Fotbal judetean

Viceliderul Ligii a IV-a a abordat Cupa cu mulți copii: Victoria Felnac – ACB Ineu  5-2





Cel puțin la prima vedere, cel mai tare meci al sferturilor de finală ale Cupei României (faza județeană) s-a desfășurat la Felnac, acolo unde venea viceliderul Ligii a 4-a, ACB Ineu. Doar că zărăndanii s-au prezentat cu o echipă foarte tânără, cu câțiva debutanți în competițiile de seniori precum Tulcan: (16 ani) Nica (15 ani), Jurj (18 ani), Petrhele (18 ani) și Zamă (18 ani). Și, în cele din urmă, VI-FE și-a valorificat plusul de experiență și forță.

Cu toate astea, ineuanii i-au ținut în șah pe felnăcani mai mult de o oră de joc. Gazdele au descis repede scorul, după 7 minute de joc, când Puie a înscris la capătul unei lovituri de colț, mingea fiind ușor deviată și de un adversar. Un singur minut a durat avantajul lui VI-FE, căci Răsvanță, lansat de Florea, i-a driblat pe Istin și Fl. Rusu și a restabilit egaliatea. Mai mult, după alte 14 minute, Balaci a combinat în viteză cu Rucăreanu și acesta l-a lobat elegat pe goal-keeperul lui Ciba. Scorul pauzei avea să fie egal, 2-2, după ce Tulcan a respins în față șutul lui Băd, iar Puie a urmărit și a realizat „dubla”.

Și în primele 25 de minute ale actului secund, meciul a stat destul sub semnul echilibrului, pentru ca ultima parte a confruntării să aparțină clra Felnacului, care s-a distanțat și a obținut un succes clar. În minutul 70, Nou intrat pe teren, Dancă (foto) a insistat la un balon în dreapta, a pătruns și a făcut 3-2. Golul patru al amfitroinilor a venit cu 8 minute înainte de final, când Drâglă a bătut un corner și Pasăre a înscris cu capul, iar concluzia avea să  o scrie Drîglă, cu o „scăriță” de efect, în minutul 88.

Așadar, Felnacul merge mai departe în Cupă și chiar va încerca să atace trofeul. „Obiectivul nostru este câștigarea fiecărui meci în parte, fie că vorbim despre campionat sau Cupă, sperăm să și putem. Copiii Ineului ne-au pus ceva probleme azi și pentru noi i-am luat puțin de sus, dr apoi totul a intrat în normal și am meritat această calificare. Sunt conștient că săptămâna viitoare, în campionat, ne vor aștepta cu o echipă mai experimentată la Ineu”, a spus Lucian Ciba, antrenorul Felnacului.

Mai mult de jumătate din jucătorii folosiți astăzi de ineuani au fost sub 19 ani, iar în final echipa a plătit lipsa de experiență. „Am vrut să le dăm jucătorilor care evoluează mai puțin în campionat șansa să arate că merită să facă parte din lot și că se dezvoltă împreună cu noi. În mare, sunt mulțumit de evoluția copiilor, păcat de erorile de la golurile lor și două-trei ratări mari, altfel se putea termina acest meci. În campionat va fi cu totul alt meci peste o săptămână”, a menționat Cristian Sculici, antrenorul lui ACB Ineu.

Formații:

Felnac: Rusu – Măgulean, Istin, Edu, Ponta –  Ghergar (46 Pasăre), Sîrbu (46 Mocan), Fritea (77 Tomuț), Drîglă (89 Domide) – Băd (63 Dancă), Puie.

ACB Ineu: Tulcan – Varga, P. Codrea, Șerban (46 Jurj), Nica (Petrehele), – Bârdan (46 Bălteanu) – S. Balaci, Wilmer (80 Zamă), Rucăreanu (46 D. Covaciu), Florea – Rasvanță.

Arbitri:  Iova Cătălin – Flavius Dreghici, Andrei Pîslaru. Observator AJF: Leontin Buda.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button