UTA Arad

Curcanu a făcut-o de…oaie, Rapidul amenință cu ieșirea de pe teren la Arad: ”Nu vom tolera nicio formă de promovare a rasismului sau a xenofobiei”





Un mesaj neinspirat al unui consilier local USR a agitat apele în rândul rapidiștilor astăzi. Dorian Curcanu a scris pe Facebook următoarele: ”Azi e ziua internaţională a romilor! La mulţi ani tuturor romilor! P.S. mai puţin ălora care ţin cu Rapid şi vin mâine la Arad”. Tenta rasistă a fost evidentă, iar arădeanul a șters destul de repede postarea, dar nu atât de repede încât ea să nu fie preluată de presa centrală.

Ulterior, Curcanu a revenit cu un mesaj prin care a încercat să spele gafa comisă: ”Vreau să-mi cer scuze tuturor fanilor echipei Rapid. Mâine sper să fie un meci frumos, cu spectacol în tribune și atmosferă incendiară. Cât se poate de autentic, mă bucur că Rapidul este în Liga 1. Prima ligă are nevoie de cât mai multe echipe de tradiție și meciuri tari. Aradul e un oraș în care de-a lungul timpul au conviețuit oameni de toate minoritățile. Am prieteni maghiari și romi. Cât am locuit 7 ani în străinătate am interacționat cu oameni de peste tot în egală măsură. Sănătate tuturor și numai de bine!” – a scris Curcanu pe Facebook.

Pornind de aici, dar și pentru că unele dintre mesajele galeriei arădene au mers în aceeași zonă la meciul din toamnă, Rapidul a reacționat printr-un comunicat pe contul de Facebook al clubului. Printre altele, giuleștenii spun că sunt gata să părăsească terenul din Arad dacă vor mai veni mesaje rasiste sau xenofobe la adresa suporterilor săi. „FC Rapid Bucureşti atenţionează că nu va tolera nicio formă de promovare a rasismului sau a xenofobiei la adresa echipei şi a suporterilor noştri, atât în meciul de la Arad, cât şi cu ocazia evenimentelor viitoare. Din respect pentru tot ceea ce înseamnă fenomenul fotbal şi entitatea rapidistă, orice formă de rasism prezentă pe stadionul din Arad va duce chiar şi până la părăsirea terenului de joc de către echipa noastră. Acesta este un semnal de alarmă, după ce brandul Rapid a fost jignit grav de către personalităţi din Arad, al căror focus ar trebui să fie total opus rasismului şi xenofobiei”, a transmis Rapid

Sâmbătă, de la 20:30, UTA și Rapid joacă cu casa închisă pe arena „Francisc Neuman” pentru trei puncte mari în economia luptei pentru UEFA Conference League.

13 comentarii

  1. De fapt dacă susținem ca suntem un public civilizat, trebuie sa dam dovada de civilizație!! Nu de alta dar nu facem decât rău echipei care… Are de suferit financiar… Și… De fapt noi suntem un model de civilizație!! Cel puțin asa sper!!! Haide UTA!!

    0
    0
  2. Invers daca era,nu avea nimeni nici o problema.Dar daca spui ceva de Rapid sau FCSB e jale.Adica nu poti sa spui crapid sau orice alte derivari dar se poate spune sluta,muta etc.
    Hai sa nu fim ipocriti daca nu vrem sa fim rasisti

    0
    0
  3. Ca sa fiu sincer,mie nu mi se pare nimic rasist sau xenofob,in sensul ca nu le-a urat nimic de rau sau trivial.Pur si simplu a fost fost o referire la faptul ca aradenii nu ii vor primi cu flori pe suporterii rapidisti.Cum sa-i primim?Cu flori si prajituri?Ce sa traduca presa miticiana in afara de ceea ce vor ei sa inteleaga din asta?
    Mai bine sa ne povesteasca despre scandarile lor atunci cand joaca impotriva CFR,UTA,Sepsi sau cand jucau prin ligile inferioare fata de alte echipe din Ardeal..”Afara cu ungurii din tara”era si ramane sloganul lor preferat.Mai elocvent decat atat nu poate fi altceva…
    S-au trezit ca lupi moralisti,brusc…I-as numi ipocriti chiar,dar nu cred ca ar cunoaste acest termen uzual…
    Cu mana pe inima,le doresc si eu La Multi Ani,pentru ca am multi prieteni si cunostinte,de mare caracter si simplitate din aceasta etnie….E vorba doar de comportament si atitudine care ii tradeaza mai mereu pe rapidisti,nimic altceva.
    Nu fac eu si nu am inventat eu apologia cuvintelor epitetice,gen „lucarare tziganeasca(mantuiala) sau „comportament tziganesc”.
    Sa nu se generalizeze la o adica, pentru ca doar din lumea fotbalistica,strict, au fost nume mari cu care ne-am mandrit si inca ne mai mandrim.Lucescu,Lacatus,Ilie Dumitrescu,Dobrin,Banel Nicolita,Petre Marin,sa acceptam ca Balaci(RIP) si-a renegat etnia declarand ca doar a crescut printre ei,ma rog..sau dintre cei mai actuali Florinel Coman si altii..Nu are nici o legatura una cu alta.
    Noi,aradenii nu suntem si nu vom fi rasisti niciodata.Suntem o populatie cosmopolita de pe la inceputurile istoriei certificate ale Aradului.Unguri,sarbi,bulgari,tzigani,nemti(svabi) si evrei(multi)…Au fost oameni integri care au contribuit la bunastarea Aradului,pe toate planurile.
    Nu in ultimul rand,sa nu se uite ca inclusiv parintele fondator al UTA-ei,Francisc Neuman,evreu…
    Concluzie?…Si ce daca?Nu suntem atat de incuiati la minte.Stim sa facem diferenta doar pe criterii comportamentale si nimic mai mult!
    Stim sa raspundem rapidistilor,exact identic cum se comporta ei in general…fara nici o exagerare.

    0
    0
  4. Nu au decat sa iasa de pe teren,ne convine de minune un 3-0 la masa verde,macar ca as prefera macar un 1-0 pe teren.
    Este stare de urgenta pe centrul Aradului.Teii sunt tunsi,cuiburi putine de „pasarele exotice,ocrotite de lege”.Aglomeratie mare,stress pasarilor migratoare…Nu eu spun asta…A scris-o marele Eminescu si nu prea cred ca a facut-o cu tenta rasista…
    „Somnoroase pasarele,pe la cuiburi se aduna/Se ascund in ramurele-Noapte buna!Doar isvoarele suspina/Pe cand codrul negru tace”….
    Sa fiu al dracului daca inteleg ca inclusiv Eminescu vedea doar negru in fata ochilor?Tot rasist era?…Sa ma astept ca Rapid sa dea in judecata pe Eminescu???Sau ce?
    Mai bine sa aiba grija pentru ca sunt pe top faliti,datornici,cu un pas langa faliment,nici o insolventa nu i-i scapa…Locul I-i Sepsi,36 milioane Euroi,Locul 2 KFR-ul politic, cu 24 milioane,locul 3 rapiduletzul de composesorat tip ginta tribala, cu vreo 18 milionici gaura mare…Adica nu sunt tocmai niste banutzi de semintze…Sunt in vrie,in picaj direct…Nu vorbim de 1-2 miloane Lei….Sezonul acesta au fost sacrificate neaparat Clinceni si Gaz,pentru datorii infime fata de acestia,bine-mersi,doar ca sa salveze pe minamo.Anul viitor pe cine?
    Campionatul este sacrificat strict politic magaresc,doar pentru KFR si minamo,ca extreme.
    Roadele la nivel international se culeg de asemenea,direct proportional,la orice nivel….Nu poti sa ai alte asteptari,pretentii de la o clica mafiota,Burleanu,Stoichita,Vassaras,Gino Iorgulescu,stat in stat…In rest,doar basme…

    0
    0
  5. Daca analizam bine reactia lor si a presei centrale, cred ca ne dam seama ca baietii s-au cam simtit. Deci…

    0
    0
  6. De exemplu un aradeam comenta la un articol gsp.ro atmosfera pe care o asteapa la derby, iar vreo 5 specimene rapidiste au sarit cu injuri , insulte, cica totii aradenii suntem tarani etc. Apai sa nu le dai sa pape atunci. Sa spui negru unui negru e jignire, sa spui taran unor oameni civilizati din Vest nu e.
    Care e logica atunci?
    Pana si imnul lor vorbeste de etnia lor, si zice cam asa: „Rapid, Rapid, portile ni se deschid”…daca intelegeti ce vreau sa zic

    0
    0
  7. Sincer dupa reactia rapidistilor la postarea consilierului din Arad vad ca ei, rapidistu, s-au ofensat ca s-a facut legatura intre ei si conationalii nostri roomi. Oare cine e xenofob sau rasist, cel care a felicitata de ziua lor pe roomi sau rapidistii?

    0
    0
  8. A vrut si dl Curcanu să faca o gluma si uite ce a ieșit. Totus, ma mir de el ca e politician si ei cam au grija ce vorbesc. Ăstia, acum, au prins capatul acelui firicel de ată si s-au agătat de el cu toate puterile.
    Asta e lumea in care traim azi.
    Grija mare la gură si la ce scriem.
    Hai UTA! Sper să nu ma bage la discriminare si xenofobie.

    0
    0
  9. Atitudinea consilierului nu a fost deloc diplomata, dar declarațiile rapidiștilor sunt hilare , in primul rând spun ca este adus o jignire brandului Rapid, adică se identifica cu etnia roma? , oare romanii suporteri ai Rapidului nu se sesizează , ei sunt excluși sau nu sunt oricum primordiali in reprezentarea brandului! Nu este rasism sa spui unor persoane ca nu le urezi la mulți ani de ziua lor chiar dacă este declarativ! Sa te retragi de pe teren la mesaje car pot fi rasiste nu este o dovada de intoleranta, este o dovada de lașitate, caracterele puternice merg mai departe! Dacă se vor retrage de pe teren, fapt posibil ca nu se știe care dintre spectatori pot provoca , atunci expresia” Ca cioara in par” li se potrivește de minune si chiar romii sunt reprezentativi la Rapid iar romanii eventual sunt rătăciți pe acolo! Expresia ptr cine nu știe vine dintr-un război al Țării Românești împotriva turcilor, când voievodul țării a format o trupa de soldați din țigani sclavi cărora le-a promis libertatea in schimbul participării la război!Tiganii și-au format stindard o cioara înfiptă într-un par! Când s-au apropiat ienicerii si au început sa bată din tobe si sa strige sloganuri de război, puternica trupa de țiganii, a luat-o la fuga lăsând stindardul înfipt in pământ, in râsetele armatei de valahi!

    0
    0
  10. Nu a fost niciun mesaj rasist !!! A spus ca, le ureaza La MULTI ANI tuturor romilor de ziua Internationala a romilor ,mai putin a celor rapidisti care vor fi prezenti la meci.

    0
    0
  11. Ce mi-e Rapidul, ce mi-e Curcanu, cum e unul la fel e si celalalt.Pronostic Curcanu-Rapid Giulesti X.Pronostic UTA-Rapid 1.Si cu asta basta.Ma mir cum de nu si-a dat si Bibart, si Faur cu parerea !

    0
    0
  12. Rapidiștii le-au făcut o bucurie copiilor internați în Spitalul Județean din Arad, în ziua duelului cu UTA.
    Frumos din partea lor!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button