UTA Arad

„Otele încă nu e pregătit să înceapă titular, Isac e viitorul UTA-ei, Miculescu ar putea juca în spatele atacantului”, remarcă Badea







Dincolo de demararea implementării principiilor sale fotbalistice, sau a discuțiilor legate despre aspectul motivațional, cu mesajul: „Dacă nu accepți situația în care ești, nu prea ai cum să o schimbi”, Ionuț Badea a vorbit și despre câțiva dintre jucătorii săi, în special despre cei pe care i-a cunoscut mai bine, inclusiv de pe vremea când o înfrunta pe UTA din postura tehnicianului celor de la FC Argeș.


L-a umărit demult pe Isac: „Un jucător foarte talentat”


Damian Isac și David Miculescu au fost, de exemplu, titulari în partida decisivă pentru promovarea ambelor echipe din vara anului 2020. Iar astăzi, Badea se gândește să-i titularizeze pe ambii, cu atât mai mult cu cât „Bătrâna Doamnă” are o probleme în zona mijlocașilor centrali, de acolo de unde a plecat Passaglia (astăzi va fi prezentat la Chindia), iar Vorobjovas e suspendat pentru meciul cu Sepsi. „Damian Isac este un jucător foarte tentant pentru mine, un tânăr pe care l-am urmărit mai demult și chiar am făcut remarci asupra lui la diferite posturi de televiziune unde am mai participat ca și colaborator. Este în vederea mea pentru viitorul UTA-ei, însă rămâne de văzut dacă el va fi, sâmbătă, pe teren”, a afirmat noul principal al arădenilor despre tânărul mijlocaș central.

Apare Miculescu în spatele atacantului? Becali nu dă mai mult de 500 de mii de euro pe decarul UTA-ei

Cât despre „decarul” Miculescu, cel care a fost folosit de Laszlo Balint îndeosebi în benzi, postură din care e – totuși – golgheterul echipei cu 6 reușite, Badea a spus: „În general, maniera în care a jucat UTA fost în multe momente una departe de poartă și atunci e greu ca jucătorii de atac să-și pună calitățile în valoare. Aceste lucruri s-au suprapus și cu ratările, ocaziile care s-au creat, nu s-au fructificat. Poziția numărul unu și poziția numărul doi al lui David Miculescu sunt de bandă și în spatele atacantului. Deci depinde foarte mult de ceea ce i se cere să facă și de cum va pune el în practică”. Și apropos de Miculescu, Gigi Becali a închis – oarecum – orice discuție despre un transfer al tânărului fotbalist la FCSB. „Mai mult de 500.000 nu am dat și nu dau. Ei negociază singuri. Am vorbit acum un an, de atunci nu am mai discutat nimic. E publicitatea lor, bravo lor, dar mai mult de 500 de mii nu dau. Le dau și 10% dintr-un viitor transfer”, a spus Gigi Becali la ProX.



Își pune speranțe în Otele, dar nu neapărat pentru meciul cu Sepsi

Nigerianul Philip Otele a primit, în sfârșit, acceptul de a intra în țară și a bifat primele antrenamente cu noii săi colegi cu care făcuse cunoștință în Antalya. „Otele este jucătorul de bandă care te poate ajuta oricând. Din păcate, în momentul de față nu este sută la sută pregătit. Probabil că va fi folosit, dacă va fi folosit, pe parcurs. Este un jucător de calitate și ne punem speranțe în el la fel. De altfel, stafful încearcă să-i ajute pe toți jucătorii să se ridice la un nivel cât mai bun”, a adăugat Ionuț Badea.

Mociu a revenit la bază: „Avea foarte mare nevoie de afecțiune pentru ce i s-a întâmplat”

De două zile, la Arad s-a întors și Haralambie Mociu, portarul de 20 de ani care ar fi trebuit să joace sub formă de împrumut la Alexandria. „Eu am sută la sută ce să fac acum cu Mociu, dacă îmi permiteți o glumă avea foarte mare nevoie de afecțiune pentru ce i s-a întâmplat, plecând de la Alexandria. Este un portar tânăr pe care îl putem folosi în primul rând în antrenamente, apoi rămâne să vedem ce se va întâmpla”, a mai subliniat Badea.

Obiectivul până pe 14 februarie: „Calitate nu cantitate”

După plecarea argentinianului Passaglia, UTA are o problemă de efectiv cel puțin la nivelul mijlocașilor centrali. „Nu e vorba de cerințe aici, pentru că experiența îmi spune și mi-a spus de-a lungul timpului că în pauza de iarnă e foarte greu să mai găsești jucători buni. Evident că la noi lista jucătorilor străini este completă, dar, dacă vom găsi vreun jucător bun sau vreun jucător străin care să fie peste ce avem în momentul de față, discuțiile pot fi înaintate. Nu cunosc în momentul de față dacă avem vreo discuție cu vreun jucător, dar ce știu eu nu, dar, repet, asta nu înseamnă că lista va fi închisă. Aâta vreme cât există posibilitatea ferestrei de transferuri, noi o vom folosi, dar încă o dată spun doar pentru calitate și nu pentru cantitate”, a mai transmis noul antrenor principal al „Bătrânei Doamne”.

Perioada de transferuri în România se încheie pe 14 februarie, după care se mai pot transfera doar fotbaliști liberi de contract.

7 comentarii

  1. Deci Târgoviste e in Argentina? Nu ma intereseaza ce sa intamplat intre acest Argentinian si Balint, insa prin felul in care sa comportat si-a aratat caracterul de rahat. Ar fi normale niste clarificari din partea conducerii dar mai ales din partea lui Apostu. Mociu de ce sa intors?

    0
    0
  2. Mai sunt 7 jocuri cruciale, Badea trebuind să fie „brici la minte”dacă chiar dorește oarece, iar jucătorii la fel, trebuind să meargă pe încredere unii în alții.Altfel, va fi o muncă’n zadar !
    Baftă UTA & BADEA, în tot ce v-ați pus în minte ptr.ultimile 7 jocuri din sezonul regulat.

    0
    0
      1. Nu ma intereseaza in ce calitatate vorbeste el in general despre UTA, insa acum vreau sa vorbeasca in calitate de impresar si sa ne spuna ce a castigat UTA in urma acsestui transfer. Ca cei din conducere sunt batuti in cap ca au inghitit varianta cu dorul de casa e o problema, insa problema si mai mare e ca au fost pacaliti chiar de Apostu. Nu vad o pierdere asa mare plecarea acestui jucator care parca a jucat cu frana trasa, ci faptul ca intarim o contracandidata si ca se pierd bani aiurea.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button