UTA Arad

Încălzire cu patru goluri pentru Gaz Metan, în compania juniorilor clubului





Fără meci oficial în weeekend, UTA i-a angrenat pe juniorii mari ai clubului pentru un test chiar pe arena „Francisc Neuman” . Pe un gazon ce arată ceva mai bine odată cu venirea primăverii, băieții lui Ionuț Badea au avut o posesie zdrobitoare, fiind mari șanse ca scenariul să se repete și sâmbătă, 2 aprilie, când la Arad sosește tânăra echipă a Gazului, în cadrul etapei a 3-a a play-outului Ligii 1. Altfel, ocaziile clare nu au fost prea multe, însă victoria a sosit la finalul celor 60 de minute: 4-1. Între accidentări și convocări la loturile naționale Isac, Miculescu, Vukcevic, Baravykas, Ongaro și Dangubic au lipsit de la acest amical, Medjimorec a făcut alergări în jurul terenului, iar Iacob, testat și el negativ la COVID a revenit la Arad, dar a rămas pe margine

Un șut al lui Matei pe direcția lui Balauru și o finalizare puțin pe lângă a lui Ubbink au fost singurele situații create de prim-divizionara arădeană înainte de golul de 1-0, realizat chiar în ultimul minut al primei părți. Laukzemis a pasat în stânga, pe culoar, iar Fl. Matei a marcat la colțul scurt.

Badea a operat câteva înlocuiri la pauză, apelând inclusiv la jucători din tabăra adversă, Hrezdac, Cibi și Mercioiu. Chiar acesta din urmă, uitând – probabil – că a schimbat tricoul a pasat în spate pe poziție viitoare pentru Rareș Pop, care a reluat mai întâi în Roșca, mingea i-a revenit și a trimis-o în plasă pe lîngă Dima. Era minutul 34, iar două minute mai târziu prima echipă a revenit la conducere. Cel care a făcut 2-1 a fost Hrezdac, cu un șut de la marginea careului, deviat ușor de un adversar. În minutușl 40, arbitrul de conjunctură, Codru Grădinariu, a văzut fault în careu la duelul dintre Bădău și Matei (care a fost trecut inter după o primă repriză ca extremă stânga), iar Shlyakov a trimis puternic pe centrul porții pentru 3-1. Scorul a luat proporții în minutul 53, când Laukzemis a șutat destul de slab pe mijlocul porții, iar Balauru a scăpat mingea pe sub el.

S-a terminat 4-1, iar UTA are la dispoziție 9 zile pentru a se pregăti de vizita Gazului. Duminică, UTA U19 evoluează la Oradea, cu LPS Bihorul, în cadrul etapei a 6-a a play-otului Ligii Elitelor (seria de Vest). E o „ciocnire” între ultimul și primul loc în clasamentul play-out.

Formații:

UTA: Roșca – Pătlăgică, Erico (31 Benga), Dima, Shlyakov – Batha (31 Cibi), Vorobjovas (31 Hrezdac)- Otele (31 Mercioiu), Ubbink (31 Cardoso), Fl. Matei – Laukzemis.

UTA U19: Balauru – Sarkozi (31 Bulza), Roșu, Bota (45 Iurasciuc), Bokse (45 Chiș) – Cibi (31 Bădău), Hrezdac (31 Hara) – R. Pop (54 Hrincescu), C. Mihai (54 Călin), Popa (45 Covaci) – Mercioiu (31 Andreaș).

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button