion, de aici rezulta legea compensatiei.( Vezi la UTA meciurile cu FCSB, Gaz, Rapid, Dinamo, CFR, Chindia, etc)

      0
      0
  3. Ce obiectiv are conducerea și ce obiectiv are grupul,din finalul interviului se pare că nu prea ne dorim top 6.
    Noi nu avem conducere sau doar antrenorul răspunde de tot și toate?
    Domnule Balint de ce nu îl jucați pe David Miculescu pe poziția lui, adică de vârf,nu am nimic cu copilul,se vede că vrea iar încrederea excesiva pe care i-o acordați nu cred că e benefică pentru ceilalți juniori,de 2-3 meciuri nu joacă nimic dar nu este el vinovat.
    Ieri a ajuns la finalizare însă nu din poziția de extremă golurile de la Dinamo le-a dat din poziție centrală, dacă tot se încearcă o mărire a cotei jucătorului cu cifre ar fii mai corect și normal atat pentru jucător dar și pentru club sa fie jucat pe poziția ideală pentru David unde sunt sigur că ar da un randament mai bun.
    In ultimul timp tot mai multe lucruri par că scârțâie,ar fii normal într-un club profesionist să știm și noi suporterii ce se vrea,ce strategie există (dacă există),pe termen mediu și lung!
    Hai UTA!!

    0
    0
  4. Inca nu inteleg acel meci UTA-Chindia 0-2 cand UTA a avut 7-8 ocazii foarte mari de a marca ! De atunci s-a accidentat Hora, cehul Walter a plecat. Lucruri ciudate

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button