UTA Arad

Badea, entuziast și…obligat după prima victorie în „alb-roșu”: ”Vă promit că ne vom bate până la final întotdeauna! Cât ar fi de frumos…?”







Patru zile i-au fost de ajuns lui Ionuț Badea să provoace deblocarea UTA-ei. A găsit o echipă bine antrenată de Laszlo Balint și stafful său, dar a venit cu surplusul de care era nevoie pentru a scoate din tunel o echipă cu potențial, puțin prizonieră principiilor fostului antrenor. Cu mintea liberă, noul „principal” a schimbat sistemul de joc, din 4231 în 433, oferind din start bătăi de cap unei echipe Sepsi foarte tehnică la mijlocul terenului, ce se aștepta să aibă și superioritate numerică. Apoi, „aripile” au acționat mult în centru, iar fundașii covăsnenilor și-au luat foarte greu reperele.


Pe lângă asta, titularizarea lui Erico a adus mult entuziasm în rândul echipei, dar și al suporterilor, care tânjeau după plutirile brazilianului. A dat multe bătălii fizice cu „stânca” Luckassen și le-a câștigat aproape toate. Și tot Badea a avut inspirația să-l treacă pe Miculescu vârf când a fost evident că lituanianul Laukzemis era depășit total de evenimente. Cel puțin cu Gazul și Rapid, Balint a jucat fără folos „cartea” Ongaro pe final de meci, pe când noul tehnician nici măcar nu l-a luat pe bancă pe înaltul atacant canadian.


Până la urmă, inclusiv publicul arădean avea nevoie de un declic și l-a avut prin prestația totală a favoriților. Iar Ionuț Badea și-a dat cu adevărat seama cât potențial are UTA cu toți fanii ei trup și suflet alături de elevii săi.  Astăzi, noul „principal” al arădenilor a ieșit cu o postare publică pe contul de Facebook, în care de ceea ce a trăit ieri, dar și de ceea ce urmează, vizita de pe terenul campioanei CFR, care a rămas fără Bălgrădean și Camora după meciul de aseară, de la Craiova.

”Au trecut aproape 24 de ore, am învins un adversar puternic, dar deja ne pregătim de altul.

Când vorbeam despre energiile din tribuna arădeană știam cât sunt de importante, dar meciul cu Sepsi mi-a dovedit că sunt chiar mai mult decât atât. Vă mulțumesc că ne sunteți alături și mă văd nevoit să repet: știu cât MĂ și NE obligă asta să facem treabă.



Avem o echipă bună, inteligentă, care avea nevoie poate de un nou <<mindset>> ca să meargă mai departe. UTA, Aradul de fapt, a făcut pași uriași în ultima vreme și nu mi-e teamă să spun că unii dintre ei, nu puțini, sunt meritul lui Laszlo Balint.

Acum, mergem mai departe și mai sus! Obligatoriu! Am depășit un obstacol greu, foarte greu, dar ne așteaptă imediat unul și mai și! Dar cât de frumos ar fi ca legenda „Batrânei doamne” să continue cu o poveste de neuitat pe tărâmul campioanei ultimilor ani?

Cum îmi place mie să spun, cel mai important e să te bați până la final! Asta pot să vă promit că vom face întotdeauna!” – e mesajul lui Badea.

19 comentarii

  1. Eu nu ti-am dat nicio sansa. Am vorbit fara sa te cunosc. Dsr mi-a placut…mi-a placut la nebunie cand l ai scos pe Lauzakemis, l ai bagat pe noul venit in locul canadianului, iar pe Miculescu l ai trimis in fata. Aici ai castigat meciul. Bravo

    0
    0
    1. parca si noroc mai mult am avut,,ca daca luam gol,in finalul primei reprize nu stiu daca mai reveneam..ne-a ciupit si arbitrul,la cateva lovituri libere ,auturi ,decizii 50-50 ,dar mult mai putin ca nesimtitii aia de bucuresteni,,daca era dupa radu petrescu nu ne dadea nimic la rapid,desi morais a scos cu mana mingea din poarta ,,noroc cu tusierul,arbitrul s-a facut ca ploua..la cat de mici sunt diferentele dintre echipe o greseala de arbitraj poate fi decisiva-iar cand le-o pune pe var ca la steaua,ce sa mai faci,,poate cu badea aveam 9 puncte in retur acum si altfel era..

      0
      0
  2. Cred si sper ca ghinioanele UT-ei se vor intoarce.In tur, cu CFR am avut posesie 70%, un gol fabulos al lui Chipciu, si bara in min.de prelungiri a lui Mercioiu, plus multe alte ocazii.Sper ca UTA sa fie pe val la Cluj, sa pocneasca petarda, sa invingem (drept e ca e ft.greu ), dar anul trecut am mai batut la Cluj, nu ar fi o noutate.Haide UTA !

    0
    0
  3. Important este cu cuci ne va juca in calitate de coordonator de joc in lipsa lui Ubbink ? Cu Roger (care e deja al CFR-ului) ? Sau cu Batha ?

    0
    0
    1. Roger este la 3 galbene,daca nu stiai….O simpla tragere de tricou,pe final de meci cu Sepsi..si nici macar nu ar mai fi facut deplasarea la Cluj,daca intr-adevar dorea asta…Titularizarea depinde de el si de discutiile cu Badea…Acum,cu Otele,care pare a fi „brici”,nu e panica..

      0
      0
  4. Desi e devreme pentru concluzii, cred ca comunicarea cu jucatorii va fi mai buna ,are un mindset de profesionist, rezista la presiune si nu uitilizeaza pantomima la marginea terenului.
    Mult succes, Hai UTA !

    0
    0
  5. Aia care ați urlat ca o sa murim fara Balit, pe unde sunteti? Stiu e prea devreme dar trebuie sa fi orb sa nu fi vazut deja schimbari pozitive, asta chiar daca nu am fi castigat… dar uite ca am castigat!

    0
    0
    1. Suntem aici. Ne bucurăm că schimbarea a dus si victoria. Se pare că Badea le dă libertatea la joc si i-a scos din crisparea aia și din frică. Se pare că știe și mai mult fotbal și relationare cu fotbalistii. Deja vedem multi tineri pe bancă, exact ce lipsea. Dar să nu uiti că Badea a recunoscut că Gyuszi i-a lăsat o echipă pregătită. Jucătorii sunt dusi de el și Badea e super multumit. Așa că, e și victoria lui.
      După cum se comportă Badea și încrederea care o are o insuflă si echipei. Cred că el a analizat jocul de dinainte uitându-se la TV. A știut exact ce trebuie pentru deblocare. La un tehnician nu-i trebuie multe să înțeleagă unde-i baiul. Felicitări, Badea! Victorie la Cluj și vei înțelege mai bine ce înseamnă UTA și vestul României!

      0
      0
      1. in timp ce badea a avut de-a face cu multi fotbalisti de valoare si cu personalitate,balint i-a antrenat pe bustea si tomozei pe care i-a dus peste tot cu el..cred ca aici poate fi diferenta…sper sa fie inspirat si sa se prinda repede cum stau lucrurile pe aici..e o sansa si pentru badea de care ar trebui sa profite,nu cred ca a avut multe oferte desi sigur nu e un antrenor scump si cu multe pretentii si mofturi…sunt sigur ca e constient ca a ajuns la o echipa de traditie cu suporteri si isi doreste sa faca performanta..urmeaza sa ne convinga daca stie si daca are cu cine..sper sa avem parte de multe succese si totul va fi ok!

        0
        0
  6. Să facem patru puncte din următoarele două etape și apoi putem juca fără presiune.Hai UTA.Bravo Badea,Orele promite foarte mult.

    0
    0
  7. Io zic să ne calmam! Am câștigat ca și în celelalte cazuri! Cu multe ratări, un gol și tremurând pe finaluri! Să nu facem nuntă la prima victorie! Dar sper ca Badea stie ce face! Succes! Hai UTA!

    0
    0
  8. Felicitari atat lui cat si intregii echipe!! Însa mi se pare din nou că pe unii îi ia valul, prea mult entuziasm strică. Având în vedere de ce arbitraje beneficiază cei din fața noastră ( Argeșul sau Farul rejelui nemultumit) nu prea are rost sa ne gandim la primele 6 locuri. Dacă echipa îsi păstrează atitudinea din meciul cu Sepsi si vor fi mult mai atenti la finalizare si mai ales în aparare sunt sigur ca il putem duce din nou la disperare pe Bursuc.

    0
    0
    1. Rejele e nemultumit dar mai ales „fript” pentrucă vede o echipă UTA care joacă fotbal mult mai bun si e, evident, mai bună ca Farul. El știe că UTA e un pericol mare de tot să-l trimită în play out.
      Dar partea cea mai gravă pentru reje este că nu are caracter. Când a fost favorizat a zis că pe el nu-l interesează, trei puncte să fie. Acum când, zice el, a fost defavorizat strigă din toți rărunchii. Măi reje de Bucuresti, UTA a fost furată pe față. Cu punctele furate era pe locul 2. Să vă intre bine în cap, UTA se bate de la egal la egal cu toate echipele din liga 1. Dacă se rezolvă problema ratărilor nu cred că este vre-o echipă mai bună în toată liga 1. A demonstrat asta deja. Voi si Voluntari ocupati locurile alea abuziv. Nu vă e rusine?! UTA face instructie cu voi la orice oră.

      0
      0
  9. Sa fim obiectivi, meciul cu Sepsi a fost la fel ca cele cu Chindia, Arges sau Gazul, doar ca Luckassen…nu a marcat..la 0-0. ” Minunea ” s-a produs cind Bada a descoperit ca Laukzemis e si mai mare ratangiu…decit dangubici, si l-a mutat pe Miculescu in centru. Asta…mai si marcheaza, si a fost ” pe faza”. M-a surprins placut nigerianul, neplacut Cardoso ( care sta pe banca dupa un prim contact..si „face pe luvitul”). Badea imi pare mai deschis )…la minte) decit Balint, (l-a introdus pe Eriko, de la care poti astepta sa dea si gol, l-a scos pe lituanian, l-a bagat pe nigerian…etc). Dar a fost…si sansa, care se mai muta si la noi. Vor reapare Vorobjivas si vuccevici, poate si cardoso..vom avea si alte solutii,

    0
    0
    1. Deci, daca Luckassen marca, probabil ca nu mai era laudat ci injurat Badea acum ?
      Daca tot esti obiectiv, doctore, hai sa fii pana la capat: daca nu era Laukzemis schimbat, atunci probabil el inscria golul, a fost doar o treaba simpla sa o dai in poarta goala !
      Daca ati fi toti obiectivi, nu ati mai avea despre ce sa criticati si sa injurati, viata ar fi plictisitoare, asta e.

      0
      0
      1. ai dreptate, sa fim obiectivi, daca Nagy avea bugetul lui Balint, promova si el cu aradenii nostri

        0
        0
      2. Nu stiu, se poate si aia. Cert este ca Nagy a fost nedreptatit, a fost si el aruncat ca o masea stricata.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button