Progresul PecicaȘoimii Lipova

Lipova merge după puncte la Pecica, în ultimul derby arădean din sezonul regular! Dolga: „Presiunea e pe ei” v.s. Capătă: „Avem toate atuurile să câștigăm!”







Ultimul derby arădean al stagiunii regulare a Ligii a 3-a se joacă sâmbătă (ora 15), la Pecica. Bogdan Bozian debutează în fața propriilor suporteri ca antrenor-jucător chiar împotriva formației la care a evoluat în prima parte a sezonului. Șoimii Lipova a renunțat la experimentatul mijlocaș ofensiv pentru a le lua golgheterul pecicanilor.  Din această iarnă, Alexandru Capătă a schimbat taberele, formează un cuplu de atacanți de temut cu Modan, cu toate că debutul celor doi a fost ratat, cu ocazia eșecului, 0-3, cu CS Dumbrăvița.


Dolga: „Știu cum joacă, nu are rost să avem frică sau emoții”


În schimb, Darius Dolga a parcurs invers drumul și a debutat cu un rezultat pozitiv pentru „galben-albaștrii”, cu ocazia remizei (1-1) de la Cermei. „Sunt destul de pregătit după antrenamentele din iarnă, demult nu am jucat un meci oficial și chiar m-am simțit bine ca integralist în meciul de la Cermei. Am făcut un joc bun, prima jumătate de oră a fost a noastră, dacă marcam și golul doi era gata jocul. În repriza a doua, gazdele au echilibrat meciul, dar i-am prins și noi pe contre în câteva situații. Am luat gol după un fault clar în atac, noi ne-am și oprit, dar <<centralul>> nu a fluierat. Până la urmă a fost un rezultat echitabil. Urmează să primim vizita Lipovei, am fost acolo doi ani. Știu ceea ce joacă, ce se pregătește, sunt o echipă foarte puternică. Am discutat cu colegii și le-am spus că nu are rost să avem frică sau emoții. Dacă vom avea plăcerea de a juca și de a ne face treaba, cred că putem scoate un rezultat bun. Nu avem presiune, Lipova are nevoie de cele trei puncte. Presiunea este la ei, pentru noi este un meci bonus, dacă scoatem ceva din el e bine, dacă nu, nu e capăt de lume. Șoimii au joc bun de posesie, construiesc de jos, vom încerca să-i blocăm pe benzi dar și fundașii centrali. Va fi un meci disputat, cel mai bun să câștige”, spune fundașul de 25 de ani al Progresului.

Probabil, Dolga se va întâlni de multe ori pe gazon cu Alexandru Capătă, care va căuta să marcheze pentru prima oară pentru noua sa echipă. „Îl voi avea ca adversar direct pe Capătă cu care am jucat un an la Cermei. Dacă îi dai spații și nu-l marchezi strâns, are explozie și poate finaliza cu șuturile sale foarte puternice. Personal, aș vrea să-l văd pe teren și pe Cristi Dobrean. I-a fost greu un an fără fotbal, și-a dorit mult să revină la Lipova și îi doresc să prindă cât mai multe minute și să redevină un jucător important pentru ei”, mai susține fotbalistul crescut de UTA.

Capătă: „Nu am ambiții deosebite față de Pecica, nu cred că e o presiune mai mare pe mine să marchez”



Șase goluri a marcat Alexandru Capătă pentru Progresul Pecica în prima parte a sezonului. Evident, la Lipova pretențiile cresc, cu atât mai mult cu cât „șoimii” nu concep să nu dispute barajele pentru promovarea în Liga 2-a. Startul a fost modest pentru „vârful” de 30 de ani, ca – de altfel – și pentru colegii săi, care nu-și mai permit pași greșiți și la Pecica. „Prima etapă a fost un duș rece pentru noi, nu ne așteptam la un așa deznodământ. Fotbalul îți oferă și surprize neplăcute, dar am trecut deja peste, am uitat acest meci și ne concentrăm pe deplasarea de la Pecica. Avem nevoie de cele trei puncte și avem toate atuurile pentru acest lucru. Nu am urmărit prea mult mișcările de la Pecica, am fost acolo timp de doi ani, dar acum îmi doresc să câștig acum cu Lipova, mai ales că avem ca obiectiv locurile de baraj. Mă reîntâlnesc cu foștii colegi, mă înțeleg foarte bine cu ei în afara terenului. Voi avea contact direct cu fundașii Țugulescu și Wild cu care am petrecut doi ani la Pecica, dar și cu Dolga, fostul meu coleg de la Cermei. Eu mă concentrez să joc bine, să dau gol, nu am ambiții deosebite față de Pecica. Vreau să îmi fac datoria în toate partidele față de clubul unde joc acum, să fie mulțumiți antrenorul și conducerea de la noua mea echipă”, spune Capătă, care – de altfel – e împrumutat de la Pecica la Lipova până la finalul stagiunii.

Fiindcă a fost eliminat cu Dumbrăvița, Nicu Modan va fi suspendat la Pecica și va reveni pe teren doar în play-off și asta pentru că Lipova va sta în ultima etapă a sezonului regular. „Absența lui Modan este grea, este un jucător esențial, dar va reveni în play-off cu mai multă ambiție și ne va ajuta la îndeplinirea obiectivului. Sunt convins că cine îl va înlocui va da totul pentru a încerca să-l suplinească. Nu cred că este presiune mai mare pe mine pentru a marca, sunt destui jucători care pot finaliza cu succes fazele ofensive și sunt convins că ne vom crea multe ocazii și vom marca. La Șoimii toți jucătorii sunt importanți, cei din teren, dar și cei de pe bancă”, a mai afirmat experimentatul atacant.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – Tugulescu, Dolga, Wild, Tambor – Borcea, Arsene, Oancia, Mitre – Bozian, Dobre.

Lipova: Iliescu – Suslak, Nicolescu, A. Popa – Nagy, Sahli, Gavrilă, Aldan – Ciubăncan – Capătă, Filimon.

Arbitri: Andrei Fodor (Deva) – Florentin Andrei, George Urs (ambii din Oradea).

Observatori: Zaharia Ciev, Gheorghe Ilici (ambii din Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button