Fotbal judetean

Aslău debutează cu o victorie, Ghiță cu o …demisie: Victoria Zăbrani – Șoimii Șimand 1-0





Campionatul Ligii a IV-a Arad s-a reluat cu o „ciocnire” cu implicații în subsolul clasamentului. „Lanterna” din Șimand își punea mari speranțe într-un rezultat pozitiv la Zăbrani, unde Victoria a trecut prin transformări importante chiar la începutul acestei săptămâni. Dorel Mutică și-a prezentat demisia, iar conducerea clubului „roș-alb” a fost nevoită să găsească repede un alt antrenor. Prima opțiune a fost timișoreanul Luță, după care s-a mers pe mâna lui Mircea Aslău. Iar fostul mijlocaș al UTA-ei în Liga 1 a debutat perfect, cu 3 puncte ca o gură de oxigen pentru Zăbrani, în timp ce „șoimii” rămân după o singură partidă oficială fără „secundul” Claudiu Ghiță.

Prima jumătate de oră a confruntării de pe „Scheirich Arena” a ofost lipsită de evenimente. Atacurile purtate de combatante au fost lente și previzibile și cei doi portari nu au avut deloc de lucru. De abia în minutul 33,  Zele a ieșit pentru prima oară la rampă cu o execuție direct din corner ce a lovit bara porții lui Miclean. După alte 5 minute, același mijlocaș ofensiv al gazdelor a centrat de la colț, iar Gurban a trimis cu capul, însă  pe direcția goal-keeperului advers.

Zăbraniul a început mai bine și actul secund, când Alsău jr. a fost angajat în careu de Gurban, dar șutul mijlocașului de bandă a fost atenuat de Coraș și Miclean a prins balonul. După o oră de joc, Mircea Aslău l-a trimis pe gazon pe Mandache și acesta e la originea golului ce avea să decidă soarta punctelor. Mingea a circulat rapid pe traseul Mandache –  Gurban – Păulin, iar ultimul a înscris din apropiere spre bucuria celor aproximativ 50 de suporteri ce au asistat la primul meci oficial al favoriților din acest an.

La 1-0, Zăbraniul s-a închis mai mult, iar șimăndanii nu au avut prea multe ocazii de a reveni pe tabelă. Doar cu un sfert de oră înainte de final, „șoimii” au avut o mare ocazie de a egala, dar Vasii s-a opus la finalizarea lui P. Varga. Minutele 78 și 80 au venit cu situații importante în dreptul gazdelor, mai precis în dreptul lui Zele, dar tabela nu s-a mai modificat până la ultimul fluier al lui Dorinel Herțeg.

Aslău: „Îmi propun să câștigăm cât mai multe meciuri”

Așadar, Aslău debutează cu o victorie la noua sa echipă, doar a patra stagională pentru zăbrăneni. „Chiar dacă am avut parte doar de două ședințe de antrenament, elevii mei au respectat toate indicațiile. Sunt și plusuri și minusuri, însă dacă jucătorul vine la antrenamente și dă sută la sută în meci eu sunt mulțumit. Îmi propun să câștigăm cât mai multe meciuri, importantă e și participarea în Cupa României și apoi din vară vom vedea”, a spus Mircea Aslău la finalul meciului de ieri.

Ruska: „Nu am arătat nici noi nici gazdele că merităm victoria”

De cealaltă parte, antrenorul-jucător al Șimandului consideră că remiza era mai echitabilă. „A fost un meci disputat pe un teren cam rău, cam tare. Eu zic că rezultatul este puțin mincinos, iar un 0-0 era perfect pentru noi și pentru gazde. Nu am arătat nici noi nici gazdele că merităm victoria. Odată cu intrarea jucătorilor mai tineri în echipa noastră, am început să punem presiune pe echipa gazdă, însă a fost prea târziu, iar rezultatul este cel consemnat la finalul partidei. Noi ne-am propus să ne spălăm blazonul având în vedere ce s-a întâmplat în ultima etapă de anul trecut. Vrem să practicăm un fotbal bun și de ce nu să câștigăm Cupa Românie”, susține Jany Ruska.

Ghiță a plecat de la Șimand: „ Eu nu mai pot continua în situația asta”

Numit în funcția de „secund” în urmă cu o lună de zile, Claudiu Ghiță și-a anunțat deja despărțirea de șimăndani. Acesta susține că nu poate lucra sub nicio formă cu Ruska. „Mi-am dat demisia, pur și simplu nu pot colabora cu Jany Ruska. Ieri, după numai 5 minute a vrut să-l scoată de pe teren pe Gheorghieș, eu nu am fost de acord. Apoi, le-am spus înainte de meci jucătorilor să nu comenteze la deciziile arbitrilor, ci să fie dsciplinați,  să jucăm fotbal, iar când am repetat acest lucru și în timpul meciului Jany Ruska a strigat la mine din teren. Mi-a spus să nu mai scot un cuvânt. În fine, Marinescu s-a cerut afară deoarece Jany Ruska l-a certat foarte rău reproșându-i că a greșit la gol. Ceea ce nu a fost deloc adevărat. Eu nu mai pot continua în situația asta, Jany Ruska nu se pregătește deloc în cursul săptămânii, nu face antrenamente, iar dacă nu te antrenezi nu poți să joci fotbal. Îmi pare rău de domnii Cuc și Galeancu, care sunt niște oameni deosebiți”, ne-a declarat „Șoabi” Ghiță, care la începutul acestui an plecase și de pe banca divizionarei a 6-a, Speranța Turnu.

Formații:

Zăbrani: Vasii – Strango, Pașcu, O. Moisă, Vasilca – Lazea, Gurban – A. Aslău (82 Poenaru), C. Gîlcă (60 Mandache), Păulin (76 C. Nădăban) – Zele.

Șimand: Miclean – Dochița, I. Ruska, Coraș, Peia – Sechel, Marinescu (63 P. Varga),  Roza, Cordoș (69 D Morariu) – Gheorghieș (60 R. Nagy), I. Rus (81 Stoica).

Arbitri: Dorinel Herţeg – Emil Arsa, Remus Naghi. Observator AJF: Marcel Vida

4 comentarii

  1. Doamne in ce fotbal traim ajungem in aceasta stire sa citim de aslau fost fotbalist si a mai antrenat o promovare cu cermei si in aceasi stire de demisia lui soaby , poi el.era secund ruska face tot acolo ca doar nu secundul, asteptam mega stire peste vreo cateva etape unde a mers șoaby

    0
    0
      1. Nu zau. In deriva zici? Unde erau comentariile tale cand castiga meci dupa meci ? Si dc merge la Lipova ce ? Poate merge la Cris dupa bataia luata de la Curtici. Secund la marele Stili .

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button