Baschet

Ecuația sfertului de finală, rezolvată în două manșe: Sirius Târgu Mureș – FCC Baschet UAV Arad 56-80





Sfert de finală fără istoric între FCC Baschet UAV Arad și Sirius Târgu Mureș. Echipa lui Bogdan Bulj a închis conturile în două meciuri, câștigând la diferențe de scor importante. După 84-48 marți, în Polivalenta de pe Mureș, a urmat, în această seară și un 80-56 (21-11, 19-13, 19-17, 21-15) în Transilvania. Seara perfectă a fost, însă, stricată de rezultatul de la Târgu Secuiesc, acolo unde CSM Satu Mare a salvat dramatic sfertul cu KSE. Gazdele au condus timp de 35 de minute și puteau produce surpriza ca urmare a succesului din manșa întâi, doar că Dzombeta și colegele s-au impus în cele din urmă cu 67-65.

Revenind la jocul de la Târgu Mureș, Tereza Vitulova, MVP-ul din meciul de marți, a lipsit din motive digestive, prilejul perfect pentru americanca Sutherland să revină pe parchet după trei săptămâni de pauză.

Antrenorul sârb Bogdan Bulj a început în formula Hadzovic, Keys, Manea, Ghiță și Vaida, iar pe parcurs au mai fost utilizate doar patru jucătoare. „Galben-albastrele” au preluat încă din start iniţiativa, la prima pauză tabela indicând deja zece puncte diferenţă, 21-11. Cu Keys şi Hadzovic în zi de finalizare, FCC UAV s-a distanţat şi mai mult în sfertul doi, pentru un liniștitor 40-24 la pauza mare.

Pe fondul unei pregătiri fizice tot mai bune grație lui Sorin Mâneran, arădencele au controlat ostilitățile şi în repriza a doua. 59-41 a fost rezultatul ultima pauză, iar în final și-au luat biletele pentru „careul de ași”, impunndu-se cu 80-56.

Formații și marcatoare:

FCC Baschet UAV Arad: Keys 23 (1×3), Hadzovic 20 (3×3), Sutherland 12, Ghiță 9 (1×3), Akathiotou 8 (2×3), Manea 6 (1×3), Vaida 2, Nagy-Mîrne şi Fleşer.

Sirius: Sherrill cu 21 (2×3), Liubinets, Cortez 9 (1×3), Solyom 4, Anca 5 (1×3), Lipovan 4 şi Chiş 2.

Semifinalele vor începe în 7 aprilie, iar „galben-albastrele” îşi așteaptă încă adversara. E 1-1 între CSM Satu Mare și KSE, iar decisivul se joacă sâmbătă, pe Sătmar.  E greu de crezut că elevele lui Maikel Lopez se vor mai lăsa surprinse de fetele din Târgu Secuiesc, așa că – probabil – echipa lui Bulj va  începe semifinala la Satu Mare, pe 7 aprilie. Urmează alte două dueluri la Arad și, dacă va mai fi cazul, una sau două partide – din nou – în „fieful” vicecampioanei en-titre. Obiectivul Aradului în acest sezon rămâne calificarea în finală, performanţă pe care nu a mai reuşit-o de opt ani, tocmai din 2014!

În altăordine de idei, deja se cunoaşte cealaltă semifinală a LNBF, care le va opune pe Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (2-0 în sferturi cu “U” Cluj, 83-45 şi 90-46) şi Phoenix Constanţa (tot 2-0 cu CSM Alexandria, 69-52 şi 66-48)

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button