UTA Arad

Porumboiu l-a „masacrat” pe Barbu: „E o fază comică…e diagonala centralului, dar nu-l absolv nici pe tușier”





Contactat de Digi Sport pentru a comenta arbitrajul de la meciul dintre FCSB și UTA (scor 2-1), Adrian Porumboiu l-a desființat pe Marian Barbu și colegii săi. Fostul mare arbitru  este de părere că arbitrul din Făgăraș a invetat două penalty-uri în favoarea bucureștenilor.

Vorbind aplicat de cele două lovituri de la 11 metri pentru trupa lui Toni Petrea, fostul arbitru FIFA a spus următoarele: „E o fază comică, nici vorbă de penalty la primul acordat. Arbitrul e foarte aproape, Popescu vrea să dribleze, s-a oprit, se vede cum cade, zici că a fost secerat cu drujba. E ceva patologic. După un așa contact, e greu de digerat acorarea unui penalty. Niciodată nu poți acorda penalty la așa contact, piciorul drept se agață de piciorul adversarului. Nu încape în discuție, nu este penalty. Fundașul (n.a. mijlocașul UTA-ei, Roger jr.) stă în poziție normală, picioarele se întâlnesc,  dar nu se întâmplă nimic. Nu e vreun element ca să poți spune că e penalty, nu este nici măcar un caz de analiză VAR. La al doilea penalty, mingea este afară clar, ce să mai vedem? Dacă era în teren, de principiu, poziția mâinii fundașului este depărtată de corp, se putea da penalty, mingea poate se ducea în poartă. Responsabilitatea este a <<centralului>>, este diagonala lui, dar nu-l absolv nici pe tușier. Dar, el putea fi mascat de jucători, tot timpul <<centralul>> trebuie să folosească o diagonală, să fie acolo, să vadă, sunt lucruri elementare. Trebuie să vadă faza în profunzime”.

În opinia lui Porumboiu, formațiile de la vârful Ligii 1 au influență asupra arbitrilor. Totodată, fostul patron al Vasluiului pariază pe realegerea lui Răzvan Burleanu în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. „VAR-ul nu-l vrea nimeni din vârf, sunt obișnuiți de ani de zile să câștige cu arbitri. Ei sunt direcționați ca pe vremea dinainte, când Steaua și Dinamo aveau liste de arbtiri și erau puțini care nu țineau cu nimeni. Arbitrii sunt slabi pregătiți , slabi de înger, mulți nu au nimic în comun cu arbitrajul, dacă nu își vor reveni, vor face praf campionatul. Un arbitru care comite asemenea erori, dacă este scos de la delegare, nu va comite alte greșeli pentru că nu va mai avea prilejul. Vasaras e bine, mă întreb unde este Burleanu? Am auzit că vrea alegeri rapid, tot el iese președinte pentru că are o masă de manevră, de mămăligă, pe care o taie cum vrea cu ața”, a mai opinat Porumboiu.

FOTO: prosport.ro









3 comentarii

  1. Din păcate arbitrajul românesc se întoarce în perioada în care și domnul Porumboiu era dezavantajat clar,nu l-au lăsat să câștige titlul deși avea o echipă superbă care câștiga în cupele europene la inter acasă,cu jucători precum Sânmartean,Weslei,Adaylton, nimic nu e întâmplător.
    Aceste erori din păcate contribuie la decăderea jocului,la evoluții care în cupele europene nu sunt tolerante, simulări de tot felul pentru care ești taxat și vezi că nu poți bate pe nimeni dar tu nu observi că vina e la tine.Nu știu dacă am fost norocos dar din minutul de 35 nu am mai putut urmări meciul, poate am fost inspirat, văzând cireașa de pe tort cu al 2lea penalty cred că nu am greșit,din păcate punctele rămân la mitici însă roata sa învârte și sper să reușim să acumulăm puncte din aceste 3meciuri deoarece jocul ne da încredere.

    0
    0
  2. Chiar si Porumboiu nu prea le mai stie. La al doilea penalty mingea ( clar iesita in aut) a fost sutata, apoi a fost blocata de aparatorul aradean cu piciorul si i-a sarit in mina. Din ce stiu in cazul asta nu se da penalty, doar daca mingea sutata venea direct in mina. In rest…nimic de comentat…la o ” executie premeditata”. Spre deosebire de alte dati, UTA a jucat mai bine in atac, din pacate se rateaza mult…asta arata lipsa valorii atacantilor ( Dangubici, Hora, Antal-din nou…”om de citeva minute”). Parerea mea este ca Barbu ar fi mai „reusit” sa mai produca ceva…daca era cazul. Chiar mi-a fost sila, si pentru prima data ….Balint a vorbit …asa cum as fi spus si eu. Sa ne lingem ranile si sa incercam sa batem Botosaniul. Infrangerile cu Chindia si Arges…atarna greu…acolo era de scos puncte…nu un egal cu FCSB. Alea sa ni le explice….Balint.

    0
    0
  3. Chiar si Porumboiu nu prea le mai stie. La al doilea penalty mingea ( clar iesita in aut) a fost sutata, apoi a fost blocata de aparatorul aradean cu piciorul si i-a sarit in mina. Din ce stiu in cazul asta nu se da penalty, doar daca mingea sutata venea direct in mina. In rest…nimic de comentat…la o ” executie premeditata”. Spre deosebire de alte dati, UTA a jucat mai bine in atac, din pacate se rateaza mult…asta arata lipsa valorii atacantilor ( Dangubici, Hora, Antal-din nou…”om de citeva minute”). Parerea mea este ca Barbu ar fi mai „reusit” sa mai produca ceva…daca era cazul. Chiar mi-a fost sila, si pentru prima data ….Balint a vorbit …asa cum as fi spus si eu. Sa ne lingem ranile si sa incercam sa batem Botosaniul. Infrangerile cu Chindia si Arges…atarna greu…acolo era de scos puncte…nu un egal cu FCSB. Alea ar trebui…sa ni le explice….Balint, nu sa se ascunda sum motivul unui furt evident, …care ne-a luat 1 punct..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button