UTA Arad

UTA l-a pierdut pe Roger: Brazilianul va juca din vară pentru CFR Cluj!





„Pe brazilianul ăla din bandă îl vreau la mine, vreau să-l luăm la CFR”, le-a transmis Dan Petrescu apropiaților săi, după UTA – CFR Cluj (0-1), meci disputat în toamna anului trecut în Liga 1. Iar conducerea campioanei i-a implinit dorința antrenorului său și, de astăzi, Roger Junior Rodrigues Figueira (25 de ani) a devenit oficial fotbalistul CFR-ului începând de la 1 iulie. ”Suntem bucuroși să vă anunțăm că începând din sezonul următor, Roger Junio Rodrigues Figueira, în prezent jucător al celor de la UTA Arad, va evolua la CFR Cluj sub comanda lui Dan Petrescu. Îi urăm bun venit și îl așteptăm în Gruia! Hai CFR!” – e anunțul liderului Ligii 1 pe pagina oficială de Facebook.

Apostu a atras atenția asupra pericolului pierderii lui Roger: „Are mai multe oferte”

Cu ocazia prezentării lituanianului Karolis Laukzemis, impresarul Bogdan Apostu atrăgea atenția asupra pericolului ca fotbalistul din Țara Cafelei să semneze cu o altă formație, în condițiile în care intrase în ultimele 6 luni de contract cu arădenii. „Roger are mai multe oferte, dar așa este corect și normal să mai discutăm cu UTA. Am o relație specială cu acest club și voi avea o discuție cu domnul Meszar. Nu avem un termen limită, noi îl fixăm până la urmă, dar, din punct de vedere legal, orice jucător aflat în ultimele șase luni de contract poate semna cu oricine. Într-adevăr, am văzut ceea ce a declarat și domnul Meszar și e adevărat și anume că UTA a prelungit contractele tuturor jucătorii cu care a dorit să prelungească. Mai departe vom vedea”, spunea Apostu, iar 9 zile mai târziu Roger a devenit oficial fotbalistul „alb-vișiniilor”.

Meszar susținea că UTA nu are probleme cu renegocierea contractelor: „Cine a mai fost dorit la club a și rămas”

Nu mai e un secret că brazilianul a solicitat o primă de instalare, de aproximativ 10 mii de euro, pentru a semna prelungirea înțelegerii cu arădenii, bani pe care – evident – „oficialii” arădeni nu i i-au dat din moment ce a acceptat oferta CFR-ului. Și, până la urmă, și salariul oferit de echipa lui Dan Petrescu din vară încolo nu poate rivaliza cu cel de la Arad. „Evident că ținem cont de recomandarea antrenorului nostru, dar, pe de altă parte, avem linia noastră. După cum s-a obervat până acum, UTA nu are probleme cu renegocierea contractelor. Cine a mai fost dorit la club a și rămas, doar evoluțiile fotbaliștilor vor stabili ce va întâmpla cu ei din vară”, declara Alexandru Meszar la finalul anului trecut, legat de „speța” Roger.

Pleacă Roger de la UTA chiar în această iarnă?

Există și posibilitatea ca brazilianul de bandă să ajungă mai repede sub comanda lui Dan Petrescu, dacă CFR-ul oferă o sumă de transfer care să le convină arădenilor în această iarnă. Până la urmă, poate fi riscant să ai în curte un fotbalist care deja se gândește la următoarea aventură, la un club cu ambiții mult mai mari decât cele ale UTA-ei. Probabil, arădenii vor cere cel puțin 200 de mii de euro pentru a se despărți acum de unul dintre titularii lui Laszlo Balint.

Al treilea cel mai bine cotat fotbalist din lotul arădenilor

De la sosirea la UTA în iarna anului trecut de la Riga, campioana Letoniei, Roger a înscris 5 goluri și a oferit 7 assist-uri. A evoluat în 46 de meciuri jucate în tricoul „roș-alb”. Fotbalistul UTA-ei a semnat contractul cu CFR chiar în cantonamentul echipei arădene, acolo unde a ajuns, de ieri și impresarul Bogdan Apostu. Înainte de a îmbrăca tricoul „roș-albilor” de pe Mureș, Roger Junior Rodrigues Figueira a jucat în Brazilia, Vila Nova, Botafogo, Goiania și Atletico Clube Goianiense, în Albania, la FK Kukesi și KS Kastrioti și Riga (Letonia). Brazilianul are o cotă de piață de 550 de mii euro, fiind al treilea cel mai bine cotat fotbalist din lotul „Bătrânei Doamne”, după portarul Florin Iacob (800.000 euro) și atacantul David Miculescu (700.000 de euro).

22 comentarii

  1. Extraordinara strategia clubului UTA jucatorii care confirma pleaca gratis in timp ce se aduc doar experimente de jucatori cum a fost si Wagner, sau altii adusi de prin Canda sau mai stiu eu ce campionate … sa ne bucuram daca mai rezistam in liga 1

    0
    0
    1. Domnule Meszar, chiar nu am avut 10 mii de euro?
      Sau strategia e alta?

      Va rugam sa ne spuneti….nu doar cand aveti nevoie sa cumparam bilete virtuale

      0
      0
  2. Nu cred ca mai are rost sa ramana la noi pana in vara. Nu va mai fi 100% concentrat nici dedicat. Mai bine acum o suma de bani, ar fi ok si pentru el si pentru noi. Oricum ii multumim pentru contributia lui si ii uram succes.

    0
    0
    1. @Heraclion.Si eu sunt de parerea ta Heraclion….Si daca o sa ia 150.000 de euro pe el acum,sa-l lase sa plece,dar pe viitor sa se gandeasca de 2 ori cand vad ca un jucator joaca fotbal si sa -i propuna din timp prelungirea contractului.Daca o sa procedam tot asa,nu se mai potriveste strategia lui Balint,Apostu si Meszar ca noi construim echipa pe termen mediu si lung.Am incredere in acest Philip Otele ca o sa-l inlocuiasca cu succes pe Roger si o sa-l faca uitat.Succes lui Roger la CFR,dar tare mi-e frica de el ca va freca banca de rezerve….

      0
      0
  3. In ritmul ăsta nu vom progresa niciodată, cu părere de rău spun asta. N-ai cum să construiești ceva competitiv dacă la fiecare 6 luni schimbi jumătate de echipă, iar aici este exclusiv vina sau comoditatea lui Meszar, este inadmisibil ca un club cu pretenții ( sper că spre asta tindem) să stea la mâna unui singur impresar, tactica-i păguboasă pentru club. Ok, a semnat pe o perioadă scurtă dar la 6 luni după ce l-ai adus și iți dă randament ii prelungești contractul, frate…și, da, dacă vin oferte bune pentru el il vinzi, situație de win-win…dar nu așa, câștigă clubul și Apostu iar UTA rămâne cu ochii in soare. Chiar am devenit vacă de muls pentru impresarul ăsta declarat mare fan UTA? Pur și simplu rușinos, mă simt jignit de politica clubului.

    0
    0
  4. Încă o lovitură a celor doi buni prieteni Gyuszi și Apostu. Hai Bogdane vino și ne spune iar cum tu de fapt faci bine clubului, dar când se trage linie la comisioane și salarii plătite de club versus banii primiți (sponsorizări,televiziune) clubul iese pe minus. Faptul că în fiecare pauza duci o căruță de jucători, bineînțeles cu largul aport al bunului tau prieten Gyuszi, este bine doar pentru tine financiar. Daca chiar tii atât de mult la UTA cum urlii peste tot, găseai o soluție că Roger să nu plece gratis de la club. Hai Gyuszi ieși și tu și da vina pe club că nu a semnat prelungirea și mai cere încă 5 jucători pe care oricum nu ii folosești și clubul ii pierde gratis. Sincer, decât cu cei doi la butoane și în prima ligă, mai bine ne distram cu juniori și fără interese meschine prin liga a doua, a treia, care o fi.

    0
    0
  5. Pentru cunoștință ta bogdan are doar vreo câți va jucători restul echipei sunt ajunși la UTA doar prin intermediul lui. Deci laso mai moale cu Balint Apostu sau altcineva din conducere daca erai apt poate erai tu in locul impresarului sau antrenorul

    0
    0
  6. Să fie sănătos! Roger nu e Domide să înceapă si să se lase de fotbal la UTA. Roger e un fotbalist care pleacă dincoace-încolo. UTA nu stă în Roger, oricum viața fotbalistilor e în continua miscare. Totus, s-ar putea să-i pară rău la un moment dat în viață. Dacî dădea vre-o 15 goluri poate îmi părea rău…așa…la revedere!

    0
    0
  7. Atat timp cat UTA e precauta si nu ofera contracte pe termen mai lung trebuie sa ne obisnuim cu astfel de plecari. Bugetul fiind unul limitat e de inteles acest lucru, insa faptul ca acestui jucator nu i sa oferit o prelungire a contractului inca din primele luni de la venirea la Arad nu poate fi inteles. In acest mod nu se va face performanta si nici bani din vanzari, eventual cu jucatorii tineri. Totusi Roger a semnat pe un an jumate dar ce ne facem cu cei pe un an? Prinzi un atacant bun,marcheaza 10 goluri in juma’ de sezon si gata l-ai pierdut…deci nu mai visati la lucruri marete, fara bani e greu sa fi in top. Eu zic ca daca va ramane pana in vara la Arad Roger va juca mai relaxat si îi va iesi mai bine jocul. Sper sa nu fie cedat pe mai putin de 200000€.

    0
    0
    1. Ca cineva e prost sa va dea 200000. Daca voiau asa ceva va dadeau de mult. Treziti-va nu bateti campii. Va pleca moca acum din iarna . Si va spune Meszar ca a facut economie ca nu i-a mai dat salar. Oricum nu-l va mai juca nimeni meciurile viitoare si sa-l platesti pana in iunie ….. . Cat despre exemplarul numit apostu ….chiar credeti ca atat de mult ii pasa de Uta ? Uta a fost o rampa de lansare si pt el. Sa ma scuteasca de textele si de ranjetul ala fals al lui . E penibil . Dar poate intr-o zi va veti trezi si voi ei care il tot ridicati in slavi. Apropo daca a luat Roger 50000 la semnatura nu da nimeni bani pe el pt Uta. De aia i-a dat banii lui si lui Apostu.

      0
      0
  8. Nu disperati , sunt fotbalisti cel putin de valoarea lui care pot ajunge la UTA. Unul dintre acestia poate fi Geoffrey Acheampong, ganez de 24 de ani, mijlocas de atac ( aripa stanga ) foarte tehnic , viteza foarte buna. Depinde doar de conducerea clubului daca vor sa il inregimenteze.

    0
    0
  9. Sa dus gratis, fără niciun bani pentru clubul UTA
    Păcat de clubul UTA
    Sa va fie rușine că las dat gratis pe Roger ?

    0
    0
  10. Dorinta e mare la noi dar putința este mică!Aradul este unul dintre primele județe din țara la export, dar noi nu putem aduna un milion de euro din sponsorizări ptr club!In asemenea condiții , ținând cont ca și primăria și-a diminuat aportul, sa fi cu plățile la zi și sa spună fotbaliștii ca este stabilitate la UTA este un o mare realizare din pct de vedere managerial! Dacă reușim sa ne menținem câtva ani in liga 1 cred ca se vor vedea și rezultate mai bune pe plan sportiv și o prezenta mai calitativa de jucatori in lot!In ultimii 40 de ani nu țin minte ca după promovare , in anul doi sa nu retrogradăm!Si de multe ori in anul doi bugetul a fost la pământ ! Asta este părerea mea, ca stabilitatea financiară este primordială și rămânerea in prima liga pentru a avea viitor!

    0
    0
  11. Păcat. Dar ne descurcam și fără el la fel de bine. Nu era chiar asa un jucător decisiv in sensul ca nu are cifre chiar asa bune. Bayern l-a pierdut pe Alaba in vara asta pe gratis și nu a făcut nimeni de acolo înmormântare. La fel ar trebui sa fie și la noi. E normal sa îți plece jucatori chiar și pe gratis.

    Văd ca sunt mulți care se plâng de strategia cu contracte pe termen scurt. Degeaba va plângeți dar asta e poate cea mai buna strategie in momentul de fata. UTA nu e un club asa de stabil cum pare. UTA depinde de mulți factori externi și oricând construcția asta fragila se poate prăbuși. Atâta timp cât nu avem un finanțator care sa își asume un plan pe termen lung asta va fi situația sau atâta timp cât primăria nu vine și spune ca va finanța clubul cu suma X timp de 5 ani asta va fi modelul la UTA, contracte pe 1 an sau 2. Nu e normal asa dar asa e cel mai safe.

    Legat de Apostu one man show – când o entitate deține monopolul aproape niciodată nu e o afacere profitabila pentru beneficiar. Modelul asta ar trebui schimbat cât se poate de repede.

    0
    0
    1. Man, mai bine de asa nu putea nimeni puncta. Pertinent comentariu. Evident ca ne descurcam si fara el, a avut evolutii constante dar nu e de ne inlocuit. Doare fiindca il pierdem gratis, dar nu ne putem compara financiar cu campioana Romaniei. Clujenii au si politicul in spate, pe noi nea’ Bibi/Falconetti mai mult ne dau la gioale decat sa ne ajute

      0
      0
  12. Amatorism managerial. Se zice ca atunci când faci o greșeală e umana, dar la doua constante, este amatorism. Este exact ca și cazul Rusu. Mi-aș dori mai mult de la clubul meu de suflet.

    0
    0
  13. marele utist aprostu, care se vede ca nu este prost, face bani pe spatele clubului UTA. nu cumva zicea ca este singurul jucator strain pe care il impresariaza ? Ce gunoi….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button