Fotbal judetean

Podgoria Pâncota, surpriza plăcută a Ligii a 4-a: „Suntem o formație ce promite, o nucă tot mai tare, dar – parcă – ne-am dori mai mult”





Podgoria Pâncota și-a câștigat statutul de surpriză plăcută a prezentei stagiuni a Ligii a 4-a. De pe penultima poziție în clasamentul înghețat în primăvara lui 2020, formația din Podgoria arădeană ocupă o poziție a șasea după 14 runde, având la activ rezultate importante, precum victoriile asupra celor de la Sântana sau Felnac, echipe care – probabil – vor evolua în play-off. A mai fost și un succes de prestigiu la Zăbrani sau remiza de la Vladimirescu, echipă aflată în fața pe locul 5.

„Mițiți le-a transmis băieților determinarea și agresivitatea sa pozitivă de pe vremea când era jucător”

Un mare merit pentru saltul făcut de pâncotani îl are Dănuț Mițiți, care a devenit antrenorul echipei la începutul lui 2021. Până la urmă, Podgoria nu a mai participat la turneul de desemnare a campioanei județene din primăvară, dar asta nu înseamnă că a și-a sistat pregătirea. „Chiar dacă nu am jucat pe puncte în primăvară, băieții au continuat antrenamentele, ba chiar am disputat și câteva amicale. Asta s-a întâmplat și în vară, când, cu excepția unui eșec cu Ineul, am avut doar rezultate bune în meciurile de pregătire. Apoi, când am început în sfârșit să jucăm partide cu miză, am fost puțin timorați. Am spart gheața cu o victorie de moral la Zăbrani și apoi au mai urmat și alte rezultate bune, poate surprinzătoare pentru unii, dar nu neapărat și pentru noi. Noi suntem mereu 17-18 la cele două antrenamente săptămânale, Dănuț Mițiți știe să adune grupul și să-i transmită acea determinare, acea agresivitate pozitivă ce i-a caracterizat cariera de jucător. Lângă el, am mai rămas câțiva jucători cu experiență, eu, Bulzan sau Dorin Iacob, care e și el foarte sufletist și ne-a ajutat cu băieții de la Zărand, frații Balaban sau Florin Iacob. Eu, de exemplu, îmi doream să rămân doar cu funcția de președinte, dar accidentările grave ale lui Daniel Bogdan și Mărgăian m-au adus din nou în iarbă. Altfel cresc și copiii”, spune Sergiu Dragalina, care e și golgheterul formației pâncotane, cu 7 reușite, trei din ele izbutite chiar în ultima victorie a anului: 4-1, la Beliu.

Propun tineri pentru fotbalul arădean: „Pot exploda într-un mediu profesionist”

Al doilea marcator este Narcis Fericel, cu 6 goluri, adică unul dintre fotbaliștii tineri pe care îi propune Podgoria. „În foarte multe etape din acest campionat am avut cea mai tânără din județ. Avem copii buni,  care vor să progreseze, iar într-un mediu mai profesionist chiar ar putea să explodeze. Avem exemplul lui Brad, care a plecat de la noi la Lipova, iar acum i-am putea propune pe Fericel, Ispas, Hera sau Claudiu Balaban. Ne dorim ce-i mai bun pentru ei, deși ne-ar conveni să rămână acest grup măcar doi-trei ani pentru a ridica și noi ștacheta. Acum suntem o formație ce promite, o nucă tot mai tare, dar – parcă – ne-am dori mai mult. Avem sprijinul condiționat al autorităților locale, ne-au dat ceea ce ne-au propus și chiar și peste sub forma unor prime. E important să ai alături oameni în conducerea orașului precum domnul primar, Dan Pocrișer și domnul vice, Ioan Boiciuc, care înțeleg cât de important e sportul și fotbalul în comunitatea noastră”, a adăugat Dragalina.

Greu să ajungă în play-off, dar: „Am dori să fim primii în play-out”

Teoretic, Podgoria mai are șanse să ajungă în play-off, dar, la ce program are până la finele sezonului regular, e greu de crezut că va reuși acest lucru. „Întâlnim trei echipe aflate acum în Top 4, Ineu, Sântana și Felnac, doar cu Șimandul, să zicem, că ar fi mai simplu. Am avea nevoie de cel puțin 9-10 puncte și nici atunci s-ar putea să nu fie de ajuns. Dar, dacă vom evolua în play-out, încercăm să fim primii acolo. Vizăm și vreo două-trei achiziții, dintre jucătorii din zonă, de la echipe din Liga 5-a, sperăm ca și Bulzan să fie 100% la primăvară, căci acum a fost doar la jumătate din capacitatea sa, după ce a depășit acea accidentare. Vrem să mergem și într-un cantonament la Moneasa pe finalul lunii februarie, încercăm să fim cât mai competitivi la primăvară”, a încheiat Sergiu Dragalina, președinte și căpitan al celor de la Podgoria Pâncota.

20 de puncte a adunat teamul lui Mițiți după 14 runde, la 5 în spatele Unirii Sântana, prima formație din play-off și cu unul mai puțin decât CS Glogovăț, echipa de pe locul 5.

Un comentariu

  1. Nu are UTA astazi fotbalisti ambitiosi, dedicati trup si suflet jocului de fotbal precum a fost Danut Mititi !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button