UTA Arad

Mutu: „Primul gol a fost plumb în picioarele adversarului, apoi am închis jocul cu Dandea! Nu s-a pus problema să fiu patron sau să joc la UTA, dar ca antrenor…”





Rapidul sub comanda lui Adrian Mutu călătorește lin spre barajul de promovare în Conference League. Echipa „alb-vișinie” a câștigat fără mari probleme și ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai grea deplasare din play-outul Ligii 1, UTA terminând jocul fără șut pe poartă.

„O victorie importantă, frumoasă pentru noi”

E adevărat, nici bucureștenii nu au reușit mare lucriu la capitolul estetic, dar au dat dovadă de pragmatism și au și fost ajutați de mutările tactice ale antrenorului lor. „O victorie importantă, frumoasă pentru noi, în fața unui public ce și-a susținut 90 de minute echipa. Pentru noi, era important să ieșim învingători, ca să avem o mentalite de învingători, să creăm o echipă pentru sezonul viitor. Ca să ajungem la ceea ce vreau eu ,trebuie să trecem cu brio prin astfel de meciuri și stadioane ostile. Adică nu ostile, nu a fost publicul ostil, dar susțineau adversarul nostru. Și nouă ne dau aripi suporterii pe Giulești, azi în unele momente am avut parte de susținerea alor noștri, ne-au ajutat în momentele grele. De când am venit eu am jucat dezinvolt, cu ambiție mare, organizare ofensivă și defensivă. Nu va exista cât sunt eu aici relaxare, relaxare va fi doar în vacanță. Până atunci respectăm tricoul și clubul și dăm sută la sută în fiecare meci, a spus Adrian Mutu la finalul disputei cu UTA.

„Un stadion și un public frumos, dar cred că rapidiștii sunt mai numeroși și mai gălăgioși”

„Briliantul” e penultimul antrenor din Liga 1 (în afara lui Dusan Uhrin) care nu pășise pe noua arenă „Francisc Neuman”, în fața miilor de suporteri pătimași ai „Bătrânei Doamne”. „Mi s-a părut un stadion frumos. Mi-a plăcut lumea, e un public frumos, cu toate că se mai găsește câte unul, că așa e pe stadion…Cred că rapidiștii sunt mai numeroși și mai gălăgioși, dar pe astfel de stadioane ca <<Neuman>> și Giulești și sper că și pe alte stadioane din România se face fotbalul mai frumos, pentru jucători, pentru antrenori, te fac să dai 100% pe teren”, a adăugat Mutu.

„Aș fi arogant să spun că nu am fost surprinși cu nimic, dar știam ce face UTA”

„Principalul” bucureștenilor nu s-a sfiit să treacă la un sistem cu trei fundași centrali încă din minutul 65, când echipa sa conducea cu 1-0. Iar planul tactic i-a ieșit și el în întregime, studiind foarte bine jocul adversarului. „A fost foarte important primul gol, a fost plumb în picioarele UTA-ei, dar asta e ideea. Le-am spus băieților să intre concentrați după pauză, știam că dacă facem pasul în spate le dăm curaj, având și publicul de partea lor. Apoi, da, am vrut să închid jocul cu Dandea. Așa cum am declarat înainte de meci, știam că UTA e o echipă cu fundașii laterali sus, fac superioritate numerică pe benzi, până la 60 de metri, știam asta. Am riscat conștient pentru că doream să câștig acest meci, nu am venit să mă apăr, am jucat deschis ca UTA. Eram în avantaj, știam că o să stea și mai sus, dar am schimbat și ei au venit om pe om și nu am mai avut probleme. Dacă aș spune că UTA nu m-a surprins cu nimic din punct de vedere tactic s-ar simți aroganță în răspunsul meu. Dar, am spus dinainte, la conferință, că știam ce se face. Că mijlocașul central coboară la fundași, vin lateralii, iar Miculescu și Otele intră în interior și când sunt blocați dau minge lungă. Cardoso vine la primire și ei pleacă în spate. Știam cum joacă UTA, nu m-a surprins, au fost blocați. Se întâmplă situații cu pase filtrante, au fost în prima repriză, nu poți fi perfect, sunt prea multe variabile într-un meci ca să le pregătești toate”, a adăugat Mutu.

A vrut să-l bage și pe Stahl, dar: „M-am gândit că poate simte acest meci prea mult”

Dacă Hlistei încă se reface după operația la genunchi, pe bancă a luat loc celălalt arădean din locul Rapidului, Albert Stahl. Acesta nu a mai intrat pe teren, iar Mutu a explicat de ce: „M-am gândit la Stahl, inițial am vrut schimbare cu Dandea și cu el în teren. Mă gândisem să îl scot și pe Belu, căci avea probleme fizice, dar m-am gândit că poate simte acest meci prea mult și, fiind situație delicată pe dreapta, trebuia să vină după fundașul lor stânga și am preferat să nu îl bag. Dar, va avea șansele lui, e un băiat ambițions, profesionist și va utea să demonstreze ceea ce poate”.

„Antrenor la UTA…nu se știe niciodată, dar acum e o onoare să antrenez Rapidul”

În urmă cu un deceniu, dejeanul Adrian Marțian a susținut public că banii investiți la UTA erau și ai lui Adrian Mutu. Ba chiar fostul finanțator al arădenilor a susținut că „Briliantul” și-ar putea încheia cariera la Arad, lucru care – evident – nu s-a întâmplat. „Știți mai bine ca mine, nu s-a pus problema ca eu să fiu patron la UTA, nici să vin să joc la UTA. Dar, ca antrenor, nu se știe niciodată. Acum sunt la Rapid și mă bucur, e o onoare să antrenez Rapidul și sper să o fac cât mai mult timp posibil”, a încheiat Mutu.

Rapidul a strâns 32 de puncte, e pe primlul loc în play-out și cva rămâne acolo și după runda ce urmează, în care o găzduiește pe Gaz Metan Mediaș.

FOTO: Claudia Carp

5 comentarii

  1. Badea.. tu citesti??Sau macar putin din interviuri?Ti-a dat Mutu extemporal la dirigentie la fundul gol,sau la chelie goala!Macar pune mana pe pix si hartie,ia notite,ca sa vezi cam cum se motiveaza jucatorii si ce inseamna tactica gandita din timp si eventuale variante posibile.
    Noi nu te-am vrut la UTA,ei nu l-au vrut la rapid..pana aici echivalenta…Doar ca el performeaza nefiind deloc rapidist si tu ne arunci in prapastie fiind orice,doar UTA-ist nu esti…Nici Mutu nu a fost obligat sa stea langa tusa dar si-a tras gluga pe cap si si-a biciuit si dirijat jucatorii cu mult bun simt pe tot parcursul meciului,lectie.In acelasi timp,tu Badea,ai stat pitit sub copertina,umil,fara variante,privind in zari triste,desarte…Numele tau,Badea, se defineste prin umilinta,frica,lasitate,si incompetenta maxima de abordare!Romaneste spus…esti „varza”.Esti un cosmar pentru UTA!
    Pleaca urgent!Nu maine,ci ieri,daca ai cel mai mic bun simt sau respect…

    0
    0
    1. Din păcate multe vorbe sunt spuse la nervi, UTA Arad are nevoie de noi in tribune cu mulți copii alaturi etapă de etapă, restul discuțiilor sunt povesti care ne țin pe loc .
      Noi trebuie sa fim speciali prin ceea ce transmitem jucătorilor.
      E greșit cum unii își educă copii sau modul cum ii mobilizează după înfrângeri,nu vreau sa spun că avem mulți suporteri de rezultat ci vreau să cred că putem fii un exemplu pentru noile generații de utisti!

      0
      0
  2. Mutu, îl coboară și mai mult, pe Badea. ,, Știam ce joaca ” Se pare ca fricoșii se deconspira repede. Și comentatorii TV , ar fi împins mai în fatza niște mijlocași cu numele, fără legătură cu eforturile lui Cardoso sau Otele. Mirare a stârnit și nota maxima când UTA, mai lega jocul… 6 !! Un puștan de 18 l-a zăpăcit pe bravul VUK . ECHIPA Aradului nu e rupta pe compartimente, e rupta în 11 ! Așteptăm un final, totuși liniștit ca puncte. Așteptarea principala e un antrenor de proiect. 2,3 ani fără graba. Echipa nu joaca, zicem noi, la valoarea ei cata e. Aici trebuie umblat. Și nu cu antrenori de federație. Mai sunt antrenori constructori, care nu pot fi,, citiți ” încă de la gara.

    0
    0
  3. Nici rapidul nu a jucat nimic, doar ca au castigat. A fost asediu la poarta noastra? Nu. Au avut 2 ocazii…2 goluri. Asa cum zice mutu:mereu dupa ce luam gol suntem gata. De ce? In prima repriza am vazut daruire cum n am mai vazut. Sa nu uitam asta.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button