UncategorizedUTA Arad

Ongaro nu se lasă păcălit de poziția în clasament a Academicii: „Trebuie să muncim și să fim uniți pentru a obține victoria, rolul meu e să profit de ocazii”





Easton Ongaro a înscris primul său gol pentru UTA în remiza (1-1) de pe „Ion Oblemenco” împotriva celor de la FC U Craiova. Având în vedere evoluțiile sub așteptări ale lituanianului Laukzemis, fostul atacant al celor de la Edmonton are mari șanse să fie titular împotriva Academicii Clinceni. „E evident că atacanții au nevoie de goluri și au nevoie și de minute. În momentul de față, Ongaro este tipul de jucător care simte poarta, am văzut asta și la antrenamente, dar și la golul pe care l-a marcat la Craiova și asta poate să ajute echipa în acest moment. Rămâne de văzut pe care dintre cei doi atacanți de careu îi voi folosi, căci Ongaro și Laukzemis sunt jucători – pe undeva – asemănători ca profil și evident sunt atent la aceste lucruri. În momentul de față, Laukzemis se luptă pentru poziția lui și atâta vreme cât nu cedează va fi ajutat în continuu”, a spus, astăzi, Ionuț Badea, în conferința de presă ce precede meciul UTA – Academica Clinceni .

E ușor să ne uităm la clasament, dar știm că meciul nu va fi unul facil

Desemnat omul meciului de la Craiova, Ongaro a vorbit despre partida ce va avea loc vineri, de la ora 17:30, pe Arena „Francisc Neuman”. „E un meci foarte important pentru noi. E ușor să ne uităm la clasament, dar știm că meciul nu va fi unul facil. Trebuie să muncim și să fim uniți pentru a obține victoria. Am văzut o parte din meciul lor împotriva Craiovei, cred că toate echipele din acest campionat sunt bune, e o ligă competitivă. Trebuie să muncim și să dăm totul pentru a obține un rezultat bun, indiferent de adversar. Nu știu dacă voi fi titular, dar eu sunt pregătit să-mi ajut echipa, indiferent de situație. Tot timpul e dificil să joci în astfel de meciuri, împotriva unor echipe care se apără aglomerat. Când am oportunitatea de a fi în teren, rolul meu este să profit de ocazii”, a spus „vârful” canadian al arădenilor.

Mă simt confortabil și mă bucur să fiu aici”

Atacantul de 1,98 metro și-a demonstrat calitățile tehnice cu golul marcat la Craiova (exterior cu stângul la colțul scurt a porții apărate de Popa). „Prefer să joc în careu, mai aproape de poartă, acolo am oportunități să marchez. Am încredere în calitățile mele tehnice, îmi place jocul cu mingea jos. Indiferent de modul în care primesc balonul, încerc să obțin cât mai mult din fiecare fază”, a adăugat utistul.

După doar o lună petrecută în România, Ongaro a trecut peste impactul inițial cu o nouă cultură: „Este o altă țară, dar oamenii sunt aceiași, sunt prietenoși. Mă simt confortabil și mă bucur să fiu aici.”

A primit sfaturi de la Ricketts, celălalt canadian care a marcat în Liga 1: „Avem același agent”

Ongaro este al patrulea canadian care evoluează în Liga 1, după atacantul Tosaint Ricketts (Politehnica Timișoara, 2010-2011) și portarii Lars Hirschfeld (CFR Cluj, 2008-2009, actualmente antrenor de portari la FC Edmonton, fosta echipă a atacantului UTA-ei) și Milan Borjan (FC Vaslui, 2012). De asemenea, „vârful” a fost coechipier în țara natală și cu Hanson Boakai, celălalt fotbalist canadian din istoria „Bătrânei Doamne”. „Îl cunosc pe Tosaint Ricketts, care a jucat în România acum ceva timp, avem același agent. Am vorbit cu el și mi-a dat câteva sfaturi înainte să vin aici. Îl cunosc și pe Hanson Boakai, am fost colegi timp de un an. Știu că a jucat la UTA, dar nu am vorbit cu el înainte să mă transfer la Arad”, a încheiat puternicul atacant.

Înainte de a sosi la UTA, Ongaro a mai evoluat în țara natală pentru Edmonton Green & Gold și FC Edmonton, dar și în liga secundă daneză, la FC Vendsyssel.









8 comentarii

  1. Poate ne mai faci inca o bucurie inscriind gol, goluri in poarta celor de la Clinceni,totul este sa ai ambitie mare si incredere. Iti doresc succes atat tie cat si colegilor tai de echipa si sa ne faceti fericiti dupa meci !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  2. Welcome to Arad, Easton. It’s a small town, but with a big heart. Make yourself at home. You’ve got a good attitude. Keep it up and good luck.

    0
    0
  3. Trei puncte cu Clinceni,egal cu Chindia și victorie cu Mioveni și cu ajutorul jocului rezultatelor scăpăm de emoții înainte de playout.

    0
    0
  4. Ongaro este un copil…Un nevinovat…Insa,executia sa cu rist exterior,din prima,fara preluare,ma face sa gandesc altfel despre el…Poate sau nu,ii va mai iesi…Cine stie?Abia atunci il voi mai critica,jur,cand va mai primi mingi,pase de gol cum au primit Dangubici si Laukzemis…Daca va rata la fel de nosalant,mai vedem…Din partea mea,sa nici nu atinga mingea,doar sa o bage in plasa,cand o primeste..

    0
    0
    1. Ar cam trebui sa chemi hornarul ca sa-ti curete hornurile de la casa…la cata cenusa ar trebui sa-ti pui in cap…

      0
      0
      1. Cel putin,eu am barbatia sa recunosc in eventualitatea ca m-am inselat…Exact din aceasta cauza,nu mi-am exprimat pareri inainte sa-i vad la treaba…Cu unii,nimic nou,ne-am pierdut,ne-am cam pierdut rabdarea…Sau nu au avut destul timp?Ce vrei sa spui?

        0
        0
        1. Cine hotareste cat timp trebuie alocat pentru fiecare ? De exemplu, unii se accidenteaza (oricine poate pati asa ceva, o recidiva a unei accidentari mai vechi si bazaitoare), cine a jucat fotbal stie cum poti sa ai un astfel de ghinion…si imediat este acuzat ca a ascuns accidentarea si/sau i se da termen cand sa revina, ca si cum am sti noi exact ce are.
          Suporterii adevarati nu stau cu clepsidra intr-o mana si cu securea in cealalta mana.

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button