Fotbal judetean

Cu Trabalka în mare formă, „roș-negrii” au schimbat liderul: ACB Ineu – Unirea Sântana 2-2







Derby-ul penultimei etape a sezonului regular al Ligii a IV-a Arad le-au adus față în față pe ACB Ineu și Unirea Sântana, formații care se vor revede și în play-off, dar care până atunci doreau să mai pună puncte la zestrea existentă. În cele din urmă, a ieșit o remiză (2-2) ce nu convine prea mult, căzi zărăndanii au pierdut primul loc în favoarea Socodorului, iar Sântana rămâne pe locul4, în ciuda înfrângerii celor de la Felnac, la Zăbrani.


Start bun de meci pe „Centralul” ineuan, cu o ușoară dominare a gazdelor și câte o situație de ambele părți. Dar, la prima acțiune cu adevărat periculoasă, Sântana nu a iertat. D. Marc a pasat în careu, iar Trabalka a reușit o „boltă” ce a semănat cu cea a lui Miculescu în amicalul României U 21 cu Finlanda. Era minutul 23, dar 9 minute mai târziu, trupa lui Sculici și Mihuț a egalat. David Florea și-a luat responsabilitatea finalizării de la marginea careului, iar mingea s-a dus la firul ierbii la colțul lung al porții lui Cusrka. Trabalka nu a fost de acord cu situația de pe tabelă și, 60 de secunde mai târziu, Unirea se afla din nou în avantaj. De această dată Bercu a fost cel care a pasat lung, iar atacantul crescut de UTA l-a mai executat pe Merșca cu un lob de efect.


Băieții lui Ștefan Boroș păreau în control și în debutul actului secund, dar, în minutul 56, Cl. Popa a văzut al doilea avertisment și a fost eliminat de pe teren. Din acel moment, gazdele au dominat destul de clar ostilitățile, iar golul de 2-2 nu s-a lăsat prea mult așteptat. În minutul 62, Răsvanță a primit o pasă verticală de la Spătaru, a scăpat la limita offsideului, a intrat în careu și a trimis pe lângă Csurka. Gazdele au forțat victoria, dar Mâneran și Răsvanță, din careu, dar și Spătaru de pe 16 metri, nu au cadrat execuțiile. Și vizitatorii puteau da lovitura cu 8 minute înainte de final, dar Merșca nu ar fi plonjat salvator la „capul” lui Kozma, după centrarea lui Martin.

Ineul face al doilea pas greșit în tot atâtea săptămâni acasă, după 1-1 cu Beliu și coboară în premieră în acest sezon pe locul 2. „Meciul a fost destul de echilibrat în prima repriză, dar execuțiile lui Trabalka ne-au trimis în dezavantaj la cabine. După eliminarea lor, am dominat destul de clar, am marcat și am mai avut alte 5-6 situații bune de a marca. Nu am fost eficienți și am mai scăpat printre mâini două puncte. Suntem un pic afectați că am pierdut primul loc, dar oricum știam că totul se decide în play-off. Suntem și destui de subțiri ca și lot, sperăm să vină și cei 4-5 jucători străni la echipă și atunci vom avea mai multe soluții în toate compartimentele”, spune Georgian Hulbăr, căpitanul zărăndanilor.

Kevin Trabalka a reușit trei goluri în tot atâtea meciuri în tricoul Sântanei, fiind – fără îndoială – unul dintre cei mai importanți atacanți din Liga 4-a. „Serviciul nu mi-a mai permis să joc la Lipova, am ales bine Sântana, o echipă tânără, care nu are nicio presiune după calificarea în play-off. Tot ce vine de acum pentru noi e un bonus, s-avăzut și azi la Ineu că am jucat cu dezinvoltură, păcat de rezultat. Dacă nu am fi luat acel cartonaș roșu, sunt convins că am fi câștigat. Dar, am demonstrat că se poate, ne vom bate pentru cele trei puncte cu oricine de acum înainte. Ca și azi, etapa viitoare întâlnim din nou liderul, vrem un nou rezultat pozitiv, după care să vină play-offul!”, spune vârful de 25 de ani, care a debutat în Liga 1 cu Dinamo în urmă cu 8 ani de zile.



Formații

Ineu: Merșca – Varga, Karmanoczky, Șerban, Hulbăr – Zdrențan (72 Wilmer) – Voștinar, Florea, Spătaru, Balaci (46 Răsvanță) – R. Păcurar. Antrenor: Cristian Sculici.

Sântana: Csurka – Dănilă, Savin, Bercu, Paven – Olteanu (67 Kozma), Fl. Gîlcă – Cl. Popa, C. Martin,  D. Marc (67 Bodea, 80 R. Varga) – Trabalka. Antrenor: Ștefan Boroș.

Arbitri: Alex Gornic – Flavius Drăghici, Zoltan Nagy. Observator AJF: Marius Alexa.

FOTO: Costel Șerban

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button