Progresul Pecica

Pecica are ocazia să răpună al doilea lider ce vizitează arena „Pădurice” pe acest final de an! Saizu: „Ghiroda e favorită, dar avem șansa noastră!”





După etapa liberă, sâmbătă, de la ora 13, Progresul Pecica revine pe gazon cu un meci pe teren propriu contra liderului din C8, CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Nu mai departe de acum două weekenduri, tot pe arena „Pădurice”, „galben-albaștrii” detronau precedenta ocupantă a primului loc, pe Crișul, cu un sec 3-1 și așteptările sunt mari și de la acest meci. Laurențiu Telescu, Ioan Bănățan și Dan Țapoș par să fi găsit un anumit echilibru tactic, cu toate că vor lipsi jucători importanți precum Ștefan și Țugulescu. Primul a fost operat, după ce a suferit o fractură de piramidă nazală după un contact cu Teședan, fază la care arbitrul nici măcar nu a dat fault cu ocazia confruntării cu Crișul, iar al doilea este suspendat.

Contra Ghirodei, tehnicienii vor merge – probabil – tot pe ideea unui ax central puternic, în care își găsesc locul Oancia, Arsene și Saizu. Ultimul a venit la Pecica chiar de la formația timișană și dorește să demonstreze că, poate, a fost lăsat prea ușor să plece. „Am jucat doi ani la Ghiroda pe vremea antrenorului Bura, este un club profesionist, cu condiții de pregătire, echipamente și resurse financiare importante pentru a face fotbal. Sigur că sunt favoriți după locul din clasmament și rezultate, au și acum o echipă bună, omogenă, sunt organizați ca niște profesioniști, dar nu se știe niciodată. Avem șansa noastră, jucăm acasă și avem un moral foarte bun. Cu Crișul am făcut un meci bun ca și atitudine și realizări fotbalistice. Au am avut presiune, am jucat relaxați, Laurențiu Telescu a știut cum să ne mobilize și am obținut o victorie importantă. Acum, vrem să scoatem puncte și din acest ultim meci al anului, cu liderul Ghiroda, în tur chiar le-am dat o replică bună, nu meritam să pierdem”, spune Cosmin Saizu.

Într-adevăr, la meciul din județul din Timiș (scor 2-0) între cele două formații au fost grave probleme de arbitraj, ghirozenii fiind clar avantajați. Pecicanii nu au beneficiat de un penalty clar și li s-a anulat un gol perfect valabil, în minutul 89, la scorul de 1-0, pe când trupa lui Leuca a primit în dar un 11 metri. „Personal, îmi doresc să joc cât mai mult, acolo unde îmi este locul, la <<închidere>>, dar ceea ce ar fi mai important este ca echipa să intre în play-off. Noi încercăm să câștigăm tot și poate ne ajută și rezultatele indirecte”, a mai punctat mijlocașul de 23 de ani al Progresului.

Chiar dacă o bate pe Ghiroda sâmbătă, Pecica nu poate termina anul mai sus de locul 5, dar nici nu poate pierde locul 6 pe care se află acum în cazul unui nedorit eșec sau al unei remize.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – Wild, Telescu, Podină – Tambor, Oancia, Saizu, Onișor – Arsene – Enciu, Capătă.

Ghiroda: Miklos – Sporin, Stupu, Hecsko, Coroiu – Precup, Jichici – Mancaș, Grancea, Ehling – Bădăuță.

Arbitri: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare), Răzvan Ionuț Soporan  (Baia Mare), Cristian Gheorghe Mureșan (Cavnic – Maramureş)

Observatori: Dan Alexandru Miholcea (Bocşa), Florin Nicuşor Știube (Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button