Baschet

Satu Mare și-a luat – în cele din urmă – biletele pentru semifinala cu FCC Baschet UAV Arad, duelul începe joi pe Sătmar!O sigură formație a avut nevoie de trei întâlniri în sferturile de finală ale Ligii Naționale de Bascget Feminin pentru a accede în „careul de ași” și aceasta este proximul adversar al FCC Baschet UAV Arad. CSM Satu Mare a pierdut surprinzător acasă cu KSE Târgu Secuiesc, în primul meci, 65-71 și apoi s-a chinuit să ducă seria din sferturi în decisiv, riscând chiar eliminarea. Au câştigat, însă, dramatic în deplasare, cu 67-65 şi apoi sâmbătă, pe teren propriu, cu 88-67. Așadar, vicecampioanele en-titre s-au impus cu emoții în fața echipei de pe locul 7 la finele sezonului regular, dând ceva semne de slăbiciune.

În schimb, „galben-albastrele” și-au respectat statutul de favorite și au încheiat rapid seria din primul tur de play-off, cu Sirius Târgu Mureș, de care au trecut cu 2-0 la general. A fost 84-48 acasă și 80-56 pentru arădence, în orașul transilvănean. În cealaltă semifinală a campionatului se înfruntă campioana în exerciţiu şi marea favorită la titlu şi în acest an, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, 2-0 în sferturi cu “U” Cluj şi Phoenix CSU Simona Halep Constanța, care a trecut tot cu 2-0 de CSM Alexandria.

Așadar, va fi o patra semifinală de campionat între Satu Mare și Arad. Primul duel din play-off s-a dat în 2009, în sezonul de debut în prima ligă al sătmărencelor, care treceau surprinzător de „galben-albastre” cu 2-1. Revanșa echipei de pe Mureș a venit în 2011, când a câștigat titlul după 3-1 în finala cu CSM. Au urmat două sezoane în care cele două echipe s-au luptat în semifinalele campionatului. În 2012, câștig de cauză au avut sătmărencele cu 2-1, cu acelaşi scor impunându-se arădencele un an mai târziu. În acel sezon, „galben-albastrele” aveau să-și treacă în palmares ultimul titlu de până acum. Ultima confruntare directă din semifinale a fost anul trecut. Atunci s-a jucat în sistemul „3 din 5 jocuri”, exact ca şi acum, iar CSM Satu Mare s-a calificat cu 3-0 la general.

Clasarea superioară la finalul sezonului regulat dar şi scorul întâlnirilor directe din această stagiune, 3-1, cu o dublă victorie la limită în Cupă, îi conferă CSM-ului statutul de favorită în faţa Aradului în semifinala din 2022, asta şi pentru că va juca acasă un eventual meci decisiv. Semifinala începe în această săptămână cu primele două în sala LPS din Satu Mare, joi, 7 aprilie şi vineri, 8 aprilie, orele urmând a fi anunţate în curând. Semifinala se mută apoi la Arad, unde este programat meciul cu numărul trei, luni, 11 aprilie. Dacă va mai fi cazul, se va mai juca și marți pentru 3-1 sau 2-2, iar dacă semifinala merge în decisiv, disputa va avea loc vineri, pe 15 aprilie, la Satu Mare.

Aradul a câştigat două zile în plus de pregătire în perspectiva semifinalei, iar orice detaliu ar putea conta într-o astfel de confruntare-maraton, probabil în patru sau cinci episoade. De asemenea, ibericul Miguel Lopez s-a confruntat cu multe probleme de efectiv în ultima vreme, cea mai gravă fiind a pivotului Kostowicz, accidentat grav în turneul final al Cupei României. Rămâne de văzut dacă americanca s-a refăcut pentru semifinala cu FCC UAV, ea având oricum de recuperat din punct de vedere fizic.

FOTO: Ciprian PetcuțLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button