UTA Arad

Bîlcea insistă pentru omologarea de UEFA a stadionului UTA și are și o soluție pentru schimbarea gazonului!





Emil Săndoi (Chindia), Mihai Ianovschi (FC Argeș) și Mihai Ciobanu (FC Botoșani), ultimii trei antrenori ai echipelor care au înfruntat-o pe UTA la Arad au atras atenția asupra calității proaste a gazonului de pe „Francisc Neuman”. Și asta în condițiile în care toți au plecat cu rezultate pozitive acasă. Laszlo Balint a vorbit, la rându-i, despre problema suprafeței de joc, reamintindu-și că și în urmă cu an discursul său era același.

Nimic nu s-a schimbat, deși ceva speranțe existau, atâta timp cât arena de 14 milioane a Aradului a intrat în administrarea Recons. Doar că societatea condusă de Nicolae Mehelean nu deține „rețeta” vindecării unui gazon compromis parcă din start sau cel puțin la puține luni de la predarea sa către Primărie de SC Rulouri de Gazon SRL. Mai departe, instituția de la kilometrul zero a mers pe burtă, ba chiar primarul Călin Bibarț a ieșit public, susținând că a văzut gazoane mai proaste în țară, decât cel de la Arad.

Dar, dincolo pe care dificultățile pe care „Bătrâna Doamnă” și adversarii săi le au în special în anotimpul rece pe terenul din Calea Aurel Vlaicu, există și problema neomologării celui mai nou stadion din Liga 1, după cel al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru meciurile internaționale cu caracter oficial. Acel amical dintre România și Serbia la nivelul echipelor Under 19, din luna martie a acestui an, e – totuși – prea puțin  pentru un stadion clasat în categoria ”UEFA 4”. „Eu de aproape un an de zile am pus pe tapet această necesitate a omologării stadionului <<Francisc Neuman>> și pentru meciurile oficiale ale echipelor naționale și insistam asupra unor puncte. Și anume, oprirea infiltrațiilor de apă la vestiare în urma precipitațiilor abundente, îmbunătățirea calității gazonului și funcționarea ca la carte a sistemelor de irigație și degivrare. Cred că doar pe acest ultim punct s-au făcut niște pași spre normalitate, căci, în rest, vedem că sunt probleme. Să știiți că Federația apreciază stadionul, publicul iubitor de fotbal din Arad, dar nu poate susține spre omologare în fața reprezentanților UEFA arena în special din cauza calității gazonului. Ar fi o pată pe obrazul orașului nostru, în primul rând, dacă s-ar juca la Arad un România – Islanda, să spunem”, afrimă Sergiu Bîlcea

Totodată, deputatul arădean oferă și soluția pentru înlocuirea suprafeței de joc măcar în vara acestui an. „Cred că soluția este sub ochii noștri, a tuturor. Ca proprietar al stadionului, Primăria poate organiza un eveniment, două, de genul AOA, să spunem, iar încasările sau o parte a lor să le folosească pentru schimbarea suprafeței de joc. Este deja evident pentru toată lumea că iarna avem probleme cu acest gazon și ar fi păcat ca peste un an să ajungem în același punct, să ne plângem, cu toții, dar mai ales antrenorii și jucătorii, că nu pot juca un fotbal de calitate pe noua noastră arenă. Evident, cu un gazon nou-nouț ne-am permite și omologarea arenei și, poate, la toamnă să găzduim, de exemplu, meciuri din Liga Națiunilor”, a mai consideră Bîlcea.

12 comentarii

  1. dar de ce sa nu plateasca pentru inlocuirea gazonului cei din primarie care au facut receptia acestor lucrari…

    0
    0
    1. Nu mi-a aprobat comentariul dom’ administrator. Esti angajat la faraon?
      Bine ca lasati apropouri si instigari 🙂
      Jurnalisti de carton, si cica vroiati sa deveniti profi odata cu UTA in liga 1…

      0
      0
  2. AOA a luat bani de la primarie nu a dat!
    Iarna nu sunt festivaluri!
    Un gazon e mult mai scump decât ai incasa din chirie situația de la Untold pe Cluj Arena un stadion de 30.000 de locuri nu e identică cu cea de la Arad.
    Mai ales ca stadionul e intre blocuri de locuit nu poți deranja oamenii cu muzică pana la 5 dimineața!
    Recuperați banii de la Tehnodomus si sunt bani pt gazon!

    0
    0
  3. O vai de voi…ați făcut un stadion pompieristic si tot pompieristic vreți să-l reparați. Se va merge din rău în mai rău. Du-te pînă la Sf Gheorghe și întreabă-i pe oamenii ăia cum au făcut gazonul, cu cine au lucrat?Puneți plan pe hârtie de acuma, (trebuia de doi ani), dar noi suntem tot cu întârzâieri cu anii. Nu mai avem încredere în tine, Cristi Bâlcea.
    Stadionul ăsta trebuie să fie lux. Este singurul obiectiv televizat săptămînal la nivel national. La stadion să uită toată țara si comentatorii, jucătorii si conducătorii de la toate echipele au acelasi discurs, gazon prost.
    De închis pe exterior nu zici nimic?

    0
    0
  4. Bine zici. Sa se duca la SEPSI si sa i-a legatura cu patronul sa ii faca lipeala cu firma respectiva cat mai urgent nu numai vorbe fara rost, sa se apuce de treaba !!!

    0
    0
  5. Mentorul tau, Gheorghe Falca a pedepsit utistii pe ca nu il agreau, tinand constructia stadionului pe hold cativa ani si apoi exilandu-ne la Siria. Si TU acum te dai drept salvator si mare utist. Bai, nu va e rusine ma?
    Hai sictir

    0
    0
  6. Pai asta e o gluma, la Cluj, tocmai organizarea de astfel de evenimente a distrus gazonul. Stadionul trebuie obligatoriu închis. La meciurile cu Argeș și Botoșani a fost dezastru, bătea vântul groaznicsi erau 6 grade. Am fost la Craiova-1 grad, nici o problemă, nu nai vorbim de puterea instalației de nocturna. Îl invit pe d- nu-l Bălcescu și pe Bibi pana la Craiova sa ia notițe.

    0
    0
  7. POATE DOUA EVENIMENTE DIN „CINTAREA ROMANIEI” AR ARATA MAI BINE ACUM!
    INVITATI SI „TOVARASI” DE LA BUCURESTI … TOTI „POLITRUCI” DE RAHAT…

    0
    0
  8. Vazind mai multe stadioane noi, am realizat cit de proasta esta calitatea celui aradean. 1, Sa bei pe frig si curent teribile…un suc sub tribuna e infernal,…inca nu s-a introdus , la arad ceaiul cald. Neamveloparea arenei, face ca spatiile comerciale sa fie frigidere …in care bate vantul. macar la tribuna I ar trebui compartimentate, inchise. 2. Infiltratiile cu apa sub tribune sint inacceptabile in secolul 21; doar la Arad, la un stadion nou se poate intampla asta 3. De la inaugurare nu s-a reusit ca sa se incalzeasca continuu, intreaga suprafata de joc, neavand putearea de energie necesara 4. Este abominabil ca au acceptat gazonul pus de o firma neprofesionista, macar sa il schimbe cu unuk bun, dar si intretinerea conteaza, si asta se face ..”dupa ureche”. Este rusinoasa starea gazonulyi pe un stadion nou, si cineva ar trebui …sa plateasca. 4. Nu mai vorbim despre parcarea …aproape imposibila, in zi de meci, despre scaunele de proasta calitate, despre spatiul de tribuna prost folosit..etc…etc. Dl Bilcea si Dl Bibat ar trebui sa isi dea mina si sa faca ceva.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button