UTA Arad

Vești bune pentru UTA: Un milion de euro pentru stadionul „Francisc Neuman!”





La nici două săptămâni de la prima întâlnire de la Primărie, pe tema investițiilor la stadionul „Francisc Neuman”, deputatul Sergiu Bîlcea și Alexandru Meszar, însoțiți de această dată și de Dani Proca, reprezentantul Suporter Club UTA, s-au văzut din nou cu viceprimarul Lazăr Faur. De această dată, discuția a fost și mai aplicată, avansându-se o sumă necesară rezolvării problemelor cu care s-a tot confruntat noua arenă din Calea Aurel Vlaicu de la inaugurare (29 august 2020) încoace. Din informațiile noastre, partenerii de discuții au considerat că suma de 1 milion de euro ar trebui prinsă în bugetul Aradului pe 2022 pentru investițiile ce ar grăbi omologarea stadionului „Francisc Neuman” pentru meciuri internaționale oficiale.

”Vești bune pentru UTA: am agreat împreună cu viceprimarul Lazăr Faur, cu Alexandru Meszar din partea clubului și cu suporterii un plan de investiții susținut din bugetul local. Stadionul nou trebuie să îndeplinească standarde internaționale, așa că vom lucra la calitatea gazonului, la zona de vestiare, instalația de curent și sonorizare. Bugetul din acest an va cuprinde sume pentru susținerea clubului UTA pe aceste direcții stabilite de comun acord. UTA este un brand al Aradului și suntem cu toții – administrația, suporterii – alături de club! #haideUTA” – a comunicat Sergiu Bîlcea pe pagina sa de Facebook.

Evident, echipa fanion a Aradului va fi cea care va beneficia cel mai mult de pe urma noilor investiții, în sensul în care va juca pe un gazon nou-nouț sau nu se va mai trezi cu apa în vestiare, după precipitații puternice. Totodată, deținătorii drepturilor TV nu vor mai trebui să-și desfășoare meci de meci, de-a latul stadionului, cablurile proprii, ci se vor conecta direct la rețeaua în care ar urma să se investească în acest an. Totul se va face pe baza unor studii de fezabilitate sau D.A.L.I-uri, iar colaborarea dintre Primărie și firma Recons, administratorul stadionului, devine extrem de importantă.

14 comentarii

  1. Se putea face un singur santier și îmbrăcat si pe exterior cu tablă bate un vânt înfiorător in stadion.

    0
    0
  2. Ca să zici că „discuția a fost și mai aplicată” înseamnă că la prima întâlnire s-a și discutat ceva. Or, la prima întâlnire s-a făcut „decât” o poză și cam atât :))))

    Acum rămâne doar să vedem cum va fi „însămânțat” noul gazon hibrid :)))

    0
    0
  3. Suma include gazonul hibrid? 600.000€ a costat la Craiova gazonul hibrid dacă vor sa repare câte spun ei trebuie 2 milioane lejer iar nu se bagă nimeni ca suma e insuficientă.

    0
    0
  4. Se pare că numai Sergiu Bâlcea este interesat de stadion. Primarul, Vicele si ceilalti politicieni nu stiu ce probleme sunt la stadion? Trebuie întâlniri oficiale? Domnule Faur, matale nu stii ce e cu stadionul? Trebuie să vă facă vizite săptămânale la birou?
    Nu-i păcat de stadionul ăsta să nu fie pus la punct? Sperăm să se rezolve lucrurile astea ce le-ati discutat. Mai rămâne si închiderea pe exterior. Doamne ajută!
    Măcar bucuria asta să o avem dacă echipa pedalează in gol. Singura echipă care a pierdut acasă etapa asta.
    Gyuszi, încă suntem multi care te sustinem, dar te rog, mai usor cu Batha. Nu-l văd nici tehnic, nici mare recuperator, nici pasator, nici șuteor nici dribleor. Cu el în teren nu dă UTA gol nici în 10 ani. El trebuia schimbat, singurul. Echipa a mers bine prima repriză. La mijloc e toată cheia.

    0
    0
    1. Și sărmanul Isac freacă banca…oare de ce??
      „Prietenii știu de ce”,oricum lozinca la bere!!!

      0
      0
  5. Din pacate doar balcea. Ati avut vreodata o discutie directa, nu in particular, nu „tet-a-tep”, cu dansul ? Daca DA, raman surprins ca ii mai pomeniti numele ? Ceva pe la clasa a saptea, poate a opta. Pentru cine nu stie, sau nu vrea, educatia nu este o rusine. Evident, nu ma refer la balcea. Doar campanie electorala. In rest sa auzim doar de bine. Din pacate UTA noastra este la mijloc intre incompetenta si interese electorale. Pentru dl. manager al aacestui site: ma ofer sa platesc un profesor de limba romana, care sa va corecteze textele vis-a-vis de ce inseamna unu-doi-trei de i. Nu va zgarie urechea ?

    0
    0
    1. multumim pentru sfaturi, domn profesor … din vteza, nu prea mai avem timp sa revizuim textele si mai gresim si noi … important este ca cititorii sa stie sa scrie corect, noi incercam sa aducem rapid informatiile … cu 2 de i 🙂

      0
      0
      1. Chiar mă gândeam, Lucian, că dl profesor scrie numele proprii cu literă mică!!! N-ar fi rău să ne luăm fiecare câte un profesor, mai ales cei care cred că știu să scrie corect.

        0
        0
    2. Ironic sau nu:
      1. „vizavi” e forma corectă, nicidecum „vis-a-vis”.
      2. când se face o referire la un context sau o situație anume, nu se spune „vizavi”, ci „referitor la…”, „vizavi” având strict definiția „peste drum, față în față”.
      De semnele de punctuație, mă abțin.
      Cu plăcere!

      0
      0
  6. …Domnilor bună discuția, ați cuprins cumva în discuție și împrejmuirea ȘANTIER ARENĂ….deoarece NUMAI EXISTĂ ALTĂ ARENĂ CU ASEMENEA ÎNCHIDERE UITAȚI-VĂ ÎN URMĂ LA PROIECT ….

    0
    0
  7. Asta suna a hoție! Ar trebui sa fie tras la răspundere cel ce a recepționat lucrările nonconforme și sa fie aplicate sancțiuni și nu sa se plătească 1 mi-l de euro din banii arădenilor.

    0
    0
  8. Cu surprindere trista constat ca „tara arde si baba se piaptana”…Prefer un analfabet,oricare suporter patimas ar fi el,sa puncteze la subiect.Eu pot deduce si respectivul mesaj,cu bune sau rele,agramat sau nu,citind printre randuri,esenta..Nu trebuie sa ai facultate de litere,filologie ca sa iubesti si sa suferi pentru UTA!
    Iubim UTA noastra,indiferent de clasa sociala,scoliti sau nu…Insa ceea ce se intampla,ciudat,nu mi se pare de bun augur…Ceva nu se leaga,nu se explica…

    0
    0
  9. Dar de ce nu angajati un avocat bun si data in judecata ori primaria ori cei ce au receptionat stadionul in halul incare este?proiectul nu a fost respectat firma tehnodomus ar trebui sa plateasca daunele iar directorii acestei firme in puscarie pt inselaciune si furt

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button