Diverse

TOP 4 sporturi care îți vor dezvolta musculatura picioarelor!





Nu mai este necesar de menționat că sportul este extrem de benefic pentru toată musculatura corpului și pentru sănătatea umană în general. Dar cum oamenii sunt diferiți ca personalitate, așa sunt diferiți și din punctul de vedere al organismului, iar multe persoane care sunt slabe se confruntă cu următoarea problemă: să pună masă musculară. Așa că dacă și tu te afli în această situație, află că din acest articol poți afla cum să te axezi pe dezvoltarea musculaturii picioarelor. 

Musculatura picioarelor se poate dezvolta prin:

  • Mersul pe bicicletă

Mersul pe bicicletă este una dintre cele mai bune variante pentru dezvoltarea masei musculare la picioare, și partea bună este că poți să mergi oricând dorești tu. Ciclismul ajută la scăderea nivelului de grăsime corporală și întărește mușchii picioarelor. În plus, el întărește picioarele fără să suprasolicite mușchii și vizează gambele și mușchii fesieri. 

Poți opta și pentru bicicletele staționare care sunt o și mai mare provocare pentru picioarele tale, pentru că necesită toate funcțiile corpului tău pentru a pune mai ușor masă musculară. 

  • Mersul pe skateboard

Skateboarding-ul nu este pentru oricine, dar fii sigur că merită să încerci acest sport. Este o activitate care te poate ține în priză ore întregi și care îți face picioarele mult mai puternice, de aceea poate fi înlocuit liniștit cu o sesiune de cardio. 

Dacă te tentează să încerci această activitate, dar nu ai experiență, atunci află că cel mai probabil trebuie să încerci longboard-ul. Care este diferența dintre un longboard și un skateboard normal? Faptul că longboard-ul este mult mai ușor de utilizat de către un începător, pentru că este mult mai lung și mai lat. Ca să-ți ușurezi munca și să economisești timp pentru căutări, aruncă un ochi la ce poate oferi Boarders.ro în materie de longboard skarteboards și alege cea mai bună variantă pentru gustul tău. 

  • Snowboarding

Snowboarding-ul este o variantă mai extremă a skateboarding-ului, dar mult mai palpitantă, și dacă tot este sezonul, de ce să ratezi o astfel de ocazie? Majoritatea persoanelor care adoră skateboard-ul, se reorientează spre snowboarding dacă afară scad temperaturile și își caută cazări pe munte. Există anumite pârtii în România care sunt clasificate ca cele mai potrivite pentru practicarea sporturilor de iarnă și sunt cele mai vizitate locuri din țară pe toată perioada iernii. Snowboarding-ul nu numai că dezvoltă masa musculară a picioarelor, dar pune la contribuție fiecare părticică din corp, astfel întărind mușchii inferiori ai corpului. În plus, el dezvoltă flexibilitatea, îmbunătățește starea de spirit și capacitatea de atenție, pentru că trebuie să fii extrem de focusat pe drumul în care mergi în timpul snowboarding-ului.  

  • Înotul

Înotul este probabil singurul sport care necesită mișcarea tuturor mușchilor din corp simultan. Pe lângă faptul că îți antrenează mușchii și îți dezvoltă masa musculară a picioarelor, este și o activitate care înlocuiește toate exercițiile de cardio, pentru că îți tonifiează picioarele și te împinge să folosești tehnicile de respirație într-un mod corect. În plus, este dovedit faptul că înotul îmbunătățește sănătatea mintală și reduce stresul într-un mod considerabil.  

Există o sumedenie de alte sporturi care te vor ajuta să-ți dezvolți masa musculară a picioarelor, cum ar fi tenis, squash sau surfing pe timp de vară. Dacă nu ești adeptul sălilor de forță, atunci ai ajuns la locul potrivit, pentru că tocmai ai aflat că poți să construiești masă musculară și fără să mergi la sala de fitness.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button