Baschet

FCC Baschet UAV Arad, fără căpitanul Hadzovic contra Agronomiei! Urban: „Să convingem și să învingem!”





Prima finală a returului LNBF nu s-a mai disputat weekendul trecut și asta pentru că CSM Satu Mare a folosit toate armele legale să amâne vizita arădencelor. Infectarea cu COVID al unui maseur al echipei din nordul țării a fost de ajuns pentru ca DSP Satu Mare să oprească desfășurarea derby-ului rundei cu numărul 20. De fapt, Maikel Lopez nu a riscat să înfrunte trupa de pe Mureș fără bosniaca Dzombeta, care jucase în Japonia în tricoul naționalei.

Dar, ceea ce a fost a fost, iar FCC Baschet UAV e chemată să-și pregăească pașii pentru următorul derby, cel de pe 5 martie, cu campioana Sepsi Sfântu Gheorghe, din Polivalenta arădeană. Până atunci, „galben-albastreșle” trebuie să evite surprizele neplăcute în fața baschetbalistelor de la Agronomia și Târgu Secuiesc, în restanța de pe 26 februarie.

Bucureștencele joacă mâine, la Arad, după ce în tur au fost aproape de un succes mare contra echipei lui Jose Araujo. Echipa din capitală a condus aproape tot meciul, „galben-albastrele” întorcând meciul pe final pentru succesul cu 55-46. „Nu uităm că am avut emoții mari cu fetele de la Agronomia în toamnă. Ne-am condus cam 80% din meci, ne-a trecut glonțul pe lângă ureche. Așadar, trebuie să luăm meciul la modul cel mai serios posibil, să convingem și să învingem. Partida cu Agronomia, dar și restanța de la Târgu Secuiesc sunt etape importante în vederea derby-ului cu Sepsi, de la începutul lunii viitoare”, ne-a declarat Marcel Urban, managerul grupării arădene.

Pentru jocul de mâine, de la ora 14,30, FCC Baschet UAV Arad are o absență importantă. Căpitanul Brankica Hadzovic și-a dat peste cap degetul mic de la mâna dreaptă și va fi, cel mai probabil, menajată. Altfel, după Andreea Fleșer, e rândul Laurei Vaida să-și întâlnească fosta formație, pentru care a jucat patru meciuri la revenirea din SUA. Până la urmă, arădencele nu ar trebui să aibă mari probleme în fața unei echipe ce a bifat doar cinci victorii din 17 partide, ultima dintre ele – însă – chiar etapa trecută, 55-52, cu Universitatea Cluj. Principala „armă” a Agronomiei este fosta jucătoare a Aradului, Anca Șipoș, componentă și a naționalei de 3×3 a României. Aceasta a fost, de altfel, coșgetera meciului din tur, cu 22 de puncte realizate.

Vă reamintim că accesul spectatorilor la meciul de mâine se face tot la 30% din capacitatea Sălii Sporturilor Victoria, pe baza certificatului verde sau a dovezii trecerii prin boală în ultimele 6 luni de zile. Valabile sunt și testele negatiev RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau cele antigen, făcute în ultimele 24 de ore.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button