Progresul Pecica

Bogdan Bozian e noul antrenor-jucător al celor de la Progresul Pecica! „O provocare și, sper eu, un început într-o nouă carieră”



Progresul Pecica e singura divizionară terță arădeană ce și-a schimbat antrenorul în acest sezon și nu a făcut-o odată, ci în două rânduri. După despărțirea de Sorin Bălu, „galben-albaștrii” au mers pe mâna lui Laurențiu Telescu, dar după ultima etapă a anului trecut au renunțat și la el. Postul de „principal” devenea vacant, iar conducerea clubului a demarat discuții cu diverși antrenori din județul nostru. „Am contactat 4-5 antrenori, iar cu Cristian Todea am fost chiar aproape de a bate palma. Înțelegerea a căzut datorită unor mici detalii, iar atunci am apelat la varianta Bogdan Bozian. E un fotbalist foarte experimentat, care a evoluat la noi și cunoaște anturajul și condițiile pe care le putem oferi. Ne va ajuta din nou și din teren și, zicem noi, va face treabă bună alături de Mirel Arsene, Dan Țapoș și Ioan Bănățan”, ne-a declarat Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului.

Bozian: „Obiectivul stagional rămâne salvarea de la retrogradare și alcătuirea unui schelet de jucători pentru la anul”

Bogdan Bozian se despărțise la începutul acestui an de Șoimii Lipova, acolo unde a petrecut doar o jumătate de an, după ce-și încheiase chiar contractul cu Progresul Pecica. Are 34 de ani știe că momentul retragerii din activitate se apropie și încearcă să o apuce pe calea antrenoratului. „În primul rând, mi-era greu să refuz niște oameni serioși, cu care am lucrat bine ca fotbalist și care acum s-au gândit la mine și ca antrenor. Își asumă și ei un risc cu mine, fiindcă nu am nicio calificare în domeniu și nici măcar nu știu dacă am vocație și asta vreau să fac mai departe în viață după ce mă voi retrage de pe teren. O să-mi dau seama în lunile ce urmează încotro vreau să mă îndrept, am norocul că o să lucrez cu jucători pe care îi cunosc și, bineînțeles, că o să-i am alături și pe Mirel Arsene, pe Ioan Bănățan și nea’ Dan Țapoș. O să avem și niște reguli interne stricte, sper să ne respectăm reciproc și să avem rezultate bune împreună. Obiectivul stagional rămâne salvarea de la retrogradare și alcătuirea unui schelet de jucători pentru la anul”, spune Bozian, care a semnat cu formația arădeană până la finalul lui 2022.

Mai vrea cel puțin doi fotbaliști cu experiență pe axul central

Fiindcă s-au despărți de numai puțin de 5 fotbaliști (Saizu, Telescu, Podină, Ștefan și Capătă), pecicanii ar avea nevoie de cel puțin două-trei întăriri din cadrul jucătorilor cu experiență. „Este clar că trebuie să ne încadrăm un buget de salarii, dar doi jucători tot trebuie să aducem, un fundaș central și un atacant. Asta pe lângă juniorii pentru care Cristi Pilan a demarat discuții cu UTA. Sper să avem bătut în cuie lotul până în ziua reunirii, pe care am fixat-o pentru data de 31 ianuarie. Concluzionând, aș spune că e o provocare și, sper eu, un început într-o altă carieră”, a adăugat Bogdan Bozian, care se va antrena cot la cot cu elevii săi, căci vrea să-i ajute și din teren din postura „decarului”.

A jucat pentru ambele mari rivale fotbalistice din vestul țării

Bogdan Bozian e născut pe 3 august 1987 și a debutat în tricoul UTA-ei, în Liga a 2-a, în urmă cu 18 ani. CFR Timișoara, Minerul Lupeni și ASU Poli au celelalte formații la care a evoluat în eșalonul secund. În Liga 3-a, Bozian a bifat echipe ca Victoria Nădlac, Unirea Sânicolau Mare, Național Sebiș, FC Hunedoara, CSM Lugoj, Crișul Chișineu Criș, Șoimii Lipova și – bineînțeles – Progresul Pecica, între 2019 și 2021.

Caravana Ligii a 3-a se pune din nou în mișcare pe 12 martie, când Pecica are derby județean la Cermei, iar Țugulescu și Tambor sunt suspendați. Lipova (acasă) și Pobeda Star Bîșnov, în deplasare, sunt ceilalți adversari ai Progresului înainte de începerea play-outului.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button