Fotbal judetean

Trei din trei și trupa lui Darazs e noul lider: CS Socodor – Păulișana Păuliș 2-0







Echipa din Socodor devine tot mai încrezătoare în posibilitățile ei de a câștiga campionatul Ligii a IV-a, după a treia victorie a anului.Confruntarea de pe teren propriu cu Păuliașana, o echipă schimbată și ea în bine în această iarnă, numai simplă nu se anunța, cu atât mai mult cât lipseau titularii Țoca și Copil, iar în poartă apărea pentru prima oară Denis Berar(18 ani). Dar, trupa lui Tibi Darazs și-a făcut destul de ușor jocul, mai ales după ce formația oaspete a rămas în zece oameni.


Echipa gazdă a avut mai mult mingea încă din start, dar ocazii clare de gol nu au fost. Doar Turcuș și Faur au avut două șuturi bune de la semi-distanță, dar primul a fost respins fr Brutyo, iar al doilea s-a dus de puțin pe lângă poartă. Portarul Berar a simțit emoția debutului și a fost aproape să-și boexeze mingea în poartă după centrarea lui Zubașcu. În minutul 33, s-a consumat momentul psihologic al partidei, cu Volosciuc care a intrat cu ambele picioare în față la Ghergheș, inițial Deac i-a dat „galben”, dar a revenit și l-a eliminat de pe teren.


Păulișul a rezistat până la pauză, dar, la 4 minute de la reluare, Socodorul a modificat tabela. Pirtea a fost faultat în careu  de Onuțan, iar Lezeu a transformat fără probleme penalty-ul: 1-0. Același George Pirtea a creat pericol cu un șut de la 25 de metri în transversală și tot el avea să lămurească definitiv lucrurile. În minutul 23, Lezeu a pasat în 8 metri, de unde fostul mijlocaș al Pîncotei în Liga 2-a a reluat cu latul în plasă.

S-a terminat 2-0 și Socodorul profită de a doua remiză la rând a Ineului și urcă pe locul 1 cu o etapă înainte de finele sezonului regular. „Meciul nu afost simplu, mai ales că am avut absențe destul de importante. Dar, ne-am mobilizat, am jucat bine pe ambele faze și am obținut o victorie cât se poate de meritată. Sigur, ne-a ajutat și eliminarea lor, corectă din punctul meu de vedere, dar – totuși – nu a fost simplu nici așa să desfacem o apărare destul de experimentată a celor de la Păuliș. Ne bucurăm de acest parcurs, deloc întâmplător, eu zic că în momentul actual avem cea mai bună echipă din campionat. Venirile lui Lezeu și Szabo au ridicat nivelul nostru, vrem să câștigăm fiecare meci și să ne demonstrăm în primul rând nouă că putem termina pe primul loc. Apoi, vom vedea ce decide conducerea pentru noi. Vrem să încheiem campionatul regular cu încă o victorie, deși cu Sântana, la Pâncota, va fi o adevărată bătălie”, a precizat George Pirtea, jucătorul meciului de azi.

Păulișul bifează a doua deplasare cu eșec și va încerca să țină de locul 8 până la intrarea în play-out. Mara, N. Marc, E. Calancea și Măgureanu au fost absențele oaspeților azi. „Meciul a avut istoria sa aparte cu cele două episoade de arbitraj. Într-adevăr, Volosciuc a intrat întârziat, a luat galben la prima fază, apoi arbitrul a fost băgat în ședință de echipa gazdă și a schimbat culoarea  cartonașului. Nici penalty-ul nu a fost foarte clar, asta e, se mai întâmplă la nivelul acesta. Atât am putut în conjunctura creată astăzi, 11 contra 11, dar și apoi, am încercat câte ceva și în atac, dar prea puțin pentru a pune cu adevărat probleme. Am avut și ceva absențe, fiecare meci e greu, sunt echipe bune în județ, mergem mai departe”, spune Vasilică Georgiu, antrenorul Păulișului.



Formații:

Socodor: D. Berar (57 Vaida) – D. Szabo, Pele, Gherheș, Olariu (85 Dihel) – Dema, Turcuș – Covaci (57 Chiș), Al. Lezeu, Pirtea – Faur (74 Flueraș). Antrenor: Tibor Darasz

Păuliș: Brutyo – Onuțan (79 Petcuț), Cernat, Pleșca, Volosciuc – Zubașcu (50 S. Rus), Grigorean (69 Palade), Blănaru, S. Berar – Brândușe – Șulea (69 D. Calancea). Antrenor: Vasilică Georgiu

Arbitri: Alin Deac – Sebastian Pantea, Gabriel Hărduț. Observator AJF: Traian Enoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button