UTA Arad

Zile decisive pentru rămânerea lui Roger la UTA! Apostu: „Are mai multe oferte, dar e normal și corect să discutăm cu domnul Meszar”





„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc s-ar putea confrunta cu o situație inedită, care – de obicei – li se întâmplă cluburilor importante, care contează pe fotbaliști de zeci de milioane de euro. În partea a doua a sezonului, Laszlo Balint ar putea conta pe un jucător care va semna de pe acum cu o altă formație din Liga 1 și asta pentru că a intrat în ultimele 6 luni de contract și, mai ales, pentru că are…piață. Este vorba despre brazilianul Roger jr., care a a fost remarcat mai întâi de Dan Petrescu, la CFR Cluj, dar care acum e dorit cu insistență de CS U Craiova.

Mijlocașul de 25 de ani nu are pretenții salariale exagerate pentru reînnoirea înțelegerii cu UTA, doar că ar vrea o primă de instalare. Din informațiile noastre, aceasta se ridică la suma de 10 mii de euro, bani pe care conducerea arădenilor nu pare încă sigură că vrea să-i dea. „Evident că ținem cont de recomandarea antrenorului nostru, dar, pe de altă parte, avem linia noastră. După cum s-a obervat până acum, UTA nu are probleme cu renegocierea contractelor. Cine a mai fost dorit la club a și rămas, doar evoluțiile fotbaliștilor vor stabili ce va întâmpla cu ei din vară”, spunea Alexandru Meszar, conducătorul de facto al arădenilor, în urmă cu câteva zile legat de situația lui Roger jr.

„Relație specială cu UTA, vom discuta”

Ca o coincindență stranier, mijlocașul brazilian e singurul fotbalist care nu va mai ajunge la Arad înainte de a pleca împreună cu echipa în Antalya, ci va lua zborul spre Turcia direct din București. Doar că înțelegerea se poate încheia și după o discuție între impresarul Bogdan Apostu și Alexandru Meszar. „În primul rând, Roger este singurul jucător străin pe care îl reprezint oficial dintre fotbaliștii aduși la UTA. Roger are mai multe oferte, dar așa este corect și normal să mai discutăm cu UTA. Am o relație specială cu acest club și voi avea o discuție cu domnul Meszar. Nu avem un termen limită, noi îl fixăm până la urmă, dar, din punct de vedere legal, orice jucător aflat în ultimele șase luni de contract poate semna cu oricine. Într-adevăr, am văzut ceea ce a declarat și domnul Meszar și e adevărat și anume că UTA a prelungit contractele tuturor jucătorii cu care a dorit să prelungească. Mai departe vom vedea”, a spus Apostu, care – în schimb – susține că alți utiști care intră în ultimele 6 luni de contract  nu sunt ceruți efectiv de alte echipe Și, oricum: „Chiar dacă nu oferă cele mai mari salarii, UTA a devenit o echipă solidă, oferă stabilitate, atrage prin prisma numelui și a atmosferei create pe stadion, a numărului de spectatori și jucătorii preferă să aleagă UTA în detrimentul altei echipe care oferă contracte cu 500-1000 de euro în plus, dar joacă în fața a 300 de spectatori”.

Apostu susține că UTA a avut doar de câștigat de pe urma colaborării cu el: „Am adus jucători foarte buni pe niște salarii relativ mici, raportate la valoarea lor”

Totodată, impresarul hunedorean a dorit să facă o serie precizări, legate în special de faptul că UTA ar pierde mulți bani de pe urma colaborării cu el. „Domnul Meszar a clarificat aceste divergențe din spațiul public și aș vrea să le susțin și eu. Iar din faptul că au venit foarte mulți jucători la UTA prin intermediul meu, cred că clubul a avut foarte mult de câștigat. În primul rând, am adus jucători foarte buni pe niște salarii relativ mici, raportate la valoarea lor. De când suntem aici, în ultimii doi ani și jumătate, în fiecare perioadă de transferuri UTA și-a ridicat nivelul în funcție și de posibilitățile financiare ale echipei. Eu nu am cum să fac altceva, să dau bani de la mine. UTA a reziliat contracte cu aproximativ 15 jucători, iar cea mai mare compensație plătită a fost către Pleașcă, un salar. Ca punct de reper, din ce știu eu, Rapidul a plătit compensații de 100 de mii de euro doar la jucătorii la care au renunțat în Liga 2-a. Sunt aspecte care nu se văd, lumea poate crede că sunt lucruri normale, dar nu sunt. Eu înțeleg că toată lumea își dorește mai mult, e foarte bine, dar la ce ne raportăm noi? Eu cred că Apostu și Balint au adus un plus, așa consider eu. Dacă nu mai vom fi doriți, nu este nici o supărare, mergem înainte. Când am venit la Arad, UTA era pe locul 13 în Liga a 2-a, iar astăzi este o echipă bună a Ligii 1 și doar neșansa a făcut ca să nu fie mai sus. Iar asta o poate spune tot fotbalul românesc, nu doar eu sau Balint. Doar neșansa a făcut ca să rateze din ocazii rarisime și UTA să nu aibă mai multe puncte în clasament”, a mai punctat Apostu, care a dezvăluit și faptul că Rapidul și-a asigurat defintiv serviciile lui Alexandru Albu. „Nu că nu l-a vrut Balint pe Albu,  cine dădea 200 de mii de euro pe Albu? Deci, Rapidul a plătit 50 de mii de euro împrumutul și încă 150 de mii de euro suma de transfer pe care a activat-o”.

Caută atacanți pentru Balint

UTA l-a adus pe Karolis Laukzemis, dar rămâne interesată de cel puțin încă un atacant. „Sunt discuții cu mai mulți atacanți, întotdeauna Balint a ales în funcție de ce sistem dorea să folosească, dar, în primul rând, în funcție de posibilitățile financiare. Am multe piste, dar cum a fost și cazul lui Sergiu Buș, care este jucătorul meu, nu că nu mi-aș fi dorit să vină la UTA,  doar că UTA nu putea să-i suporte un salariu cum i-a oferit CFR Cluj. Practic, nicio echipă din România nu poate să i-l ofere, nici chiar FCSB”, a mai afirmat impresarul.

27 comentarii

  1. Voi credeți ca mai ramanea la noi dacă avea oferte???
    Adică rămâne pe bani mai putini ca s-a îndrăgostit el de Arad hahaha gargară ieftină

    0
    0
  2. Foarte agresiv și nemulțumit domnul Apostu, și total neîntemeiat.
    A adus jucatori la UTA pe salarii mici – neadevărat, Botoșani are străini mai buni ca UTA și pe salarii cu 30-50% mai mici. Deci fals.
    A adus, nu vinde nimic. Majoritatea cluburilor vând, UTA da afara sau pierde gratis. Un impresar nu ar trebui doar sa încaseze, ar trebui sa și vândă jucatori.
    Iar Poziționarea asta jegoasa – cu “eu și Balint, dacă nu suntem doriți”… pai antrenorul e una, impresar e alta. Suna a șantaj asa, nu va convine de mine, plec cu Balint…

    Nervos degeaba, totuși…

    0
    0
      1. A declarat Iftime in direct la Digi de mai multe ori:Eu nu dau mai mult de 4 mii de euro salar!
        Nici la UTA nu cred ca au mai mult de 4 mii decat 2-3 din tot lotul asa ca suntem cam pe acolo.

        0
        0
    1. Ar putea avea si alta semnificatie declaratia cu plecatu si anume pregatirea terenului pt plecarea lui Balint la FC Brasov in liga 2 in orasul natal al lui Balint unde primaria a inceput sa bage bani.
      Sper sa nu dea pasarea din mana pe cea de pe gard Balint si sa mai ramana pana face o performanta notabila o calificare in playoff sau o finala de cupa Romaniei macar, in vara vor fi 3 ani sa stea 5 ani sa duca un ciclu de 5 ani la capat ar fi important si pt profesionalizarea lui ca si antrenor.
      Cat despre Roger recunostinta e pasare rara, il poate inlocui Passaglia si jucat ofensiv ca la Iasi plus tinerii Isac si Simon imprumutat la Corvinul.

      0
      0
  3. Mai oameni buni, daca vrea la UTA sta , daca nu vrea pleaca .Si Atat.Nimeni nu e de neinlocuit.Aici a fost iubit de toata lumea, galerie , suporteri, etc.Daca pleaca in alta parte s-ar putea sa fre ce banca de rezerve, drepteste , poate pe mai multi bani sta decat sa joace.Sa fie sanatos si sa decida cum e mai bine pt.el.Te salut Roger !
    PS : Stil de contractela UTA, pe 1/2 an sau pe 1 an, apoi ,liber de contract, da-i in ma-sa pe suporteri, Apostu si Balint sa primeasca comision din tranzactii.(A, scuze ,l-am uitat pe Meszar )

    0
    0
  4. Sa ramana ROGER pana in vara. Sper ca, Meszar sa il convinga ,este unul dintre jucatorii foarte buni ai UTA-ei. Sper sa fie bine. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  5. Ce vrajeala are domnul impresar Apostu…Daca avea aceasta vrajeala si cand era jucator activ, acum nu mai era impresar..E clar de la o posta ca obisnuieste sa ascunda mizeria sub pres si mai mereu se lamenteaza…Oricum parerea mea nu o schimba, si anume ca ar fi mult mai rodnica o colaborare si cu alti impresari ,nu doar cu Apostu.

    0
    0
  6. Bai băiatule tu nu aduci bani la Uta ,tu iei bani de la Uta !Nu îți este rusine sa ne spui ca TU faci TU dregi!TE dai UTIST ….fa și tu ceva gratis pt clubul acesta !

    0
    0
  7. La fiecare postare despre UTA văd comentariile pline de ura și frustrări ale acelorași persoane.Stau și mă întreb ,oare nu v-ați săturat???
    Poate sa nu ne placă de Balint, Apostu,Meszar dar rezultatele sunt de partea lor.Pana sa vină ei ne-am chinuit prin ligile inferioare și de fiecare dată când am intrat în prima ligă ne-am chinuit și sezonul următor am fost înapoi în B.
    Acum avem o echipă bună,frumoasă,avem un stadion decent,avem public la stadion,avem stabilitate cum nu am avut după 90′
    Și pe noi ne doare capul că Apostu și Balint iau comisioane.
    Vrem conducători care sa se certe la TV, jucătorii nu-s buni chiar dacă UTA nu a avut internaționali până în această perioadă și tot așa
    Poate că ar trebui sa ne vedem fiecare de treabă lui,noi suporterii sa susținem echipa necondiționat și conducerea sa se ocupe de echipă, ca in ultimul timp a fost progres continuu.
    Felicitări Meszar, Balint și Apostu!!!
    Și poate umpic de decență și bun simț din partea celor care v-ați obișnuit să criticați tot ce mișcă la echipa asta,nu ar strica!
    Forza UTA!!!

    0
    0
    1. Marcel, ai punctat bine! Toti nemultumitii care stiu salariile si comisioanele de la club au cate un punct de vedere. Luati, bah baieti, clubul pe spinarea voastra si faceti performanta, fara Apostu, Balint si Meszar. La UTA nu sunt bani de cumparat jucatori, ce nu e asa de clar?? Voi astia, luati paine si de-ale gurii pe caiet cand mergeti la piata?? Normal ca Apostu isi ia comision, ca doar asta e meseria care si-a ales-o dupa ce a agatat ghetele.. Mai cumparati cate-o casa, apartament sau teren cu o agentie de imobiliare, ca sa vedeti cum e. Sau mai plecati prin concedii cu agentii de turism ca sa vedeti cum e…

      0
      0
  8. Când te executa un pusti de 19 ani și n președinte de liga 3 nu poți sa mai ai aere de impresar la UTA nu a dus nici un jucător pe care UTA sa facă profit dar Apostu a făcut profit cu brazilianu Lorenzi se știe asa ca nu mai te lauda ca ajuți UTA

    comisionul și

    0
    0
  9. Mai devreme sau mai tarziu,trebuia trasa aceasta linie,poate trebuia mai devreme,era necesar,chiar daca doare…Daca obiectivul de accedere in Play-Off nu a fost unul declarat,mie sa nu imi spuna nimeni ca nu s-a dorit de catre absolut toata lumea…Un esec,este TABU…
    Ce faci totul, cand speri sa accezi in Play-Off si sansele par a fi minime,cu buget dublu,dar tot pe acolo ramai?Pai tai de unde este,ca non-echivalenta,raport salarii-eficacitate,cam pe minim…Explicit Hora si Antal…Absolut logic,probabil ca banuiau si ei…doar nu sunt satisfacuti de prestantele lor personale,nu vad surpriza…???
    Nu ma astept la aducerea unor staruri,pe reducere salariala clara,mai mica…mai ales acum,cand bajbaim obiectivul…Se in jumatatesc punctele,Minamo nu are voie sa retrogradeze…si devine complicat…
    Raspunzator ramane Balint,mana libera,din nou!
    Pe cine baga din nou in fata atat Balint,cat si Apostu?Amandoi vor discutie cu domnul Meszar???Adica astia doi,il baga in sedinta pe dl. Meszar,nu am prea inteles ideea???Asa un picior in fund le-as da,pana la Clinceni,Metaloglobus sau Navodari…Si asa nu mai este nimic de pierdut…..
    Balint nu stie nimic,nici de Mar,nici de Negoescu,in rest nici nu a auzit…Ei nu stiu nimic,tata in pod beleste oaia…Nici usturoi nu au mancat,nici gura nu le miroase…Miza e Roger…

    0
    0
  10. Apostu este hero Spiderman…Mult mai ocupat sa le gaseasca echipe,celor care nu au performat la UTA,nicidecum celor care nu au performat,rebut…Nasol…Aduci pe cine,ramane cine?Cine in afara de Balint a primit absolut orice si pe oricine???Nu este o placa zgariata de vinil…I-ai cerut,simplu,Mister Balint,mana libera…Nu gestionezi corect!

    0
    0
    1. Balint primește pe oricine se încadrează în buget. Din jucătorii ăia alege. Nu aduce pe cine vrea…atentie la nuanțe! Si de -acolo se mai răresc, poate uni nu vor la UTA cu ce salarii le oferă. Așa că să aven grijă ce spunem că nu-i chiar așa simplu cum ai scrie un comentariu.
      Pentru cei care sunt împotriva politici clubului nu știu ce să zic, nu-i înțeleg pur si simplu. Vor mai multi impresari. Pentru ce? să se certe între ei cu jucători cu tot, că a meu nu joacă, de ce joacă ălalalt… Sunt multe chestii care distrug clubul, nu-l ajută deloc. E bine când ai o sursă sigură si o colaborare bună, cel mai important lucru. Cred că 99% dintre superteri sunt de partea conducerii. Se vede progres si stabilitate, nu mai vrem dezordine la club. Să fiti sănătosi!

      0
      0
      1. Pe undeva,ma vad nevoit ca sa iti dau dreptate…Bolovanii cad pe Apostu…nicidecum pe Balint…El a cerut,el a primit,gasind mereu alibi-uri ciudate…Cand nu ii ies anumite treburi,din nou se adreseaza conducerii…in speta,domnului Meszar…Sa fim seriosi…Bugetul a fost marit,dublu,dar aceleasi puncte,clasare..Pe Balint nu il trage nimeni de urechi?Eu stiu ca se fac discutii,dezbateri saptamanale…pai Balint spune doar..”va rog sa ma scuzati,atat putem momentan?”Atat??Ne focusam,ne ancoram,sa nu traim in trecut,etc?Este mai mult decat un manager,deci direct raspunzator…Bugetul a fost dublat,a insistat pe aceiasi ratangii,vazuti de pe alta planeta,bani multi risipiti, raport salariu-performanta?S-a trezit?Sper ca domnul Meszar,sa-l aduca la realitate,urgent!Trebuie sa inteleaga ca nu este inlocuibil…Ori nu are fler,ori este orb total…A rabufnit Apostu….

        0
        0
  11. Roger e un jucător de baza la Uta și dacă într-adevăr e vorba doar de prima de instalare de 10000 , nu cred ca ar trebui sa îl pierdem gratis din vara . Așa măcar in cazul unui transfer câștiga și clubul , plus ca dacă e sa vorbim de transferuri s-au făcut atâtea experimente pe sume mult mai mari. Și așa găsim greu jucatori buni la bugetul echipei, nu e indicat sa pierdem încă un jucător .

    0
    0
  12. Doamne nu imi vine sa cred ca agata cineva si in Apostu. In Apostu ????? Wooooow. Ma intreb cum isi permite sa dea din casa de la Rapid si sa spuna cat au platit aia . Daca comisionul pentru Roger va fi bun il va durea in basca de Uta si il va duce oriunde primeste banul. Ca atat vede banul .Restul e bla bla

    0
    0
  13. Postarea dlui Apostu este putin cam agresiva 1.Sper ca UTA sa inteleaga ca Roger este un jucator esential pentru UTA in atac. Dar cind acelasi om reprezinta si clubul si jucatorul…gandul sau este…si la comision. 2. Rularea jucatorilor e…”mana cereasca”…. pentru impresar, ca ia comisioane…mai des. Si de aia amicul dansului-G Balint renunta la jucatori si face schimbari …multe nejustificate si multe proaste. L-ati adus pe Wagner si l-ati dat pe Buhacianu….cine plateste…aiureala asta ? Normal…clubul. Ii aveti azi ca fundas dreapta pe Vuccevici, pe Shlyakov, pe Dima ,…mai joaca pe dreapta si Baraviskas… l-ati dat pe Tomozei…de ce mai cauta Balint si Apostu….alt fundas dreapta ? De ce nici un junior de la club nu a fost folosit in echipa ? Cum sa demonstreze ca poate…daca nu joaca ?. UTA , anul asta, nu-i cu nimic peste anul trecut, desi are continuitate, are stabilitate, are 9 straini….in primul 11 ( „alesi”). Cum explicati dezastrele de la meciurile de la Arad ? Este momentul ca atat conducerea , cit si Balint & Apostu sa inteleaga ca daca nu dai gol…nu poti lua 3 puncte, iar cu egaluri…nu intri in play off. Nu de explicatii avem nevoie ci de rezultate…sper sa ii apere Domnul ,ca UTA sa nu ajunga la baraj …ca acolo cum nu a batut Filiasul…nici pe altii nu-i sigur ca va putea sa ii bata. Cam astea sint „problemele”, nu autolauda lui Apostu …”… Când am venit la Arad, UTA era pe locul 13 în Liga a 2-a, iar astăzi este o echipă bună a Ligii 1 ..” ai care…as zice…..care nu prea bate pe nimeni…la Arad.

    0
    0
  14. Scuze tuturor ! In fiecare din comentariile anterioare vorbeam de „aprostu”. Inca odata, Scuze tuturor. Parca mai ieri il vedeam pe la portile marilor industriasi din Arad, pe acest pacalici numit „aprostu”(pentru ratarile monumentale de care era in stare cand se zice ca juca la UTA), clamand ce mare UTA-ist este. Astazi aflam ca UTA nu-si permite un jucator sau altul, eventual „aprostu”ca are are mai multi bani. Chiar asa ? Nu intelegem, cine de cine a avut si are nevoie ? UTA de „aprostu „sau „aprostu” de UTA ? Sa fie clar: mai greu sau mai putin greu, UTA tot ar fi revenit acolo unde este locul de o vesnicie ! Aici e vorba de unii care profita de ea, gen „aprostu”. Apropos: ce salar avea sau inca mai are, marele HORA ? (candva, doar candva, un jucator care merita respect). Ce procent din salarul lui Hora sau banii de transfer are „aprostu ” ?

    0
    0
  15. Nu sunt neapărat fan Apostu sau fan Balint, sunt fan UTA, dar acești oameni au făcut din UTA sa vrem mai mult, sa vrem play-off. Acum pe bune oameni buni, acești oameni au făcut multe pt UTA. De ex de era demis anul trecut dl Balint, când lui x sau y nu le convenea nimic, acum sigur vorbeam de lupta pt play-off sau play out la liga a 2-a. Sper din suflet ca acești 2 domni, sa mai rămână ft mulți ani la UTA și sa facă cât mai multe lucruri bune! Eu le doresc multa sănătate și putere de muncă! Forța UTA!

    0
    0
  16. Dacă nu era Gigi boruga acum spala vase marele morala Apostu au ajuns 2 neica nimeni sa facă figuri pe spatele clubului UTA ferească Sfântu sa nu batem pe gaz metan ca nu știu cum mai găsesc ăștia 2 ieșirea din oras

    0
    0
    1. De Gyuszi nu pot să zic nimic dar dl Apostu parcă e tot mai arogant si nu-i stă bine. Ar trebui să mai coboare din înâltimile inchipuite. Vorbeste de sus, aere de mare impresar…îi stătea mai bine acu 2 ani când vorbea linistit și se vedea că tine la UTA. Nu se mai vede asta acum…își cam bagă nasul peste tot și nu ratează nicio ocazie să spună că UTA n-are bani. Mai termină, omule…și adu jucători care dau gol.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button