Fotbal judetean

Speranțele de play-off ale belenilor s-au stins după 7 etape, dar băieții lui Manea primesc credit și la primăvară!





CS Beliu a fost una dintre cele trei echipe ce au refuzat participarea la turneul județean de deseamnare a campioanei județene, din primăvară. Antrenorul-jucător, Alex Manea, a și încercat să o ducă pe ACB Ineu în Liga 3-a, Purtan a evoluat pentru Socodor, dar ambii au revenit la „vatră” odată cu începerea ediției 2021-2022 a Ligii a 4-a. Iar startul a fost destul de bun, sau, oricum, peste așteptări.

Mohaci: „În vară ne gândeam la o clasare mai bună”

În primele șase etape, belenii au pierdut doar la Felnac și Socodor și au obținut succese prețioase cu Păuliș (acasă) și în deplasările de la Pâncota și, mai ales, Sântana. A mai fost și remiza cu Zăbraniul, pentru ca vizita vecinilor din Ineu și golul înscris spre finalul meciului de Florea să dereglat puțin lucrurile. De atunci și până la finalul anului, din șase partide, belenii au mai scos doar două remize pentru un loc 8 cel puțin până la primăvară. „S-a pornit în vară cu entuziasm, s-a mizat pe fotbaliști din zonă, care să poată face față pretențiilor din Liga a 4-a și s-au adus jucători cu experiență din zona Aradului. Ca tehnician i-am dat încredere lui Alex Manea pentru experiența lui de fotbalist la nivel ridicat și după o pregătire bunicică s-a început seria de partide oficiale. Până la meciul cu Ineul am avut un parcurs destul de bun, cred că nimeni nu se aștepta să câștigăm la Pâncota sau, mai ales, Sântana. Apoi, a urmat declinul. Din păcate, din cauza oboselii, a lipsei de pregătire serioase, a faptului că toți lucrează și nu au putut să se antreneze așa cum am fi dorit și noi și ei, în a doua parte a meciurilor nu am mai reușit să scoatem decât două egaluri din șase partide, cu Glogovăț și la Păuliș. Am terminat acest an cu un meci în minus, acasă cu Felnacul, ce se va rejuca în martie și un loc 8 în clasament, cu 12 puncte. În vară, ne gândeam la o clasare mai bună, în prima jumătate a seriei, chiar visam la mai mult după cele două victorii legate din deplasare, dar acum e clar că vom juca în play-out. E greu de crezut că vom putea face multe transferuri, poate așa vreo 2-3 jucători, în schimb sperăm să nu pierdem jucători, iar procesul de pregătire să fie bun, mai serios”, spune Marcel Mohaci, președinte al celor de la CS Beliu din debutul acestui sezon.

Un jucător de 15 ani a decis deplasarea de la Pâncota: „Dăm credit juniorilor din zonă”

Gruparea promovată în elita județeană în urmă cu doi ani are grijă și de schimbul de mâine. „Am promovat mai mulți juniori care nu au mai jucat la Liga 4. Octavian Boroștean are 15 ani și chiar a dat golul de trei puncte de la Pâncota, dar și Ionel Botaș, de 18 ani, și-a pus și el numele pe lista marcatorilor. Ruben Iacob, Adrian Rovinescu, Raul Popovici și Emanuel Cotuna sunt alte nume pe care le vom vedea în primul 11 în anii care vin, iar prin asta sperăm să crească puțin entuziasmul tinerilor din zonă. Vrem să îi atragem la fotbal, să ne completăm mai bine grupele cu care jucăm în campionatele județene de juniori. Din păcate, în ziua de azi tinerii au alte preocupări, sportul e pe la coadă, dar nu ne lăsăm”, adaugă șeful belenilor.

Investițiile în noul stadion din Beliu au continuat și după inaugurare, clubul are și o echipă de tinere handbaliste

Teoretic, sportul-rege ar trebui să fie un magnet la Beliu, atâta timp cât noul stadion arată foarte bine. Însă din acest an, belenii se pot lăuda și cu o echipă juvenilă de handbal. „Baza materială inaugurată în urmă cu trei ani de zile a fost întreținută și îmbunătățită. Am reușit să montăm și o instalație de udare cu apă din puțuri forate la stadion și astfel calitatea gazonului s-a îmbunătățit. O altă investiție a fost instalația de nocturnă, care asigură condiții bune pentru antrenamentele jucătorilor, care se pot prezenta seara, după orele de serviciu. Baza materială dedicată sportului se îmbunătățește în aceste zile prin schimbarea suprafeței sintetice de la terenul de sport din vecinătatea stadionului, aflat în curtea Liceului Tehnologic Beliu și care va putea fi folosit de toți cei care vor sa facă mișcare și sport. Nu în ultimul rând, clubul CS Beliu mai are și o echipă de handbal fete care se pregătesc la sala de sport cu doamna profesoară Florica Boldor și participă la un campionat inter-județean cu Timișul. Toate acestea sunt posibile prin implicarea autorităților locale. Primăria și Consiliul Local, domnul primar Emanuel Horhat și vicele Ioan Mihoc, sprijină necondiționat activitatea sportivă  din comună. Ne mai bucurăm că avem zeci de iubitori ai fotbalului, care și în aceste condiții medicale deosebite, sunt aproape de echipă și au încurajat-o atunci când s-a putut. Dar, fiindcă sportul intră puțin în hibernare și se apropie Crăciunul și Anul Nou, le dorim tuturor locuitorilor din Beliu și din satele aparținătoare Sărbători Fericite, cu sănătate și mese îmbelșugate. Nu uităm nici de familia CS Beliu, jucători, tehnicieni, administrația stadionului, finanțatori și suporteri, tuturor le dorim Sărbători liniștite”, a încheiat Mohaci.

Golgeterul belenilor este Octavian Purtan, care a înscris de 9 ori și este al doilea (la egalitate cu felnăcanul Puie) în clasamentul general al marcatorilor din Liga 4-a. După restanța cu Felnacul, de pe 5 martie, până la finalul sezonului regulat, echipa lui Alex Manea va mai juca cu Sântana și Șimand, acasă, dar și la Ineu și Vladimirescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button