Baschet

CS Universitatea Valbon Arad a calificat echipa de baschet U16 la turneul final naţional





Ultimul turneu al Grupei A2 din cadrul Campionatului Naţional U16 la baschet feminin, desfășurat în weekend la Arad, a parafat calificarea la turneul final pentru CS Universitatea Valbon Arad, club condus de Valeria Bondor. Fetele lui Cristian Bondor au obținut două succese clare şi au terminat pe locul 2, cu 10 puncte, bilanţ general de 4 victorii şi 2 înfrângeri, după CSM Ploiești, 12 puncte, formaţie cu victorii pe linie.

Valbon a contabilizat, în turneul de la Arad, două victorii: 73-34 cu CSȘ Târgoviște şi 56-28 cu Primo Pitești şi o înfrângere, 33-71 cu CSM Ploiești. Turneul final va avea loc între 27 aprilie și 1 mai, pentru trofeu urmând să mai lupte echipe din Sfântu Gheorghe, Alba Iulia, Ploiești și București (Dan Dacian, Sportul Studențesc, Olimpia și CSȘ nr. 4). 14 echipe au participat în actuala ediție a CN Under 16 feminin.

Alte două echipe, U13 fete şi U18 băieţi, sunt aproape de accederea la turneele finale

Așadar, CS Universitatea Valbon şi-a îndeplinit obiectivul, care era accederea între cele mai bune formaţii din ţară. Componenţa echipei U16, calificate la turneul final, este următoarea: Andrada Dulhaz, Nicole Fritea, Maya Kamel, Darian Păiușan, Alexia Tiorean, Sonia Moticică, Mara Tasedan, Casian Truțiu şi Melisa Mercoșan.

Echipele U13, la fete şi U18, la băieţi sunt şi ele aproape de accederea la turneele finale naţionale, astfel că baschetul arădean are şi viitor, nu doar prezent, asigurat de performanţa fetelor de la FCC UAV Arad, la un pas de a juca după 8  ani de pauză finala campionatului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button