UTA Arad

Balint, discurs-manifest după ce arbitrii au învins UTA pe „Arena Națională”: „Suntem în anul 2021 și ne întrebăm de ce fotbalul românesc se duce în jos”





Managerul UTA-ei, Attila Brosovszky, a greșit când s-a declarat convins  că Marian Barbu va arbitra corect meciul cu FCSB. Nici o legătură cu realitatea din această seară, de pe „Arena Națională”. „Centralul” din Făgăraș a acordat un penalty gratuit gazdelor la o fază la care Octavian Popescu a căzut din picioare în fața lui Roger jr, după care a acordat și a doua lovitură de la 11 metri, penalizând hențul în careu lui Medjimorec, în condițiile în care mingea ieșise inițial în afara terenului cu câțiva centimetri buni. Tănase nu a greșit de la punctul cu var și a anulat reușita frumoasă a lui Roger jr., venită la capătul unei faze de fotbal adevărat.

Când un arbitru greșește de maniera de care a greșit domnul Barbu în seara asta, cum plătește?

Evident, Laszlo Balint a fost un car de nervi după eșecul, 1-2, al echipei sale pe „Arena Națională”, având un discurs manifest în fața televiziunilor. „Bătrâna Doamnă” lasă puncte importante pe drum în lupta pentru play-off. „ În primul rând, eu aș vrea să îmi felicit băieții, pentru că, din punctul meu de vedere, și nu doar al meu, cred că a văzut o țară întreagă, astăzi UTA este câștigătoarea morală a acestui joc. Părerea domnului Barbu a fost cu totul alta și i-o accept, arbitrii sunt oameni și pot greși. Toată maniera domnului Barbu a fost cum a văzut o țară întreagă. Noi, la Arad, la UTA, încercăm să fim atipici, adică să nu ieșim pe la emisiuni, să nu urlăm, să nu ne certăm cu arbitrii, cu adversarii. Vrem să respectăm pe toată lumea, pretindem și noi respect. Ne acceptăm greșelile, încercăm să ne asumăm greșelile. Dar, a spus acum ceva vreme un coleg de breaslă, noi în momentul în care greșim, plătim. Când un arbitru greșește de maniera de care a greșit domnul Barbu în seara asta, cum plătește? Cum vine și se uită el în ochii noștri, ai antrenorilor și ai jucătorilor? Cum poate să vină el și să spună <<am încercat să dau eu tot ce am avut mai bun și să arbitrez cât mai bine>>? Cum? Întreb o țară intreagă. Pentru că așa ceva nu se poate”, și-a început „tirul” antrenorul UTA-ei.

Domnul Marian Barbu este Brad Pitt, el vrea să fie actorul principal”

Întrebat ce îi are de reproșat exact arbitrului Barbu, Balint a adăugat: „ Galben pentru simulare la primul penalty, la al doilea penalty mingea iese 20 de centimetri în afara terenului.A fost o fază la Shlyakov în prima repriză exact ca aceea de la eliminarea lui Batha din meciul cu Dinamo. Atunci domnul Barbu l-a eliminat pe jucătorul nostru, acum nici măcar fault nu s-a dat. Vreți să fiu calm? Nu am cum să fiu calm, îmi pare rău. Este vorba despre slujba noastră, despre viitorul nostru până la urmă. Noi ar trebui să vorbim despre meci, despre desfășurare, despre evenimente, nu despre arbitraj. Sunt foarte mândru de băieții mei, le-am spus asta și după meci. Dar nu e normal să venim aici și să spunem că desfășurarea meciului a fost de o așa natură încât domnul Marian Barbu a fost actorul principal. Domnul Marian Barbu este Brad Pitt, el vrea să fie actorul principal. E al patrulea meci în care ne arbitrează în 18 etape. Dacă asta este normal, atunci trăim într-o țară anormală”.

„Am mai trăit așa ceva doar în Liga 3-a, în Valea Jiului, când  arbitrau de frica spectatorilor”

„Principalul” arădenilor a făcut o comparație umilitoare pentru brigada de arbitri și diriguitorii fotbalului românesc, cărora le-a transmis un mesaj dur. „Nu am eu cea mai mare experiență, dar eu așa ceva am trăit doar când eram jucător, în Liga a III-a, în Valea Jiului. Acolo ne arbitrau de frica spectatorilor, pentru că stăteau spectatorii cu coasele pe gard. Vă și spun unde, la Petrolul Stoina. Suntem în anul 2021 și toată lumea întreabă de ce fotbalul românesc se duce în jos, în jos, în jos. Eu, ca antrenor, un antrenor la început de drum, fac tot ce este omenește posibil, tot ce știu eu mai bine, ca să dau încredere jucătorilor și să încercăm să producem un fotbal cât putem noi de bun. Nu suntem cei mai buni, nu suntem nici cei mai proști, dar nu vreau să trecem prin asemenea momente. Știm că am fost mai buni, am simțit, mi-au zis toți băieții, am fost mai buni decât FCSB, o echipă care se bate la campionat. Tot respectul pentru ei, au câștigat, bravo lor, felicitări. Dar, aș vrea să se uite responsabilii care conduc fotbalul românesc, pentru că lucrurile acestea se petrec etapă de etapă. Și cine iese în fața presei? Antrenorii de la echipele mici. Noi trebuie să băgăm capul în pământ și să mergem înainte. De ce? De ce suntem noi cei care tot timpul trebuie să mergem să le spunem jucătorilor <<hai băieți, nu-i nimic, am jucat bine, asta e>>! De ce mă întreabă jucătorii străini <<Așa e în România?>> Vin la mine și mă întreabă. Noi încercăm să ne vedem de ale noastre, să ne îngrijim curtea noastră. Și este foarte greu să rămân calm și să ne gândim că suntem într-un fotbal civilizat, în care noi, ca antrenori, putem să lucrăm zi de zi ca să dezvoltăm echipele noastre. Pentru ce? Să ajungem sâmbătă și să pățim ce am pățit acum? La asta ar trebui să răspundă diriguitorii fotbalului românesc. Să vină și să se pună la o masă rotundă și să spună <<Cum vrem să dezvoltăm fotbalul românesc?” Așa? Când etapă de etapă sunt asemenea discuții”,a mai punctat Balint.

Poate nu suntem doriți acolo, în prima parte

UTA nu câștigă de 5 etape și zona play-off devine tot mai inaccesibilă, ținând cont și de ceea ce fac adversarii săi, dar și de programul greu ce urmează. „La cum se pare, nu avem nici o șansă. Poate nu suntem doriți acolo, în prima parte. Nu-i nimic, noi o să mergem înainte și ne ducem crucea până la capăt. Noi credem în ce putem să facem și muncim zi de zi și suntem în familie. Așa cum suntem noi, o echipă mică, cred că nu ați văzut niciodată de la noi din club să iasă cineva din conducere și să se certe cu moderatorii, cu invitații, să spună că a fost fault, că a fost penalty. Unde crește o bălărie, încercăm să o tăiem, să o facem frumoasă. Vreau să îmi felicit băieții pentru efort, pentru randament. Mai departe, a văzut toată țara, am jucat duminică seara, la oră de prime time. Știți care e cea mai mare problemă? Arbitrii nici măcar nu ne bagă în seamă. Au pâinea și cuțitul în mână și, cum am mai spus, în momentul în care greșesc ei, plătim noi. Eu, ca antrenor, jucătorii, poate că avem un obiectiv, poate că n-avem. Dar dacă merităm ceva, tu, ca arbitru, fii corect. Accept greșelile, dar în momentul în care se vede o manieră de asemenea natură, este foarte greu de acceptat. Noi am înscris un gol corect, iar ei au avut două penalty-uri care nu au fost. Eu mi-aș putea pierde slujba după un astfel de meci”, a fost concluzia lui Laszlo Balint.

Absolut toți analiștii media, foști arbitri sau fotbaliști au ajuns la aceeași concluzie, UTA a fost defavorizată flagrant în disputa cu FCSB.

FOTO: gsp.ro









9 comentarii

  1. Este ceva incredibil ce fac arbitrii!Felicitari pentru joc!
    Conducerea sa le dea prima de joc promisa baietilor,apoi sa faca sezizari asa cum prevede regulamentul,in ordine ierarhica,pana atunci cand se ajunge in civil,daca e nevoie!

    0
    0
    1. Toate echipele vor fi furate pt a face loc lui CFR-FCSB- FARUL. In seara asta orice echipa ar fi pățit la fel. Sesizările nu își au rostul ,este implicat politicul CCA și FRF ,nu vedeți ca toți tac și nu spun nimic ???? Directivele sint clare. CCA și FRF tre sa asculte de politic altfel nu vor mai prinde mandate ! Asta e toată chestia nimic mai mult …

      0
      0
  2. Trebuie facute demersuri(FIFA UEFA TAS) pt rejucarea meciului. Nu ne încălzește cu nimic ca ne-au dat dreptate analiștii FCSB a rămas cu punctele.

    0
    0
  3. D-le BALINT, cu tot respectul, degeaba va enervati,va aprindeti !!! Nu va-ti prins ca, FCSB-ul trebuia sa castige acest meci cu orice pret ? A vazut magaria de o tara intreaga,si nu asa pe furis ci pe fata, cu japca !!! Deci UTA. a fost luata de fraiera in acest meci si umilita in ultimul hal !!! Stiti cum se intituleaza acest meci castigat de turma FCSB ? PE AICI NU SE TRECE si NU S-A TRECUT !!! VAI de teaua fotbalului Romanesc in ce hal s-a ajuns !!!

    0
    0
  4. Dacă Meszar ar avea curaj ar inscrie echipa in campionatul Ungariei măcar câțiva ani acolo am fi arbitrați corect ar veni si sponsori si nu am sta la mâna lui Burleanu si Bibart.
    Dacă pt niște amărâte de drepturi TV acceptăm sa fim călcați in picioare atunci Liga 1 românească nu e demnă de UTA

    0
    0
  5. Marian Barbu ===pentru ce a 4 ora ///mai e vreunul delegat asa?
    Cate etape suspendare primeste ?.

    …rusine F R F daca mai aveti asa ceva dar nu cred

    0
    0
  6. Jos clopu’ Balint!
    Apoi, dragi Utisti de pretutindeni, istoria și arhiva nu mint! O echipă „mică” antrenată de Coco Dumitrescu (Gornea – Birau Bacos Posjony Czako II – Petescu Lereter – Șchiopu Axente Domide Moț) a avut întreaga Miliție, Armată și pcr împotriva ei în 68-69!! Ziariștii din Bucale spumegau împotriva UTA-ei (vezi Fănuș Neagu care turba de ciudă, pînă acolo că l-a făcut pe Lereter că ar avea 3200 ani deși avea „doar” 36), iar arbitrii delegați să fluiere meciurile UTA-ei erau serios băgați în ședințe și înainte și după meciuri… Toți ÎMPREUNĂ n-au reușit să oprească pe UTA să iasă campioană!! UTA juca de așa manieră că arbitrii pur și simplu erau ne-putinciosi in fața fenomenului UTA. La fel in campionatul urmator… Cu ceva schimbări in lot, UTA a ieșit din nou campioană, deși a fost „săpată” din greu de toți cei amintiți mai sus… Singurii care au apreciat UTA au fost marii Ioan Chirilă și Cristian Țopescu, avînd și curajul de-a o face! Ei bine, sîntem in aproape 2022… Este clar că dacă nu ai banii (Europeni) ai CFR-ului, este IMPOSIBIL să lupți curat și cinstit impotriva jigodiei numită becali și să mai ȘI cîștigi… Banii lui murdari sînt mai potenti in 2022 decît erau comuniștii, miliția și armata acum 50 de ani!!! După UTA, au urmat FC Argeș și U Craiova care au închis gura bucureștenilor PE TEREN și nu in culise… Așa că, pînă cînd o echipă „mică”, de provincie, nu reușește să neutralizare forțele negre ale fotbalului romanesc de aceeași manieră ca UTA odinioară… ei bine, pînă atunci tre să ne resemnăm că vom fi furați ca-n codru, chiar în prime-time la post național de tv… Așa că: fruntea sus UTA! Ați expus pe fcsb ca exact ceea ce este: o farsă de echipă „alternativă”, aparținînd unui farsor (alternativ), care a contribuit din belșug la distrugerea fotbalului românesc.
    Ce dezgustător „fotbal” avem! Ce grețos! Pute a oaie pur și simplu.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button