Fotbal feminin

„Leoaicele”, la un singur punct de play-off: „Să jucăm inteligent în fața Alexandriei, restul calculelor nu ne interesează”





Cortina cade și peste sezonul regular al Ligii 1 la fotbal feminin și vom cunoaște ultimele două echipe calificate în play-off, respectiv formația ce va juca pentru salvarea de la retrogradare. Implicată în lupta la „baionetă” e și AC Piroș Security, alături de Poli Timișoara și Fair-Play Joc Cinstit București.

„Leoiacele” au două puncte peste adversarele sale, dar și cel mai greu meci al etapei. Pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic sosește CSM Alexandria, formația de pe locul 4, deja calificată în play-off, în timp ce Poli și Fair-Play vor face, probabil, scor cu Banat Girls, respectiv Ladies Târgu Mureș. Pe de altă parte, arădencele au două rezultate din trei pentru accesul în Top 6, victorie și egal contra teleormănencelor. Doar că, în cazul în care rezultatele sunt normale și – bineînțeles – Fair-Play ia punctele de la Odorheiu Secuiesc la „masa verde”, fiindcă Ambulanța nu a mai ajuns la meci, victoria fetelor de la Piroș o trimite în play-out pe Poli, iar remiza pe bucureștence. Evident, în cazul nefericit al unui eșec, Olariu și colegele sale rămân pe locul 7.

Inclusiv antrenorul Dan Cuedan își face atent pașii, având la dispoziție două săptămâni să pregătească disputa din moment ce nu a avut fotbaliste convocate la echipele naționale. „Fetele au răspuns foarte bine la antrenamente, mai avem de făcut un singur pas, cel mai important, spre play-off. Obiectivul stagional e menținerea în Liga 1, dar ar fi păcat să nu concretizăm prestațiile și rezultatele în general bune cu o calificare printre cele mai bune echipe ale campionatului. Ceea ce-mi doresc de la fete este să joace inteligent, cât mai simplu și să fie pragmatice în fața unei echipe foarte bune, care e deja în play-off. Celelalte calcule nu ne interesează, cine merită să ajungă în play-off!”, spune antrenorul fetelor de la Piroș Security.

Cel puțin pentru Poli ar fi o lovitură în moalele capului să joace doar în play-out, când timișorencele plecau cu gânduri de podium. Mai mult, gruparea „alb-violetă” a părăsit și Cupa României, chiar după eșecul intern cu rivalele din Arad. Pentru Piroș Security cel mai important este că nu are absențe pentru confruntarea cu CSM Alexandria ce începe duminică, de la ora 11.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button