Sporturi de contact

Nouă medalii arădene la naționelele Under 18 de judo, organizate de CS Universitatea! Rus și Bătrân – pe cele mai înalte trepte ale podiumului







În weekend, Aradul a fost capitala judo-ului românesc cu ocazia finalei Campionatului Naţional Under 18. Organizată de Clubul Sportiv Universitatea Arad, competiția a adunat la start, pe cele trei saltele amenajate la Sala „UAV-Mihai Botez”, 352 de sportivi de la 71 de cluburi din toată țara.


Participarea a fost peste așteptări într-o perioadă în care pandemia de COVID nu a fost încă depășită. De altfel, toți judoka au trebuit să prezinte teste negative (RT-PCR sau antigen) înainte de a intra în lupta pentru medalii. Aradul a aruncat în întrecere sportivi de la Podgoria Ghioroc, CSM Arad, Lazăr Loghin Arad, CS Judo Arad, Unirea Sântana, Victoria Felnac, Şoimii Lipova, Victoria Nădlac, Sambo Judo Pecica şi CS Zerind. Când s-a tras linia, bilanțul a fost de o medalie de aur, una de argint și 7 de bronz, după cum urmează:


Locul 1 și campion național

Iustin Rus (categ. 55 kg, ACS Judo Arad). Antrenor: Cristian Rus

Locul 2 și vicecampion național



Angelo Bătrân (categ 55 kg, ACS Judo Arad). Antrenor: Cristian Rus

Locuri 3, medalii de bronz

Timeea Hegyi (categ. 40 kg, CSM Arad). Antrenor: Dorin Drimbe

Cristiana Mercea (categ. 48 kg, CSM Arad). Antrenor: Cristian Mercea

Robert Roșca (categ, 46, CSM Arad). Antrenor: Gabriel Botoș

Andrada Voica (categ. 57, CSM Arad). Antrenor: Lazăr Loghin

Anamaria Tuduce (categ. 63 kg, CS Unirea Sântana). Antrenor: Sebastian Rus

Luca Hanciuța (categ. +90, CSȘ Gloria Arad). Antrenor: Alin Moț

Daria Tudorache (categ. +70, CSM Arad). Antrenor: Lazăr Loghin

 

Jeberean: „După doi ani de pandemie am asistat la o competiție de un nivel foarte ridicat din punct de vedere tehnic”

Arădeanul Marius Jeberean, șeful arbitrilor de judo din România, a fost cel care a supervizat „naționalele” din orașul nostru, ce a început vineri seara cu cina festivă și s-a încheiat duminică, la orele amiezii, cu ultimele festivități de premiere. „Ne bucurăm că Aradul a fost din nou gazda unui campionat din calendarul național. După doi ani de pandemie am asistat la o competiție de un nivel foarte ridicat din punct de vedere tehnic și al numărului de participanți. A fost o competiție foarte puternică, iar medaliile s-au împărțit între foarte multe cluburi, ceea ce înseamnă că se muncește bine în foarte multe locuri din țară, așa că sperăm să avem asigurat viitorul în ceea ce privește sportivii de la loturile naționale și olimpice. Totodată, mai sperăm să organizăm și un Campionat Balcanic aici, la Arad, am primit asigurări și sprijinul domnului Ovidiu Șerban și al doamnei rector. Ramona Lile. Mai rămâne doar să vedem la ce categorie de vârstă. Sper să ne ridicăm și data viitoare la același standard în ce privește organizarea, care aici, la Arad a fost ireproșabilă. Pentru asta le mulțumesc foarte mult organizatorilor, în special Clubului Universitatea Aurel Vlaicu Arad. Ne-am simțit foarte bine în această sală, care – de altfel – poartă și numele lui Mihai Botez, nimeni altul decât unul dintre pionierii judo-ului românesc. E un gest frumos acela de a denumi o sală de sport după numele lui Mihai Botez, iar judoka se simt, zicem noi onorați, să lupte aici”, a spus Jeberean.

Telechi: „Cred că vom avea un cuvânt greu de spus în competițiile internaționale”

Chiar dacă s-a retras din activitate, alegând să-și vadă de sănătate, profesorul Mihai Telechi rămâne cel mai mare descoperitor de talente și de formator de antrenori din Arad. „În primul rând, vreau să-i felicit pe organizatori, a fost un concurs aproape perfect din acest punct de vedere. Au participat foarte mulți sportivi, mulți bine pregătiți, cred că vom avea un cuvânt de spus în competițiile internaționale, la campionatele europene, balcanice și mondiale din acest an, dacă se vor ține. Pandemia nu ne mai sperie atât de mult, au venit mai mulți sportivi decât ne așteptam și a trebuit să schimbăm programul de începere al naționalelor. Ar fi durat până noaptea târziu dacă mergeam pe programul stabilit inițial. Au fost multe meciuri de egalitate și s-a mers pe golden score, ceea ce e un lucru bun pentru nivelul judo-ului românesc. Arădenii s-au prezentat destul de bine, se putea și mai bine. Din cauza unor probleme de sănătate, am încheiat oficial colaborarea CS Universitatea, eventual îi voi coordona dacă îmi vor mai cere părerea”, a spus profesorul Telechi. Cristina Szabo și Lorena Podelenski vor fi antrenorii grupării studențești.

Șerban: „Vom încerca să mai organizăm și o balcaniadă de judo în acest an”

Așadar, Aradul, prin CS Universitatea a fost prima gazdă pentru un campionat național de judo în 2022. „Nu a fost tocmai simplu să mulțumești aproximativ 400 de persoane, sportivi, antrenorii lor, arbitri, dar eu zic că ne-am achitat de sarcinile de organizatori. Un mare mulțumesc doamnei rector, Ramona Lile, care, pe lângă ajutorul logistic, a și fost prezentă la sală, în mijlocul sportivilor. Am avut lângă mine și destui oameni cu experiența organizării unui astfel de concurs, precum Cristina și Carol Szabo, a lui Gabriel Marconi, din partea Universității, tot personalul sălii UAV-Mihai Botez, părinții copiilor din Ghioroc, reprezentanți ai altor cluburi din Arad și totul a ieșit în final bine. Medalii naționale au rămas și la Arad, mai puțin la clubul Universitatea. Carolina Szabo concurează deja pentru Ungaria, iar restul sportivilor sunt încă prea mici pentru a concura la Under 18. Am început să clădim secția de judo de jos, copii de 14 și 15 ani nu puteau emite pretenții la aceste naționale. Concluzionând, ne bucurăm că am putut să organizăm pentru Arad o astfel de competiție, sâmbătă chiar s-a umplut toată tribuna la sala din Micalaca, satisfacția a fost mare și din acest punct de vedere. Am discutat deja cu domnul Marius Jeberean, vom încerca să mai organizăm și o balcaniadă de judo în acest an, la Arad”, ne-a mărturisit și Ovidiu Șerban, managerul CS Universitatea Arad.

Mini-galerie foto de la naționalele de judo U18 de la Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button