UTA Arad

Badea, după ce UTA a ținut în șah campioana: „Când nu poți câștiga o partidă, trebuie măcar să nu o pierzi. Lucrurile au funcționat bine!”







UTA a jucat de la egal la egal cu campioana CFR Cluj chiar în „fieful” ei și a obținut un punct meritat. Sigur, trupa lui Dan Petrescu poate invoca ghinionul din moment ce a lovit de două ori bara, însă și arădenii au avut cel puțin trei ocazii imense de gol, prin Dangubic, Laukzemis și Batha.


În cele din urmă, meciul s-a terminat cu o remiză albă, rezultat de moral pentru „roș-albi”, înainte de o serie de meciuri abordabile, ținându-se cont de faptul că se vor înfrunta doar adversari mai slabi cotați, cinci la număr.  „Nu a fost un joc cu un ritm de joc foarte înalt, din cauza timpului de recuperare, dar ambele echipe au fost în aceeași situație. Speram măcar într-un egal, lucru care s-a și adeverit, pentru că atunci când nu poți câștiga o partidă trebuie măcar nu o pierzi. Gândurile noastre au fost puse astăzi mai mult pe ceea ce vom face în teren și mai puțin pe victorie. Ne-am gândit că victoria poate să vină în urma a ceea ce vom face în teren. Pe asta ne-am axat discursul către jucători, luând astfel puțin presiunea de pe umerii, căci – până la urmă – jucam cu campioana României. A fost destul de echilibrat, au fost și momente în care CFR-ul ne-a presat, era – pe undeva – normal”, a declarat Ionuț Badea la flash-interviuri.


Ilfoveanul Sorin Costreie a fluierat doar într-o direcție în ultimele 10-15 minute, clujenii având 4-5 lovituri libere periculoase din preajma careului lui Iacob. Totodată, Badea a subliniat și contribuția jucăorilor veniți de pe bancă, Vorobjovas, Otele, Baravykas și Medjimorec. „Au fost și momente în care chiar au fost susținuți de <<central>> puțin, mai ales pe final, să fie mai aproape de poarta noastră. Dar, echipa a răspuns bine din punctul acesta de vedere și jucătorii care au intrat și-au adus aportul. E normal să spun acest lucru, pentru că avem nevoie de toată lumea. Este un campionat cu meciuri multe, într-o perioadă de timp cu temperaturi foarte scăzute și aceste lucruri pot să afecteze organismele jucătorilor și atunci chiar este nevoie de toată lumea”, a adăugat fostul „secund” al naționalei tricolore.

Badea debutează la UTA cu 4 puncte din 6 posibile, în fața unor adversari grei ai campionatului, cu bugete superioare. „Faptul că nu am primit gol în două meciuri consecutive este o bază pe care putem să construim. Există și principii ofensive la mijloc, principii care ne-au pus în anumite situații, chiar și astăzi, de a marca. Dar, per ansamblu pot să spun că lucrurile au funcționat bine și mă aștept ca în continuare să creștem. Gândim fiecare meci în parte, e normal să fie așa”, a adăugat „principalul” Bătrânei Doamne.

UTA are 5 zile la dispoziție să pregătească confruntarea de acasă cu Dinamo. „Câinii roșii” vor juca doar joi seara, împotriva celor de la CS U Craiova, în cadrul rundei cu numărul 25 a Ligii 1.



FOTO: gsp.ro

 

10 comentarii

  1. Felicitari Ionut Badea ! Poate dupa ce i-ai folosit pe Patlagica, pe Isac, poate il vei folosi si pe Mercioiu in urmatoarele meciuri, macar cateva minute, iar apoi si pe ceilalti tineri din lot.

    0
    0
  2. Mai sunt 5 etape din campionatul regulat .Cred si sper ca putem face cel putin 11-13 puncte !Daca nu chiar 15 !

    0
    0
  3. Cu puțin noroc se pot aduna toate punctele din confruntările rămase.
    Badea știe ce valoare are lotul , șansa să își demonstreze valoarea e mare iar experiența și cunoștințele îi sunt argumente solide, felicitări tuturor și hai UTA Arad!!!!

    0
    0
  4. Hmmmm…m-a cam luat cu scarpinici la declaratia lui Ionut Badea,citez:”cand simti ca nu poti sa castigi,macar sa nu pierzi”..Nu mi-a prea placut,doar ca trebuie sa recunosc,ca nu prea am inteles bine mesajul sau initial…Cand Badea a simtit ca Buruiana asta sau cum il cheama,Coaiestreie,trage cu KFR-ul in ultimele 20 minute,sub orice forma,a jucat cu 6(SASE) fundasi,inca putin si il intoducea si pe Balauru,langa Iacob(glumesc)…Ce m-as fi bucurat sa-i fi condus noi cu 1-0 si sa tragem de timp,la fel cum au facut-o ei la Arad…cand au fost maxim jenanti,penibili….Gata..Teoretic am scapat de emotii..De acum,cu calmitate,le restul de 5 etape,trebuie sa le dam cu terenul in cap…Sa-i demolam…

    0
    0
  5. „Pe asta ne-am axat discursul către jucători, luând astfel puțin presiunea de pe umerii (jucatorilor)”

    Aici e marele merit a lui Badea, ultimele meciuri s-au jucat ca trebuie musai victorie, iar acum strategia ca „atunci când nu poți câștiga o partidă trebuie măcar nu o pierzi” a lucrat perfect…asa-i cu nerabdarea si cu rabdarea, poate sa faca mare diferenta.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button