Alte sporturi

Arădeanul Marius Copil intră pe teren pentru România contra Spaniei: „Sper că putem face o surpriză minunată!”







Marius Copil (261 ATP), prima „rachetă” a României la meciul cu Spania din Cupa Davis, a prefațat întâlnirea care va avea loc vineri și sâmbătă, la „Puente Romano Hotel Tennis Club” din Marbella.


Spaniolii au o echipă redutabilă, chiar și fără Rafael Nadal, care se pregătește pentru Indian Wells, dar Marius Copil e încrezător în șansele României de a merge la turneul final al Cupei Davis. Totodată, Copil se bazează foarte mult pe susținerea din partea românilor, cu toate că joacă în deplasare. Este binecunoscut faptul că românii reprezintă o comunitate foarte numeroasă în Spania.


Marius Copil a vorbit pentru ProSport înaintea barajului cu Spania, contând pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis: „E o întâlnire grea, dar noi am venit aici să luptăm pentru fiecare minge și să dăm tot ce e mai bun din noi pentru a aduce puncte și a câștiga această întâlnire”, spune arădeanul.

Întrebat dacă echipa României poate produce surpriza în Spania, Marius s-a declarat optimist: „Eu am încredere în mine, am încredere că am un joc mult mai bun la Cupa Davis decât la turneele ATP! Sper că putem face o surpriză minunată și cred în noi până la ultimul punct”.

„Mă bucur că vom juca cu casa închisă!”



Marius Copil este bucuros că „tricolorii” vor avea o susținere puternică din tribune: „Cu siguranță, cu cât avem mai mulți susținători, e un punct în plus pentru noi. Mă bucur că vom juca cu casa închisă, s-au vândut toate biletele și va fi o atmosferă frumoasă”, a adăugat Marius.

Cum se joacă la Marbella de azi până duminică?

Joi s-au tras la sorți meciurile din cadrul întâlnirii Spania – România, contând pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis. Roberto Bautista Agut (15 ATP) și Gabi Adrian Boitan (721 ATP) vor deschide balul la Marbella, astăzi, de la ora 13:00, al doilea duel al zilei de vineri fiind cel dintre Carlos Alcaraz (19 ATP) și Marius Copil (261 ATP).

Sâmbătă, partidele vor debuta la ora 12:00, cu meciul de dublu Nicolae Frunză/Horia Tecău – Alejandro Davidovich Fokina/Pedro Martinez, urmând să continue cu cele două meciuri de simplu, Roberto Bautista Agut – Marius Copil şi Carlos Alcaraz (18 ani, 19 ATP) – Gabi Adrian Boitan (22 ani, 721 ATP la simplu).

Copil (31 ani, 261 ATP la simplu, 852 la dublu) a pierdut toate cele trei meciuri directe cu Roberto Bautista Agut (33 ani, 15 ATP la simplu), în rest nu există meciuri directe între componenţii celor două echipe.

Câştigătoarea confruntării dintre Spania şi România se va califica în faza finală a Cupei Davis din 2022, care se va desfăşura după noul format, cu 16 echipe, repartizate în patru grupe, cu patru sedii diferite. Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button