Fotbal feminin

„Tricolorele” U19 au bătut fără drept de apel Ungaria, într-un amical disputat la Arad!





După națioanala U17, Aradul a fost gazda „tricolorelor” U19 ale României cu ocazia unui amical cu reprezentativa similară a României. În această după-amiază, pe „Motorul”, elevele lui Ion Marin au trecut cu 5-2 de fotbalistele de peste graniță.

Căpitanul Adina Borodi a fost jucătoarea meciului, cu nu mai puțin de trei goluri înscrise (6, 26 și 51), plus pasa decisivă de la reușita Ioanei Bălăceanu (60). Cu câteva minute înainte de final, Clara Roșu (89) a închis tabela, printr-o lovitură de la 11 metri. Lovász (63) și Kaszap (88) au înscris pentru Ungaria.

Fără jucătoare de la AC Piroș Securiy Arad, „tricolorele” vor mai întâlni o dată același adversar joi (ora 11), de data aceasta la Gyula. Naționala U19 se pregătește pentru ultima fază de calificare înaintea Campionatului European din această vară.

Formații:

Romaânia U19: 1. S. Câmpean (12. A. Pencea) – 15. A. Jivan, 3. A. Bratu, 19. S. Sigheartău, 5. E. Ciontoș (2. N. Vincze) – 7. I. Bălăceanu (13. A. Orban), 6. S. Bumbar (21. D. Oneț), 10. R. Mirea (14. C. Roșu), 8. A. Pînzariu (20. G. Toth) – 16. A. Borodi-cpt. (9. R. Mitri), 17. E. Frîncu. Rezerve: 11. F. Iancu, 18. D. Preda Selecționer: Ion Mari

Ungaria U19: 12. Halla – 13. Szabó, 4. Pozsár, 2. Németh Zs., 11. Nádudvari – 16. Balogh, 6. Gravencz, 15. Kardos, 9. Pap – 17. Skultéty, 18. Lovász. Selecționer: Sándor Turtóczi
Rezerve: 1. Dobó-Nagy –  5. Ranyhóczki, 7. Kaszap, 8. K. B. Németh, 10. Lelovics, 14. Lévay

Drumul spre EURO trece prin Portugalia!

Aflate în fața examenului de maturitate, junioarele U19 vor avea oportunitatea de a-și măsura abilitățile cu cele mai puternice reprezentative similare din Europa în urma calificării în runda 2 pe care au obținut-o toamna trecută.

Naționala pregătită de Ion Marin a încheiat pe primul loc grupa preliminară, în care a învins, pe rând, Georgia (2-1), Malta (5-2) și Israel (1-0). În urma tragerii la sorți din 9 decembrie, tricolorele au fost repartizate în Grupa A6, alături de SpaniaȚările de Jos și Portugalia! Meciurile se vor desfășura în luna aprilie în Portugalia, conform următorului program:

6 aprilie 2022

Spania – ROMÂNIA
Portugalia – Țările de Jos

9 aprilie 2022

Spania – Portugalia 
Țările de Jos – ROMÂNIA 

12 aprilie 2022

Țările de Jos – Spania
ROMÂNIA
 – Portugalia

În urma acestei runde, se vor stabili cele șapte echipe care se vor alătura țării gazdă, Cehia, la Campionatul European WU19. Totodată, în urma acestei faze, se vor stabili echipele care promovează/retrogradează pentru formarea grupelor în sezonul viitor.

FOTO: Ciprian Petcuț

Un comentariu

  1. Plange Piros cu lacrimi de crocodil,dupa Pancota,Minamo,acum isi ingroapa si fetele….S-a prins si Dan Cuedan de smecherie,baiat destept ca s-a retras…Cand esti infatuat,plin de tine,vine si vremea ta…Nimic nu este intamplator in viata…Off Doamne,daca Ionut Popa ar mai putea vorbi…Nu degeaba UTA,nu a vrut sa aiba de a face cu Piros,echipa de fete….Ha,ha,ha….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button