Diverse

Antrenamentul de fotbal – ce accesorii și echipamente nu trebuie să lipsească?





Pentru fiecare mic fotbalist, încă de la începutul aventurii sale fotbalistice, cel mai important lucru este un antrenor bun – profesionist, carismatic și adecvat – adaptat abilităților jucătorilor, în dezvoltare și motivare. Pe lângă tehnica și metodologia de antrenament, este la fel de important să existe un echipament necesar unui mic fotbalist, datorită căruia să se poată antrena în siguranță și eficient. Iată ce ar trebui să știe fiecare părinte despre echipamentul de fotbal pentru copii.

Cel mai important lucru este mingea potrivită

Echipamentele de fotbal destinate celor mai mici copii ar trebui să fie sigure și certificate și, mai presus de toate, adaptate vârstei, înălțimii și abilităților fizice ale acestora. O minge tipică pentru seniori (mărimea 5) cântărește aproximativ 430 g. Cumpărarea unei astfel de mingi de fotbal pentru un copil mic nu este cea mai bună soluție deoarece va fi prea mare și prea grea. Copilul nu are suficientă forță pentru a lovi mingea corect și pentru a-i oferi direcția corectă. Greutatea unei mingi potrivită pentru cei mai tineri fotbaliști nu trebuie să depășească 290 g (mărimea 3 sau 4).

Alege cu grijă îmbrăcămintea

Îmbrăcămintea sport bună este baza pentru fiecare fotbalist, inclusiv pentru începători. Datorită acesteia, se poate menține concentrarea maximă și se obține cea mai mare eficiență în timpul antrenamentului. Atât tricoul, cât și pantalonii scurți trebuie să fie din material ușor, care să permită pielii să respire liber, să asigure o termoreglare adecvată și să permită scurgerea excesului de umiditate.

Croiala hainelor și mărimea acestora trebuie ajustate astfel încât să nu constrângă corpul și să ofere copilului libertate maximă în deplasarea pe teren. Îmbrăcămintea sport trebuie să fie aerisită, dar nu prea largă sau prea strâmtă. Este extrem de important pentru confortul și siguranța maximă a unui jucător mic.

Unul dintre cele mai importante elemente ale unei ținute de fotbal sunt și așa-numitele șosete fotbal, adică șosete înalte, elastice, până la genunchi, utilizate în principal pentru protejarea membrele inferioare împotriva rănilor. Șosetele de fotbal potrivite au o croială anatomică, sunt echipate cu inserții de ventilație din plasă și se potrivesc piciorului și gambei jucătorului.

Dacă un copil se antrenează pe suprafețe diferite, trebuie să se țină cont și de faptul că va fi nevoie de mai mult de o pereche de ghete de fotbal și de un echipament portar special. În sălile de sport, unde de obicei au loc antrenamente iarna, sunt recomandate ghete cu tălpi plate, de cauciuc. Pe de altă parte, pe terenurile cu iarbă sau pe gazon artificial, sunt necesare ghete cu un număr mare de crampoane distribuite uniform pe întreaga suprafață a tălpii.

Antrenamente pentru  adulți amatori și adolescenți

Fotbalul este sportul rege şi este practicat de un număr mare de adulți adolescenți la nivel de amatori. Acest sport oferă practicanţilor posibilitatea să se relaxeze, sa de destindă, să se menţină în formă şi să socializeze. Este drept în România, cei mai mulți amatori obișnuiesc să joace fotbal pe terenurile sintetice de mici dimensiuni şi în sălile special amenajate. Ca antrenamentele să se desfășoare în siguranță este important ca fiecare jucător să se echipeze corespunzător cu pantofi cu crampoane ori de sală realizați special în acest sens, şi bineînțeles, echipamente confortabile. Tricourile şi pantalonii utilizaţi trebuie să fie realizate din materiale rezistente cu proprietăți deosebite ce permit pielii să respire. La fel de importante sunt şi şosetele, scurte sau lungi este important ca acestea să fie de calitate şi să dețină proprietăți puternic absorbante.

Jucătorii amatori ce doresc să se bucure de experienţe inedite, acordă, cu siguranţă, atenţie şi accesoriilor utilizate, de aspectul şi dimensiunea sticlei de apă, la volumul genţii de transport a echipamentului. Mingia, vedeta, meciurilor practicate de sportivii amatori este şi ea importantă, deci alegerea cele mai bune variante este o sarcină importantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button