Sporturi de contact

Un deceniu fără Mihai Botez: Discipolii îi evocă amintirea „acasă”, la Sindicate





Părintele artelor marțiale și-a trăit cei mai mulți ani din viață la Arad. Până în ziua trecerii sale în neființă, pe 9 decembrie 2011, adică acum aproape 10 ani de zile, Mihai Botez a fost ani la rând cel mai bătrân campion mondial de judo din lume și un exemplu de disciplină și abnegație. Discipolii săi nu l-au uitat și vor deschide porțile sălii de la Sindicate, acolo unde maestrul a predat până s-a stins.

Totul se întâmplă sâmbătă, 11 decembrie și debutează cu un moment de reculegere la bustul din Parcul Pădurice, de la Podgoria. Apoi, cu mic cu mare, se intră pe tatami, în sală, acolo unde Shihan Pavel Milovan (9 Dan Ju Jitsu), creatorul clubului Seishi Budo Arad și antrenori de la Judo Panda Arad vor conduce o lecție deschisă în memoria lui Misa bacsi. Toți iubitori a artelor marțiale sunt invitați la acest eveniment, dar și autorități locale și județene.

Mihai Botez, cel mai bătrân campion mondial din lume, a încetat din viaţă la vârsta de 89 de ani. În 2017, cu sprijinul omului de afaceri, Silviu Turc, dar și al autorităților locale, a fost dezvelit bustul marelui maestru în parcul de lângă sala pe care o considera acasă. Cu acea ocazie, la Arad au fost nume mari din lumea artelor marțiale, precum americanul Alexey Kunin (10 DAN) sau rusul Yury Smirnov (9 DAN). Tot de atunci Sala de Sport a Universității Aurel Vlaicu poartă numele lui Mihai Botez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button