Progresul Pecica

Pecica încheie conturile cu sezonul regular pe „Hristo Stoicikov Arena”! Juniorul Borcea promite: „Punem osul pentru trei puncte!”







O singură etapă din noul an au fost în cărți pecicanii pentru un loc de play-off, fără – însă – a mai fi la mâna ei. Dumbrăvița a rezolvat rapid ecuația ultimei echipe din Top 4, dar nici Progresul nu și-a câștigat meciurile. Sigur, confruntările cu Cermeiul și Lipova au istoria lor, Bogdan Bozian acuzând unele decizii de arbitraj după cele două remize: 1-1 și 2-2.


Dar ceea ce a fost, de acum „galben-albaștrii” își văd de obiectivele din play-out, iar unul dintre ele este propunerea de juniori pentru fotbalul mare. Unul dintre ei este Samir Borcea, sosit împrumut de la UTA pentru a disputa primele sale meciuri într-un campionat de seniori. „Am făcut în iarnă un pas foarte important pentru mine, am ales Pecica pentru a crește mai repede într-un mediu mai bărbătesc. Vreau să joc în cât mai multe meciuri în Liga 3-a, să o fac cât mai bine, să-mi ajut echipa și să respect ceea ce-mi cere antrenorul. M-am integrat foarte bine și repede la Pecica, colegii au fost foarte primitori, mă ajută cu sfaturi, am ce sa învăț de la ei. Am o relație foarte bună și cu antrenorul, sper să nu-l dezamăgesc, simt că are mare încredere în mine. Din vară mi-aș dori să mă întorc la UTA, să încerc să prind lotul din postura de junior născut în 2003. Joc pe un post destul de important, mijlocaș dreapta, am o calitate ce mă recomandă și anume viteza”, spune fotbalistul de 19 ani, care a sosit la UTA în 2017 din județul Timiș, avându-i ca antrenori pe Dinu Donca, Radu Mărginean, Mihai Petcuț, Costel Bogojel, Sandu Gaica și Adrian Ungur. La echipa Under 19 a „roș-albilor” s-a remarcat în sezonul de toamnă cu 10 goluri și 6-7 pase decisive.

În ultima etapă a sezonului regular, de sâmbătă (ora15), Pecica se deplasează la Dudeștii Vechi, pentru confruntarea cu nou-promovata Pobeda Star Bîșnov.  În tur, Progresul s-a impus cu 2-1, dar „bulgarii” au dat o replică foarte bună pe arena „Pădurice”. Cele două echipe sunt despărțite de trei puncte înainte de intrarea în play-out, unde se vor reîntâlni în alte două manșe. „Nu cunosc foarte multe despre adversarul de sâmbătă, chiar dacă sunt din județul meu natal. Știu doar că joacă tare, bărbătește, mai ales la ei acasă, dar, personal, nu mă tem. Fac orice trebuie, pot pune osul la bătaie împotriva oricărui adversar și astavom face cu toții. Mergem să câștigăm, cu gândul acesta abordăm fiecare meci”, mai afirmă Borcea înainte de deplasarea pe „Hristo Stoicikov Arena”.

Toma Bodri revine după suspendare la Pecica, care – însă – l-a pierdut tot pentru cumul de „galbene” pe căpitanul Arsene.

Formații probabile:

Pobeda: Torok – Lungu, E. Miculescu, Ardelean, Vincu – Avădani, R. Briciu – B. Rusu, Vasilcin, S. Budur – Gînju.

Pecica: Zamfir – Tugulescu, Dolga, Wild, T. Bodri – Borcea, Mitre, Oancia, Onișor – Bozian, Enciu.

Arbitri: Vladimir Nagy (Măhăceni – Alba) – Daniel Popa (Câmpeni – Alba), Daniel Nistor (Zlatna – Alba)

Observatori: Sorin Ciotlăuș, Cristian Gîţ (ambii din Deva)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button