Volei

ProVolei a câștigat două meciuri din trei la Arad, dar iese din cursa promovării în elită! Westar încheie sezonul fără victorie!

CS ProVolei și CS Westar au avut weekend plin în turneul patru al Diviziei A2 Vest de volei masculin, organizat chiar la Arad, cu gazdă cea din urmă echipă.

CS ProVolei Arad a încheiat întrecerea desfăşurată la sala Şcolii Gimnaziale „Aron Cotruş” cu un bilanţ pozitiv, două victorii cu 3-0 la seturi, în faţa celor de la CS Oţelu Roşu (22, 14, 18), contracandidată la locul doi în seria de vest a ligii secunde şi în duelul local cu Westar (21, 15, 16) şi o înfrângere, 1-3 (-22, -21, 16, -21), cu ACS Volei Club Zalău, chiar în ziua inaugurală a turneului. ProVolei i-a avut în lot pe: Ciubotariu, Dincă, Balulescu, Ianculescu, A.Filipan, Tocoian, Lovas, Rusu, Biltiu, Mascovits, Timotity, M.Filipan și Moț.

Gazdele de la Westar au înregistrat trei înfrângeri în tot atâtea meciuri: 1-3 (-15, -15, 20, -19) cu Oţelu Roşu şi 0-3 cu ProVolei şi ACS Zalău (11, 19, 9). Un rezultat oarecum surprinzător s-a consemnat în confruntarea dintre primele două clasate, Oţelu Roşu impunându-se cu 3-1 la seturi în faţa liderului seriei, din Zalău, rezultat care practic îi propulsează pe cărăşeni în lupta pentru promovare. Pentru Westar au fost pe foaie: Ursulescu, Vlacis, Iuhasz, Gligor, Creța, C.Pavel, B.Pavel, Malița și Borod.

Zalăul şi Oţelu Roşu sunt echipele ce merg la baraj

În clasamentul final din A2 Vest s-a impus ACS Zalău, 26 de puncte, urmată de CS Oţelu Roşu, 24, ProVolei Arad, 21 şi Westar Arad, 1 punct. Zalăul şi Oţelu Roşu merg la turneul de promovare, la fel ca şi Academia de Volei Tomis Constanţa şi CSM Suceava, primele două clasate în ierarhia finală a seriei de est.

Odată cu acest turneu patru de la Arad, ultimul, se încheie prima fază a Diviziei A2, primele două clasate din cele două serii, de est şi de vest, calificându-se pentru a doua şi ultima fază la masculin, turneul de promovare din perioada 1-3 aprilie. ProVolei, echipă antrenată de Marius Mascovits, ratează aşadar, in extremis, accederea în lupta pentru A1, iar Westar nu a reuşit să obţină vreun succes în cele patru turnee disputate!

Vă reamintim că în vara lui 2020, anul declanşării pandemiei de coronavirus, ProVolei era declarată promovată în Divizia A1 de Federaţie, ca urmare a îngheţării sezonului de sală, echipa arădeană câştigând seria de vest. Deşi în primă fază, preşedintele Radu Sabău accepta invitaţia Federaţiei de a readuce Aradul după aproape jumătate de secol în elita naţională, în final s-a renunţat la participare, invocându-se probleme financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button