Fotbal judetean

Șimandul – de la statutul de surpriză plăcută, la cea de „lanternă roșie” în Liga 4-a! Ruska: „Cred că am fost păgubiți de 12-13 puncte”





Surpriza foarte plăcută a turneului de desemnare a campioanei județene din primăvară a cunoscut și reversul medaliei în prima parte a ediției 2021-2022 a Ligii a IV-a Arad.  Până cu două runde înainte de finalul întrecerii din lunile aprilie-mai, Șoimii Șimand era în cărți pentru locul 1, după care, din disputele cu Socodor și Curtici a scos doar un punct și a trebuit să se mulțumească cu locul 5. La finalul confruntării de la Graniță, pierdută cu 4-1, Jany Ruska spunea că va merge pe același nucleau de jucători, doar că acest lucru nu a fost posibil.

Șoimii au început noul campionat fără D. Morariu (plecat la Felnac), C. Caba (care s-a lăsat de fotbal) și Engelhardt și Dobra (accidentați), după care au plecat și Șulea și R. Varga cu direcția Păuliș, respectiv Sântana.  „Unii jucători au uitat cum i-a ajutat Șimandul și au plecat la bani un pic mai mulți după pregătiri și câteva etape de campionat. Am promovat copii de 16-18 ani, Paul Varga, Andrei Cordoș, Andrei Mihailov, Raul Tomuța, Dominic Cheta, Florin Năstase și Raul Dochița, iar lipsa de experiență s-a cam văzut în majoritatea meciurilor. Am reușit doar o victorie cu Beliu (n.a. 4-1) și un egal cu Păuliș (n.a. 0-0), dar, în afară de Ineu și Felnac care ne-au fost clar superioare, în rest am pierdut pe greșeli personale sau de arbitraj. Evident, nu sunt mulțumit de ultimul loc din clasament, sunt cel mai slab antrenor de la Liga 4-a. Pe de altă parte, sunt mulțumit că am încercat să jucăm fotbal, cu jucători tineri. Cred că am fost păgubiți de 12-13 puncte la meciuri pe care le-am pierdut nemeritat. Suntem la zi cu salariile datorită eforturilor făcute de primărie și de frații Daniel și Lucian Cordoș. Le mulțumim și sperăm să ne revanșăm în primăvară”, ne-a mărturisit Ioan Ruska, căpitan și antrenor al șimăndanilor.

Dincolo de ultima poziție în clasament, cu doar 4 puncte strânse din 42 posibile, Șoimii au intrat în vacanță după un meci cu scandal împotriva vecinilor din Socodor. Cel mai șifonat a ieșit arbitrul Darius Leah, care a fost agresat și înjurat de trei jucători șimăndani. Iar Comisia de Disciplină din cadrul AJF Arad i-a pedepsit pe Daniel Ujog s-a ales cu 24 de etape de suspendare, pe Ciprian Matiș cu 20, iar pe Claudiu Ujoc, cu 8. „Mergem înainte, chiar dacă i-am pierdut pe cei trei jucători foarte importanți pentru noi. Ne vom pregăti și sperăm să facem și puncte. Sperăm să avem parte de arbitraje corecte, iar cei de la CJA să-i sancționaze pe arbitrii care greșesc. Am achitat toate amenzile, ne pare rău de cele întâmplate și nu se vor mai repeta. Vom încerca să ducem doar jucători de caracter, suntem pățiți acum și vom ști să alegem cu grijă, pentru că oferim condiții bune de pregătire și suntem cu drepturile jucătorilor achitate la zi. În final, aș dori să le urez tuturor Sărbători fericite și să încercăm să fim mai buni cu toții”, a adăugat Jany Ruska.

Evident, Șimandul va juca în play-outul Ligii a 4-a, dar până atunci va mai încerca să facă puncte în sezonul regulat, cu Zăbrani și Beliu (în deplasare) și Pîncota și Ineu, acasă. Doar că disputa cu trupa lui Danuț Mițiți se va juca pe un teren neutru, cel de la Șimand fiind suspendat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button