Superliga

Hațegan a suferit un infarct miocardic acut și a fost operat la Timișoara! Luca: „Starea lui e stabilă, vom vedea ce se întâmplă cu cariera lui!”





Ovidiu Hațegan a ajuns în stare gravă, aseară, la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Timișoara, unde a fost operat de urgență. În această dimineață, medicii au confirmat faptul că cel mai bun arbitru român al momentului a suferit un infarct miocardic acut și i s-a montat un stent.

Ieri, „centralul” de 41 de ani își obișnuitul antrenament fizic la Arad și, după ce a ajuns acasă, a simțit dureri mari în piept. Fiind de profesie medic și-a dat seama că ceva e în neregulă, s-a deplasat rapid la Spitalul Clinic Județean Arad. Aici i s-a făcut un consult la Camera de Gardă și a fost trimis de urgență la Timișoara.

Dr. Constantin Luca: „A ajuns într-o stare gravă, i s-a pus un stent”

Ceea ce s-a întâmplat uterior a relatat în această dimineață dr.  Constantin Tudor Luca în cadrul unei conferințe de presă susținută la spitalul de la Pădurea Verde. „Domnul Hațegan a ajuns în cursul nopții, de urgență, cu ambulanța, de la Arad într-o stare gravă. Noi suntem singurul institut din vestul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenționale. În concluzie, deoarece avem o linie de gardă care asigură permanența la laboratorul de angiocoronarografie, a fost introdus de urgență în sală. I-am făcut angiografie, am constatat că are o arteră înfundată și, în concluzie, i s-a pus un stent. Starea lui este stabilă, în prezent este foarte bine, continuăm să îi facem niște investigații suplimentare și, în acest fel, vom vedea ce se va întâmpla în continuare cu cariera dânsului. Este stabil, comunică, e conștient, e foarte bine, ar fi apt să se plimbe și să stea de vorbă”, a spus managerul Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.

„Nu cred că se pune problema de complicații ulterioare majore”

Marea întrebare este dacă arbitrul arădean își va mai putea continua cariera de arbitru, acesta  fiind unul de Top 10 în Europa. În plus, arădeanul era foarte aproape de a-și îndeplini visul, acela de a face parte din echipa arbitrilor europeni delegați la Campionatul Mondial din Qatar. „Referitor la gravitate, toată lumea știe, un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate să meargă până la 10%. În condițiile în care pacientul este adus într-un timp util la spital, ceea ce a fost și cazul dânsului, prognosticul lui este mult mai bun. Nu cred că se pune problema de complicații ulterioare majore. În ceea ce privește cariera sportivă, nu ne putem pronunța în acest moment. Depinde de cum vor evolua lucrurile în continuare și, bineînțeles, de opțiunea lui”, a adăugat doctorul Constantin Luca.

A arbitrat în Europa League în urmă cu 10 zile

Ovidiu Haţegan s-a aflat acum zece zile la centru la partida Lyon – FC Porto (1-1), returul optimilor Europa League. În tur, în Portugalia, francezii s-au impus cu 1-0. În acest sezon Ovidiu Hațegan a arbitrat șase partide: Manchester United – Atletico Madrid 0-1, Inter Milano – Şahtior Doneţk 2-0, Atletico Madrid – FC Porto 0-0, Benfica – Bayern 0-4, Dinamo Kiev – FC Barcelona 0-1, Bayern – FC Barcelona 3-0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button