Crisul Chisineu-CrișGloria LT Cermei

David Popa a debutat cu gol pentru trupa lui Nagy și Moisă: Gloria Lunca Teuz Cermei – Crișul Chișineu Criș 2-2





După ce s-au încălzit cu Peregul Mare (8-1), respectiv UTA U19 (1-1), Cermeiul și Crișul și-au dat întâlnire în această seară, pe „nocurna” de pe „Șega”. Amicalul ar fi trebuit să aibă loc mâine, însă ambele formații au dorit să asiste la confruntarea „Bătrânei Doamne” cu Sepsi Sfântu Gheorghe și s-au antrenat împreună cu câteva ore mai repede. În toamnă, Crișul a câștigat la limită ambele întâlniri cu „sămădăii”, 2-1 și 1-0 și asta a fost foarte aproape să se întâmple și astăzi, dar ex.-ul Mateucă nu a fost de acord și s-a terminat 2-2. Pentru Cermei a punctat și David Popa (24 de ani), fostul atacant al UTA-ei, care se transferase în vara lui 2019 în Finlanda, de unde – însă – a plecat în urmă cu 7 luni. S-a întors la Arad, alături de familie, fiind proaspăt tătic.

Revenind la testul din această seară, acesta a început cu accidentarea la genunchi a lui Haloș, o veste foarte proastă pentru Crișul, aflată – oricum – în criză de efectiv. Totuși, băieții lui Adi Abrudean au deschis tabela dintr-un penalty obținut de Clej în fața lui Clipotă. De la punctul cu var a marcat Ciornei, iar până la pauză Țurcanu a lovit o bară pentru Cermei.

În repriza a doua s-a marcat mai mult, însă după minutul 75. Intrat pe teren în locul lui Norbert Nagy, David Popa a beneficiat de o pasă peste apărare a lui S. Popa și a înscris la colțul scurt, din voleu. După ce a nimerit bara la 1-1, Denis Mâneran s-a revanșat cu golul de 1-2, după pasa filtrantă a lui Tănase. A fost rândul lui Siminic să lovească transversala cu capul, pentru ca la în penultimul minut de joc să vină și golul egalizator. Acțiune legată în viteză pe axa S. Popa – D. Popa, iar Mateucă a marcat din poziție ideală.

Așadar, după plecarea lui Radu Popa la Periam, un alt Popa, David, care a lucrat cu Roland Nagy (directorul tehnic al „sămădăilor”) la Atletico și UTA (în Liga 4-a), va fi noul „vârf” al Cermeiului. Se va bate pentru un tricou de titular chiar cu Norbert Nagy (16 ani), fiul lui Roli Nagy, care s-a întors de la Venezia din motive personale și se va pune în joc în Liga 3-a. „Într-adevăr, avem doi atacanți de mare calitate, mai trebuie să-i băgăm în formă. Ambii nu au jucat de ceva timp, David chiar din vara anului trecut, dar e dispus să muncească și să reintre cât mai repede în ritm. Împotriva celor de la Crișul, o formație foarte bine organizată, am făcut un antrenament specific bun, în care am implicat toți jucătorii valizi. Din păcate, ne-au lipsit Bodea, Iuga și Bulboacă, dar vor reveni, sperăm, de săptămâna viitoare la antrenamente”, a spus Flavius Moisă, antrenorul Cermeiului.

O absență a avut și Crișul, de altfel importantă în contextul în care a pierdut cinci jucători în această iarnă, pe Modan, Teședan, Roșca, Busuioc și Ivan și i-a adus doar pe portarul Blaga (18 ani) și Patrik Peter (21 de ani). Acesta din urmă se despărțise de Deva și poate evolua pe orice post la mijlocul terenului, cu sarcini preponderent ofensive. „Din păcate, suntem în efectiv foarte redus și atunci și aceste amicale își ating scopul până la un punct. Sunt mulțumit de implicarea băieților, au făcut față unui ritm foarte bun în fața unui adversar cu soluții, doar că ar fi fost bine să am și eu la dispoziție mai mult trei schimbări și să pregătesc din timp și alți jucători pentru campionat. Mai avem neapărat nevoie de trei-patru jucători, în special atacanți, azi am improvizat cu Ciornei și Mîneran. În plus, încă nu avem nici 18 jucători pe care să-i trecem pe foaia de joc, trebuie făcut rapid ceva pentru a ne întări”, a punctat Adrian Abrudean, care s-a aflat în negocieri cu atacantul Matiș, care a ales – însă – să se întoarcă la Ripensia.

De menționat ar mai fi că amicalul a fost arbitrat doar de Remus Lung, „secundul” lui „Știli”, la Crișul.

Formații:

Cermei: Creța (75 Ticiu) – Stoianovici (46 Bortiș), Clipotă (75 Catanzariti), I. Pop (75 Al. Pop), Ursoi (46 Rotar) – D. Lazăr (75 P. Pavel), Salka (46 S. Popa), Țurcanu (46 Bickling) – Piț (46 Mateucă) – N. Nagy (70 D. Popa), Șimăndan (46 Vlad).

Crișul: Blaga – Haloș (10 L. Popa), Pașca (46 Nistor), Sabău, Siminic – Peter (46 Giurgiu), Tănase, Susan, Clej – Ciornei, Mîneran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button