UTA Arad

Balint schimbă registrul tactic după meciurile din Antalya: „Vrem să construim cu fundașii și ei dau pase direct la adversar, ne vom adapta!”





Semne bune anul…nu prea are pentru UTA. La lipsa de eficacitate cu care s-a confruntat în ultimele 8 runde ale lui 2021, arădenii au adăugat și o fragilitate defensivă. Sau cel puțin asta s-a văzut în amicalele ce au contat pentru „roș-albi” în Antalya, 1-4 cu Charleroi și 1-2 cu Aarau.

„Niște greșeli de neacceptat pentru nivelul acesta, sunt destul de îngrijorat”

Ca și cu belgienii, astăzi, fundașii utiști au gafat ca în curtea școlii la reușitele elvețienilor de ligă secundă, care nici măcar nu au utilizat titularii. La final, Laszlo Balint chiar s-a arătat îngrijorat în vederea disputelor de campionat ce demarează peste 10 zile, la Arad, contra Gazului. Dar, tot antrenorul „Bătrânei Doamne” susține că a realizat ceva și anume că nu-și prea poate implica fundașii la construcția jocului. „Cumva, acest meci a ținut acea linie pe care am început-o la meciul cu Charleroi, am primit două goluri de la o echipă care, practic, nu a intrat în careul nostru. Niște greșeli de neacceptat pentru nivelul acesta și, din acest punct de vedere, sunt destul de îngrijorat. Dar, pe de altă parte, tot meciurile din acest cantonament ne-au subliniat ceea ce nu putem să jucăm, pentru că asta este realitatea. Vrem să construim cu fundașii și fundașii noștri dau pase direct la adversar. Degeaba încercăm să dezvoltăm un fotbal cu progresie din prima zonă dacă intervin astfel de greșeli și atunci, cel mai probabil, ne vom adapta stilul de joc. Pentru că e important să fim eficienți și astăzi nu am fost. Am dat golul de 1-0, am controlat jocul, am avut ocazii de 2-0 și ne-am trezit conduși cu 2-1 de o echipă care nici măcar nu intrase în careul nostru”, a punctat Balint.

„Laukzemis – obosit, Ontaro și Otele au entuziasm și ambiție”

UTA s-a despărțit de Hora și Antal, dar problemele la finalizare au rămas deocamdată. Cel puțin lituanianul Karolis Laukzemis și-a bătut joc de trei-patru ocazii mari de gol în amicalele din Antalya, dar și Ongaro și Otele și-au început aventura la Arad fără goluri. „Asta este povestea noastră în ultimele 3-4 luni. Ducem mingea acolo, avem ocazii, nu puține și clare, dar nu reușim să marcăm. E clar că e nevoie și de calitatea jucătorilor, dar și de prospețimea lor, pentru că la Laukzemis, de exemplu, s-a simțit astăzi oboseala. Ongaro și Otele au intrat bine în joc, poate cu o doză de șansă mai mare, ar fi reușit să marcheze. Au avut ambii câte o situație bună de a marca, au entuziasm, au ambiție, sperăm să fie un plus pentru că avem nevoie. Avem nevoie să ne eficientizăm foarte mult jocul, am lucrat foarte mult la antrenamente la asta. Cred că avem nevoie de o victorie într-un meci oficial ca să ne scuturăm puțin de această stare de spirit. Și contra celor de la Aarau,  după ce am primit cele două goluri, nivelul de încredere a scăzut foarte mult, în condițiile în care controlasem jocul. Am început foarte bine, am făcut pressing avansat, am recuperat în jumătatea adversă foarte multe mingi, am marcat, puteam să facem 2-0, dar în momentul în care faci asemenea cadouri este greu să joci fotbal. A fost și un grafic al minutelor, am încercat să echilibrăm aceste minute, dar mi-aș fi dorit să avem parte de o desfășurare favorabilă în ceea ce privește scorul”, a adăugat antrenorul principal al arădenilor.

Îl deranjează rezultatele din amicale: „Pentru noi, în acest moment scorul este important”

„Roș-albii” rămând doar cu succesul, 2-1, în fața modestei formații din Gabon, AS Pelican, căci mâine se întorc acasă și-și îndreaptă atenția spre meciul cu Gazul, de pe 23 ianuarie. „De acum, trebuie să tragem concluziile acestui cantonament și să facem tot posibilul să câștigăm meciul cu Mediașul. În primul rând, e important să eliminăm toate aceste greșeli personale din randamentul nostru. Sunt 7 goluri primite în acest cantonament pe 7 greșeli individuale uriașe, de neacceptat pentru acest nivel. Mereu încerc să-i sprijin pe jucători și tot timpul voi face asta, dar e foarte important să aibă un anumit nivel de responsabilitate în momentul în care intră pe teren. Se zice că în meciurile amicale scorul nu e atât de important. Ba da, pentru noi cel puțin în acest moment, scorul este important și mă deranjează foarte tare că facem în continuare aceste greșeli în defensivă, dar și că nu reușim să concretizăm măcar 30% din ocaziile pe care le avem. E foarte mic acest procentaj de transformare a ocaziilor în gol. Dar, trebuie să fim perseverenți, să avem încredere și să sperăm că meciul cu Gaz Metan ne va găsi într-o formă optimă, în așa fel încât să reușim să câștigăm”, a încheiat Laszlo Balint.

Conform regulilor impuse de autorități, toată delegația utistă a fost nevoită să se testeze RT-PCR înainte de revenirea în țară. Toate rezultatele au fost negative, astfel că utiștii evită carantinarea la pășirea pe tărâm românesc.

22 comentarii

  1. Domnule Balint , cu cine vrei sa construiesti ? Cu cine ? Nu ti-ai dat seama de aproape 3 ani ca nu ai jucatori de constructie, ci doar demolatori, pe principiul ca echipa sta bine asezata in teren, este greu de patruns prin apararea UT-ei, dar in schimb nu da goluri, rateaza imens , si uite-asa sa avem o aparare beton si atac de cacat.Vrei sa construiesti cu Batha, cu Pasaglia, cu cine ? ca Benga nu stie decat sa dea in spate la portar, Ubbik este singurul care poate construi ceva, dar si el trebuie sa aiba cu cine.Ca pe Roger l-ati pus pe taraba si l-ati vandut la Cluj.La vara va fi si Ubbik.Oras sarac, club sarac.Macar sa mai ramanem in Liga 1 un an-doi.

    0
    0
  2. Din pacate, prin anii 70-80, gaseai fotbalisti cu reale calitati pe maidane, prin sate, pe la Somosches, Berechiu, Apateu, Covasant, etc, ,cu talent ,cu pofta de joc, tehnici, puternici fizic, erau si profesori de sport care ii monitorizau pe maidane si ii indrumau catre sectiile de fotbal de la oras, gen UTA,Vagonul, Strungul, Gloria, CSS, etc.Si astia mancau de la tara,pita unsa si alte cele, lucrau pamantul sau mergeau cu animalele,,iar in timpul liber , pe langa scoala mai jucau si fotbal, sau faceau alt sport.

    0
    0
    1. De asta din 70 pana in 90 nu ne am calificat la niciun mondial. Si nici din 30 pana in 70. Ca aveam talente din Somoches ce mancau slanina.

      0
      0
  3. Ne încadrăm în principiul pașilor mărunți, trasat de conducerea UTA-ei, dacă ne clasăm la finele campionatului pe locul 7, și vom fi cu un loc mai sus decât ediția trecută.
    Asta s-ar putea înfăptui, dacă UTA, devine familia UTA și dacă învățăm din greșelile altora, nu ne mai putem permite să greșim, că tot nu învățăm din propriile greșeli !
    Cu încredere, multă muncă, spirit de echipă și o mai mare concentrare la antrenamente și jocurile oficiale, obiectivul conducerii, se va realiza.
    Noi te vom susține din tribună,voi veți da totul pentru a învinge pe Gaz Metan Mediaș!
    Forza UTA!??⚪✌

    0
    0
  4. Din aceasta cauza a pierdut acest amical cu Aarau,pt. ca, BALINT a incercat ca, jucatorii sa aiba posesia mingei prin constructie incepand cu fundasii dar s-a lamurit ca, nu merge aceasta tactica neavand jucatori sa aiba aceste calitati. Sper sa redreseze echipa cat mai repede. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  5. Cele mai mari castiguri ale acestei perioade: Otele mi se pare a fi un real talent, iar Ongaro pare sa fie capabil sa ajute echipa, daca se acomodeaza si face pregatire buna.

    0
    0
  6. Bine ca sunt toti sanatosi,valizi,fara accidentari,fara Covid,asta este important acum!Sistem de joc,nu poti asimila in 2 saptamani,constructie de la fundasi,cu mingea la picior,daca asta nu au facut-o de prin juniorat,nu ai cum sa-i inveti acum,la varsta lor,te adaptezi pe ce ai…Jar ar fi mancat cu Feri Tisza Bacsi,care nu concepea altfel decat plecare de jos,lejera,viziune calma,apoi constructie cu pase rapide in median,pasa pe interferenta pe avanposturi,dar asta este alta mamaliga.
    Nu vreau sa par tampit,poate ca sunt,recunosc…Jocul la offside,de tasnire al unui atacant de careu,oportun,este o himera acum…Este acel ceva,care face parte din siretenie…Doar putini aradeni stapaneau asta(in perioadele respective)…Domide,Cura,Mitu,Ungur,Tucudean sr… si fara suparare,Adrian Petre..Asta nu se exerseaza ci este congenitiv,nativ…Ori ai acest simt al portii,ori inalti zmeie….Nu se poate corecta niciodata,in veci…Nici un alt marcator al nostru,nu se poate lauda ca mitraliera…

    0
    0
    1. Giro draga nu prea te-am vazut comentand foarte negativ la plecarea lui Roger la Cfr. A stai Roger nu provine de la Lipova . Si e liniste afacerea e facuta de Apostu. Diferenta intre cele doua spete e ca la Roger, apostu isi ia un clop de bani . Pe cand la Rusu nu a luat si asta l-a durut buzunarul lui nu clubul Uta. Drept dovada ca Uta in speta Rusu nu a facut scandal cel care manca …… era apostu. Acum nu e problema ca a plecat la Cfr si a ramas Uta fara jucator ca si-a umplut @#@$@&#$&@& buzunarele.

      0
      0
  7. Fara suparare dupa atata amar de vreme ai realizat ca trebuie sa incepi constructia de jos de la portar fundasi…. . Pai echipele din Arad de liga 3 Cermei Pecica nu mai vorbesc de Lipova fac asta de cand lumea domnele antrenor cu licenta PRO. Acum dupa 3 ani te trezesti vai hai sa incepem constructia de la fundasi. Nu ai fundasi pt asa ceva. Ca toti sunt crescuti cu bubuiala in sange. Dar eu iti urez spor la treaba . Sper ca tu sa intelegi ca sa poti preda constructia asta de jos de la fundasi.

    0
    0
    1. Nea Feri Tisza zicea că fundașii trebuie să paseze 60%… Dar trebuie să fie antrenați pt asta! Aici Balint e repetent!

      0
      0
  8. Mai rar sa vii din pregătire centralizata cu și mai multe probleme decât ai plecat. Situație de trial pe fata. Revoluția masiva la lot cere răbdare, dar și pricepere. De rezultate, fie pozitive, nu dau imaginea reala și nu poate fi vorba. Le zicem gafe , binevoitori, la bagaje tehnice precare. Prin natura lucrurilor, totuși curajoase, speram la o așezare tehnica lucrativa. Se poate discerne și o,, ruptura ‘ zdravănă club, tribuna. Contestare acerba a echipei tehnice, chiar a șefului de proiect. Eu sunt solidar cu Meszar. El e UTA!! Restul se aranjează, fie și cu amputari dureroase în timp !

    0
    0
    1. ARADUL e UTA! Nu un singur om! Nu Meszar își rupe oasele pe teren! Nu Meszar e în galerie! Nu Meszar cântă! ARADUL și ARĂDENII sunt UTA!!!

      0
      0
      1. La logica ta de chitarist fara chitara este ca nici Neuman nu a fost UTA, nu el si-a rupt oasele pe teren, etc. etc.
        Mai autocenzurati-va, mai masurati-va penibilul.

        0
        0
  9. Plin de soluții propuse de tehnicieni avizați p’aci! Sper sa va lectureze domnu Balint! Da va rog,……. după nume treceti si pe unde ati mai antrenat, jucat…., lucrat…..asa, ca sa fie clară competenta! Primim și fără licență PRO! Ii democratie! Tați aveti bastonul dă antrenor la UTA în tascuta! Sa fiți sănătoși!

    0
    0
  10. Democrația cuvântului. Frumusețea fenomenului sta și în cuvântul peluzei. Nu contestați dreptul la opinie. Nu contestați grupul amatorilor de ca-n-ca-n. Ei sunt începutul operelor durabile.

    0
    0
  11. UTA mai are nevoie de un mijlocas de creatie, ofensiv doar ca atacantii alesi ( Ongaro si Laukzemis ) par a fi cam pe langa subiect in special lituanianul. Parerea mea este ca cel care poate ajuta echipa in acest moment din postura de varf de careu este Miculescu!!!

    0
    0
    1. Niste nulități aceste trei transferuri ,trebuie sa ne pregătim de rezultate negative în aceste etape rămase. Vor fi nervi la maxim ,sper că UTA sa reziste anul acesta in Liga 1 . Balint a greșit total cu jucătorii excluși și a destabilizat toată echipa ! De la anul chiar daca vom pica sau nu trebuie antrenor cu experiență nu cu experimente.

      0
      0
  12. E groasă tare Mediaș are 14 cazuri de Covid si au calatorit in avion cu UTA Rapid si Chindia.
    Sper sa se fi izolat într-o zona a avionului si sa nu fi interactionat cu ai noștrii, e posibil sa ceară si amanarea meciului sper sa no facă.

    0
    0
  13. Cică stiau dinainte sa urce in avion dar nu au anunțat celelalte echipe, dacă 1 singur de la respectivele echipe a luat virusu e faptă de dosar penal.

    0
    0
  14. Cind de peste 2 ani tu ai pus fundasii sa bubuie,iar mijlocasii sa o dea lateral si inapoi,cind fundasii tai centrali,pe jos nu pot si nu stiu…nu poti schimba still imediat,ai nevoie de alti oameni.Nici Balint nu stie antrena posesia cu progresie,asa ca …cu Balint anterior…mai mult nu se poate

    0
    0
  15. Mister Balint ar trebui sa i-a niste meditatii de la antrenorul de la Soimii Lipova , Flavius Sabau despre cum se construieste jocul de atac incepand de la fundasi pentru ca el nu are habar de asa ceva chiar daca are dimploma de antrenor NATO sau ONU !!! Dupa cum observ a adus doua panarame pe post de asa zisi fotbalisti in loc sa-i tina in lot pe Bustea si pe Antal care oricum stiau cu obiectul muncii spre deosebire de astia doi ( atacantii ) care pun pariu de pe acum ca o sa calce sau o sa impiedice in minge !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button