Arhivă articole

Învață să joci Video Poker online în mai puțin de 5 minute


Niciodată nu este târziu să înveți ceva nou, cum ar fi video poker. Este un joc foarte distractiv, pe care îl găsești în multe dintre cazinourile online licențiate și pentru care poți folosi fondurile suplimentare primite chiar la deschiderea contului, așa cum este bonus casino Casa Pariurilor.

Într-un timp foarte scurt, poți deveni un jucător decent de poker video. De fapt, dacă citești acest articol, îți garantăm că vei înțelege exact regulamentul în mai puțin de 5 minute. 

În principiu, constituie un avantaj dacă ești familiarizat cu pokerul clasic, pentru că mâinile câștigătoare sunt similare. Este folosit un pachet de joc format din 52 de cărți virtuale. Fiecare valoare, de la 2 la 10, apoi A, J, Q și K este prezentă în patru exemplare: de inimă roșie, de inimă neagră, de treflă și de romb. Doiarul este cea mai slabă carte în jocul clasic, iar Asul este cea mai valoroasă, în orice tip de video poker.

Iată combinațiile recompensate în varianta Jacks or Better, pe care ți-o recomandăm pentru început:

Valeți sau mai bine (Jacks or Better) este combinația cea mai slabă, având cota 1.00. Cu alte cuvinte, dacă ai o pereche de valeți, sau una de dame, sau una de popi, sau doi ași ți se returnează miza.

Următoarea combinație în ierarhia crescătoare a câștigurilor este cea reprezentată de două perechi, câte două cărți de același fel, cum ar fi doi optari și două dame. Această combinație are cota 2.00, adică primești 4 lei dacă ai pariat 2 lei.

Mai valoroasă (cota 3.00) este mâna în care obții „3 de un fel”, cum ar fi 10 de romb, 10 de inimă roșie și 10 de treflă. Atenție: indiferent de valoarea cărților care vin în trei exemplare, câștigul este același, deci nu contează dacă ai trei doiari sau trei ași.

Chinta are cota 4.00. Se spune că ai „chintă” atunci când ai în mână cinci cărți de valori consecutive (5, 6, 7, 8, 9). Nu contează ce culoare are fiecare carte.

Dacă toate cărțile din mână au aceeași culoare (de exemplu, de treflă sau de inimă roșie), atunci miza se înmulțește cu cota 5.00. Pentru 2 lei pariați, primești 10 lei. Sunt 13 cărți de aceeași culoare în pachet, iar tu trebuie să prinzi cinci dintre ele.

Și mai valoroasă este combinația numită „Full”. Concret, beneficiezi de cota 8.00 dacă în mână ai trei de un fel și o pereche. O variantă ar fi să ai trei șeptari și doi popi, indiferent de culorile cărților.

Careul are cota 25.00. Ce înseamnă careu? Înseamnă să îți pice patru cărți de același fel, cum ar fi toți șesarii din pachet, sau toți pătrarii.

Câștigul este deja mult mai mare în cazul chintei de culoare (cotă 50.00). Cărțile nu numai că trebuie să fie consecutive, ci trebuie să fie și de aceeași culoare (de exemplu, 3, 4, 5, 6, 7, toate de romb).

Ca și în pokerul clasic, cea mai valoroasă combinație posibilă este chinta roială, răsplătită cu de 250 de ori miza. Este vorba despre chinta formată din cărți de la 10 în sus, care cuprinde și asul.

O dată ce ți-ai fixat acești termeni, totul devine foarte simplu: după ce ți-ai deschis cont la un cazinou online care are video poker în ofertă, deschizi jocul, setezi miza, apoi apeși pe butonul pentru împărțirea cărților. Cele cinci cărți de pe ecran sunt întoarse „cu fața în sus” și le poți analiza pentru a vedea cu care ai șanse de a forma o combinație cât mai bună, dacă le păstrezi. Apeși pe butonul „păstrează” din dreptul fiecărei cărți pe care nu dorești să o schimbi, apoi dai click din nou pe butonul „împărțire”. În mai puțin de o secundă, vezi care este mâna finală. În cazul în care obții o combinație câștigătoare, aceasta este evidențiată automat în tabelul de plăți.

Alte variante populare de poker video

Așa cum spuneam, Jacks or Better este varianta de video poker recomandată începătorilor. Alte două variante foarte populare sunt Deuces Wild și Joker Poker. În Deuces Wild, toți doiarii au rol de simbol Wild, înlocuind orice altă carte. Apar, astfel, noi combinații câștigătoare: „5 de un fel”, „4 doiari” sau „chintă roială spartă” (chintă roială formată cu ajutorul unui doiar). La Joker Poker, există un singur simbol Wild, Jokerul. Se păstrează combinațiile „5 de un fel” și „chintă roială spartă”.

După ce vei căpăta experiență, vei putea juca și poker la mai multe mâini, dar îți recomandăm să o iei ușor și să nu uiți că principalul obiectiv în orice joc este să te distrezi.

 

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.