UTA Arad

După ce și-a pansat moralul, UTA se ia la trântă cu campioana: „Este un meci din care avem doar de câștigat, întâlnim o echipă CFR rănită”







Când UTA revenea după 12 ani pe scena primului eșalon, CFR Cluj o egala la titluri cucerite. Mai mult, în vara anului trecut, „alb-vișiniii” i-au furat „Bătrânei Doamne” titulatura de Campioană a Provinciei, ajungând la 7 trofee față de cele ale „roș-albilor”, iar distanța se poate mări la finalul acestei stagiuni. Echipa lui Dan Petrescu e lider autoritar, la 8 puncte față de FCSB și asta în condițiile în care în primele trei runde din 2022 nu a cunoscut savoarea succesului.


Badea: „O situație morală pe care am putea-o folosi în avantajul nostru”


„Bătrâna Doamnă” vrea să prelungească această serie puțin neobișnuită a trupei de pe Someș, cu atât mai mult cu cât a reușit să se deblocheze după zece meciuri făcră victorie, chiar la primul meci al lui Ionuț Badea pe banca tehnică. Arădenii au trecut cu 1-0 de Sepsi Sfântu Gheorghe, au un moral bun și un rezultat pozitiv i-ar ajuta să mai creadăîn play-off. Până la urmă, CFR-ul e ultimul adversar mai bine pe care-l înfruntă până la finalul sezonului regular, căci apoi urmează să le întâlnească pe Dinamo (acasă), FC U Craiova (deplasare), Clinceni (a), Chindia (d), respectiv Mioveni (a). „Ne așteaptă o partidă contra unui adversar poate chiar mai dificil decât cel pe care l-am avut acum două zile. Spun asta în ideea în care există cât de cât o similitudine în structura lor, în modul de comportament în cele două faze în timpul jocului. Totodată, întâlnim o echipă rănită, care în ultimele trei meciuri a reușit să facă doar egaluri, însă acest lucru pentru noi contează mai puțin, poate doar ca o situație morală pe care am putea-o folosi în avantajul nostru. Acum, starea de spirit acum este de concentrare, de atenție la ceea ce urmează să facem mâine, la meci. Îmi place să antrenez echipe care să nu fie influențate de lucrurile care li se întâmplă, nici bune și nici rele. În fotbal este momentul, prezentul și ancorarea în realitate. Atâta vreme cât vom face acest lucru, putem să evaluăm corect lucrurile care ni se întâmplă. Ne gândim numai la CFR Cluj, la fel cum o vom face de fiecare dată când trebuie să existe o resetare după orice meci jucat. Întâlnim campioana en-titre și, cel puțin în plan mental, este un meci din care avem doar de câștigat”, susține Badea.

Există un plan A, acela de început, un plan B și mai există un power-play”



Noul „principal” al UTA-ei ar putea să surprindă din nou din punct de vedere tactic, cu cât e pus în gardă de calitatea fotbaliștilor de construcție și atac ai lui Dan Petrescu. „Au jucători mult peste medie, altfel nu ar fi ieșit campioni de atâtea ori sau nu ar fi fost angrenați în lupta pentru titlu an de an. Este cred că inutil să-i enumăr acum, dar luați în calcul toți jucătorii de la mijlocul terenului în sus, poate chiar și fundașii laterali care sunt foarte ofensivi. Există un plan A, acela de început, un plan B și mai există un power-play în funcție de cum se va derula jocul până la final. Deci sunt situații pe care le gândim dinainte și cele pe care chiar le putem controla. Însă s-ar putea să fie și situații de adaptare. Știu că cei de la CFR Cluj nu pot conta pe Bălgrădean și Camora, dar la fel de importante sunt absențele lui Ubbink și Cardoso pentru noi. Sigur, revin și Mode (n.a. Vorobjovas) și Marko (n.a.Vukcevic) după suspendări, este o idee de echipă în mintea mea și am lucrat împreună cu alternativele ei la antrenament. Întotdeauna este o dinamică în echipele pe care le antrenez, nu am fost niciodată adeptul de non schimbare a unui prim <<unsprezece>> care câștigă, mă adaptez în continuu”, a mai afirmat Ionuț Badea, care l-a mai lăsat acasă pe „vârful” canadian, Easton Ongaro, ieșit deocamdată din planurile sale tehnico-tactice.

Petrescu: „Avem nevoie mare de o victorie mâine, asta e cel mai important pentru toți”

Așadar, CFR Cluj nu a câștigat încă în 2022, dar – ce-i drept – nici nu au pierdut și au avut meciuri de risc maxim, cu echipe de play-off, desfășurate după același scenariu. „Alb-vișinii” au condus de fiecare dată și egalați în prelungiri pe „Arena Națională”, cu FCSB (3-3) și pe „Ion Oblemenco”, cu CS U Craiova (1-1), dar și pe teren propriu, de FC Botoșani, la 1, cu 8 minute înainte de ultimul fluier. Mâine, la ora 17,30, pe arena „Dr. Constantin Rădulescu” ajunge UTA și susținătorii săi, care fac deplasarea cu mașinile personale. „Trei meciuri în care am fost egalați pe final nu sunt ușor de digerat. Din păcate, nu avem timp să plângem sau să ne gândim ce ghinion am avut, pentru că mâine avem meci iar. Stim că UTA a schimbat antrenorul și el a câștigat primul meci. UTA a primit doar 17 goluri până acum, m-am uitat la statisticile lor, pentru că meciuri nu prea am avut timp să văd și eram surprins. În deplasare au primit numai 9 goluri în 12 meciuri. Arată foarte bine în deplasare. E ciudat, ei acasă au probleme, în deplasare în schimb sunt foarte buni. Au fost buni și în atac, dar nu marcau. Și la meciul cu noi a fost la fel, au jucat foarte bine, ne-au dominat. De aceea au și cumpărat trei atacanți, Cardoso, Otele și un lituanian (n.a. Laukzemis), ca să-i ajute. Și iată că la primul meci al lui Badea au reușit să câștige, vin cu moral foarte bun. Eu sunt conștient că va fi foarte foarte greu, mai ales că jucătorii noștri, nu toți, nu au avut timp să-și revină. Și vorbesc mai ales despre cei care au jucat deja două meciuri și sunt posturi-cheie unde nu putem face schimbări. Avem jucători accidentați, cum ar fi la fundașii centrali. Dar, avem nevoie mare de o victorie mâine, asta e cel mai important pentru toți și toată lumea știe asta”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă ce a început la ora 16, pentru ca la 17, clubul să anunțe transferul…fundașului central bulgar, Kristian Dimitrov, care vine de la Hajduk Split (Croația).

Portarul Bălgrădean și fundașul Camora sunt suspendați la gazdele de mâine, Sigurjónsson – accidentat, în timp ce Dugandzic, Susic și Itu ar putea prinde în premieră pentru acest an minute oficiale. Meciul tur a fost decis de o super-execuție a lui Chipciu, care ar putea să fie titular și mâine în locul lui Omrani, care nu a dat un randament prea bun în ultimele meciuri.

Formații probabile:

CFR Cluj: Hindrich – Manea, Cestor, Burcă, Fl. Ștefan – Bordeianu, Adjei Boateng, Deac – Chipciu, Debeljuh, Petrila.

UTA: Fl. Iacob – Baravykas, Erico, Benga, Shlyakov – Batha, Vorobjovas – Vukcevic, Roger, Dangubic – Miculescu.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Daniel Mitruți (Craiova) și Imre-Laszlo Flueran (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova).

Obervator FRF: Marcel Savaniu (Satu Mare)

Observator de joc: Cătălin Popa (Vaslui)

3 comentarii

  1. Este de colocviu,faptul ca bietul canadian,nu are nici o treaba cu realitatea…Nici o treaba nu are,din pacate…Nici Karcsi,Laukzemis…Se loveste lopta in el ca si in gard…Lent,depasit mereu….
    Stiu ca mi-o iau…dar titirezul Dangubici,tracaseaza apararea adversa,e brici,preseaza,alearga,pune presiune maxima….Scoate din sistem fundasi centrali….Face presiune pe portar…Face loc pe benzi…Elegant mereu rusnacul Slyakov…Jucator elegant,calm….Creeaza spatii mici,iesit imediat pe contre….
    Batha nu are ce cauta fundas central,sub nici o forma…Dima nu are ce cauta in aparare.Il scoate pe Benga din joc,pentru ca trebuie sa-l pazeasca mereu…
    De la Cluj,venim cu cel putin un punct…Doamne ajuta!

    0
    0
  2. UTA se va lua la trântă cu campioana și va avea și de câștigat dacă va închide foarte bine spațiile din apărare.
    Asta ar însemna să nu existe nici o centrare care să vină spre careul nostru, toate centrările să fie oprite la timp, să existe tatonare continuă, 99% efort și 1% inspirație.
    Aș dori să îl văd pe Isac ca închizător, care este mai tânăr și cu dorința de a demonstra că este omul potrivit la locul potrivit.
    Nu aș mai dori să mai văd degajări direct în picioarele adversarului și să arătăm curaj și spirit de sacrificiu. Cred că Balauru este mai potrivit în acest meci, deoarece CFR Cluj abuzează de centrări și este mai experimentat și mai înalt ca Iacob.
    Tranziția pozitivă este în creștere și îmbucurătoare.
    Am fost cu toții foarte fericiți după victoria cu Sepsi și sper să fim aduși la extaz după o victorie cu CFR Cluj.
    Sper să arătăm ca o familie unită!
    Forza UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button