Fotbal judetean

Execuția lui Zele decide duelul Victoriilor: Zăbrani – Felnac 1-0







„Ștafeta” Mutică – Aslău a fost de bun augur pentru Victoria Zăbrani, care ajunge la 7 puncte din 9 posibile în 2022. Dacă până azi, „roș-albii” au făcut puncte cu echipe din play-out, azi au bătut și o formație din „careul de ași”, care, de altfel, e la cea de-a treia înfrângere la rând.


Meciul de pe „Josef Scheirich Arena” a început cu o ușoară dominare a oaspeților și o primă ocazie a lor. În minutul 11, Drîglă a șutat din stânga și Mitrea a reținut. Spiritele s-au încins, câteva minute mai târziu, când A. Aslău a căzut în careul lui VI-FE, iar „centralul” Radu Bîtea a dat doar simulare și „galben”. A fost, însă, „aperitivul” pentru primele ocazii ale gazdelor. Mai întâi, Zele a șutat bine din lovitură liberă, dar Rusu a respins, pentru ca din cornerul rezultat Topai să trimită cu capul în bară. Totuși, în minutul 29, avea să cadă și golul. Urcat în atac, Ștrango a centrat în careu, de unde Edi Zele a reluat superb pe spate: 1-0.


Felnacul nu s-a descurajat și are rapid șansa egalării. Drîglă a profită de ușoara euforie a apărării adverse, a pătruns nestingherit în careu, dar Mitrea a fost din nou la post. Duelul dintre cei doi jucători avea să se repete și la ultima fazei a reprizei, dar de această dată portarul Zăbraniului a scos mingea chiar din vinclu.

După pauză ambele echipe au avut un joc de uzură, aripile băieților lui Ciba tăindu-se și mai mult după cele două „galbene” luat de Măgulean în numai 10 minute. Prin urmare, din minutul 71, oaspeții s-au trezit în zece oameni, prilej pentru Zele, Aslău și Hodan să ajungă în poziții bune de finalizare, dar Florin Rusu a păstrat diferența minimă. Aceste ratări erau să le coste pe gazde. Cu 2 minute înainte de final, Ghergar a scăpat singur cu Mitrea, dar a trimis incredibil pe lângă poartă.

S-a terminat 1-0, iar Zăbraniul nu mai poate pierde locul 7, ba chiar mai poate urca înainte de finele sezonului regular. „ Din punctul meu de vedere au fost două reprize bune, băieții au respectat ceea ce le-am cerut. Le-am spus că jucăm cu o echipă de play-off care vine după două înfrângeri și au înțeles exact cum trebuia abordat acest meci, demonstrând că sunt jucători buni. În aceste trei etape de când sunt la cârma echipei, am încercat  să creez un grup bun, pentru ca începând cu campionatul următor să ne batem la primele locuri”, a menționat Mircea Aslău, antrenorul Victoriei din Zăbrani.



Cealaltă Victorie, din Felnac, nu se regăsește și Lucian Ciba nu poate fi mulțumit. „Din păcate, este cea de a treia etapă în care nu reușim să ne fructificăm ocaziile și pierdem. Încă nu avem ritmul și jocul pe care mi-l doresc eu. Am încercat astăzi să jucăm, nu ne-au ieșit foarte multe, dar sper că, începând cu etapa viitoare să ne intrăm în ritm. Pentru play-off ne-am propus să creștem de la joc la joc, vrem să punem probleme echipelor aflate pe primele trei poziții ale clasamentului”, afirmă tehnicianul lui VI-FE.

Formații:

Zăbrani: Mitrea – Ștrango, Gurban, O. Moisă, Topai – Vasilca (68 Nădăban), C. Gîlcă (87 Hodan), Lazea – Albert Aslău, Zele, Păulin (71 Apostol). Antrenor: Mircea Aslău.

Felnac: Fl. Rusu – A. Mocan, Tomuț, Istin, Edu – Dancă (84 Domide), S. Măgulean, R. Fritea, Drîglă – Ghergar, Pasăre. Antrenor: Lucian Ciba

Arbitri: Radu Bîtea – Florin Vesa, Dan Cojocariu. Observator AJF: Gheorghe Sfăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button