Alte sporturi

Arădeanul Marius Copil va fi față în față cu legendarul Rafael Nadal în România – Spania, la Cupa Davis!





Echipa națională de tenis masculin a României a avut ghinion la tragerea la sorți de astăzi. După ce au trecut de Peru în semifinalele World Group I, scor 4-0, „tricolorii” vor înfrunta puternica echipă Spaniei, cap de serie numărul 2, în calificările Cupei Davis 2022.

Legendarul Rafael Nadal e cea mai importantă „piesă” a echipei Spaniei, participând la 5 din cele 6 ediții de Cupa Davis câștigate de Spania: 2000, 2004, 2009, 2009, 2011 și 2019. Are un bilanț de 37 victorii și 5 înfrângeri. Dintre acestea, la simplu are 29 victorii și o înfrângere. Doar cehul Jiri Novak l-a bătut în 2004, iar ultimul precedentul eșec al lui Nadal în Cupa Davis datează din 2005, când a făcut pereche cu Feliciano Lopez, în fața Italiei.

Nadal are cea mai lungă serie de victorii în Cupa Davis și e liderul competiției dacă se adună și meciurile de dublu, ajungând la 32 de triumfuri consecutive. Spaniolul de 35 de ani n-a mai pierdut un meci din 2005, când a făcut pereche cu Feliciano Lopez, în fața Italiei. Cum arădeanul Marius Copil e considerat prima „rachetă” a României, duelul cu Rafa Nadal pe 4 și 5 martie 2022, în Spania, este inevitabil.

Pe lângă duelul dintre Spania și România, alte 11 meciuri vor avea loc în calificări. Cele 12 echipe învingătoare vor merge la turneul final din 2022, unde sunt așteptate de 4 formații deja calificate: Croația, Rusia, Marea Britanie și Serbia. Iată cum arată tabloul celor 12 dueluri:

Franța – Ecuador

Spania – România

Finlanda – Belgia

SUA – Columbia

Țările de Jos – Canada

Brazilia – Germania

Slovacia – Italia

Australia – Ungaria

Norvegia – Kazahstan

Suedia – Japonia

Argentina – Republica

Cehă Coreea de Sud – Austria

România și Spania s-au întâlnit ultima dată în 2016, la Cluj-Napoca, ibericii impunându-se cu 4-1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button