Baschet

Avantaj luat pentru visul finalei: CSM Satu Mare – FCC Baschet UAV Arad 93-95

FCC Baschet UAV Arad a dat lovitura chiar în primul meci al semifinalei cu CSM Satu Mare. „Galben-albastrele” au câștigat pe terenul vicecampioanelor, cu 95-93 (24-32, 26-22, 26-16, 17-25), un adevărat record de puncte marcate într-un meci al formației de pe Mureș. A fost chiar un meci superb, pe muchie de cuțit, niciuna dintre cele două formații neconducând la mai mult de 8 puncte. Fetele lui Bogdan Bulj au fost stăpânele parchetului în primul „sfert” sătmărencele au revenit în sferturile doi și trei, pentru ca finalul să aparțină, din nou, FCC-ului.

Hadzovic, Manea, Keys, Vitulova și Vaida a fost „5”-ul Aradului care a intrat bine în meci, în ciuda faptului că sătmărencele au avut parte de susținerea a 250 de suporteri gălăgioși. A fost un început frenetic de meci, cu aruncări de la distanță extrem de precise de-o parte și de cealaltă și o tabelă care ținea greu pasul cu eficacitatea baschetbalistelor. Vitulova și Keys au marcat din aproape toate pozțiile în primul sfert, dar nici Ardelean sau Taylor. 24-32 a fost scorul primei reprize mici și arădencele dădeau un semnal clar de forță.

Apărările au continuat să ia apă și în sfertul al doilea, iar coșurile au venit unul după altul. În primele 5 minute în special în conturile vizitatoarelor, în timp ce sătmărencele s-au revanșat în restul de 5. Sârboaica Vuckovica a pus 8 puncte importante pe tabelă, doar că FCC Baschet UAV Arad a ținut pasul și a intrat în avantaj pe tabelă la pauza mare: 50-54!

O repriză secundă cu răsturnări de scor!

Din nou, Dora Ardelean a ținut să le demonstreze conducătorilor arădeni că s-a renunțat, poate, prea ușor la serviciile sale și a făcut excelent ambele faze în debutul sfertului trei. Iar ca tacâmul să fie complet, o altă fostă componentă a Aradului, Marta Fodor și-a adus echipa, după multe minute, în avantaj: 64-62! Eficiența elevelor lui Bulj a scăzut dintr-o dată și sătmărencele păreau să preia comanda. 76-70 a fost rezultatelor primelor 30 de minute.

Foarte bună pe tot parcursul partidei, căpitanul Brankica Hadzovic și-a ridicat și mai mult nivelul în ultimul sfert. Vitulova a fost și ea în zi de aruncare, iar Keys și Akathiotou cu puncte la fel de importante. Revenită și ea pe parchet după aproape două luni de zile, americanca Kostowicz le-a ținut pe amfitrioane în joc, dar asta doar până în ultimele 30 de secunde, când arădencele au jucat excelent la trecerea timpului. De fapt, Hadzovic a fost cea care a rezolvat, practic, ecuația primului succes al Aradului la Satu Mare (95-93) după o pauză de 5 ani de zile!

Ultima sirenă a declanșat fiesta „galben-albastră” la Satu Mare, punctul luat în deplasare făcând din FCC Baschet UAV Arad favorită la accederea în ultimul act, acolo unde, probabil, o va aștepta campioana și marea favorită la titlu, Sepsi Sfântu Gheorghe, care are și ea 1-0, după 75-68 cu Phoenix Baia Mare. Mâine, tot de la ora 19, în aceeași sală LPS, va avea loc meciul cu numărul doi dintre Satu Mare și Arad, după care, luni și marți (dacă CSM-ul își adjudecă vreun meci până atunci), duelul se mută în Polivalenta din orașul nostru.

Formații și marcatoare:

Satu Mare: Kostowicz 23, Vuckovic 19 (3×3), Ardelean 17 (3×3), Taylor 16, Fodor 9 (1×3), Dzombeta 5 (1×3), Biszak 2, Sotiriou 2, Cucu. Antrenor: Miguel Lopez

Arad: Hadzovic 27 (1×3), Vitulova 22 (2×3), Keys 21 (4×3), Akathiotou 15 (2×3), Vaida 6, Manea 2, Sutherland 2, Ghiţă, Mîrne Nagy. Antrenor: Bogdan Bulj.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button