Progresul Pecica

Neînvinși în 2022, pecicanii vor să facă puncte și la Dudeștii Vechi! Enciu: „Să legăm cel puțin două-trei victorii pentru a prinde și mai multă încredere”

Progresul Pecica este singura divizionară terță arădeană ce nu a cunoscut gustul înfrângerii în 2022. La fel de adevărat este că trupa „galben-albastră” a bifat un singur succes, chiar weekendul trecut, la debutul în play-out: 4-3 cu conjudețeana Gloria Lunca Teuz Cermei.

A fost meciul în care Marco Enciu a înscris de trei ori, performanță pe care nu a mai realizat-o de pe vremea când evolua pentru o altă formație arădeană, Național Sebiș. „Într-un meci de acum patru ani, parcă, am înscris și patru goluri pentru Sebiș. Dar ce a fost a fost, acum mă bucur că o pot ajuta pe Pecica și că mă înțeleg chiar mai bine decât mă așteptam cu Bogdan Bozian. Am fost colegi acum 16-17 ani la CFR Timișoara, în Liga a 2-a, dar de atunci nu am prea ținut legătura. Acum am reînnodat relația, iar Bogdan e genul de antrenor cu care aș mai continua să joc măcar un an. Pentru mine e foarte important să mă simt bine în teren și în afara lui și la Pecica se întâmplă asta. Avem o echipă frumoasă acum, sincer nu mă așteptam ca tinerii care au venit la echipă în această iarnă să se integreze atât de repede. Personal, mă mir că Borcea a fost împrujmutat la noi, căci, din punctul meu de vedere, ar fi meritat o șansă și la UTA, în Liga 1. Are viteză, tehnică, capacitate bună de efort, e unul dintre cei mai buni juniori cu care am fost coleg vreodată. Eu zic că vom face o figură frumoasă împreună, nu am avem un obiectiv impus, dar e clar că ne dorim să fim primii în play-out”, spune vârful de 34 de ani.

Sâmbătă, de la ora 17, Pecica se deplasează la Dudeștii Vechi, acolo unde o așteaptă o formație destul de experimentată a Pobedei. „Cred că este primul meu meci oficial pe acel teren, în ultima etapă a sezonului regular nu am evoluat. Băieții au avut destule ocazii de a câștiga acel meci, cu toate că am jucat în zece oameni din finalul primei reprize. Acum sperăm să câștigăm, să legăm cel puțin două-trei victorii ca să prindem și mai multă încredere. O să mă reîntâlnesc cu Miculescu, fostul meu coleg de la Beliu și Briciu, cu care am jucat la Dumbrăvița, sunt jucători buni, dar echipa va face diferența și într-o direcție sau alta. Bineînțeles că vreau să marchez din nou, asta e treaba mea de atacant, dar și mai important este să câștigăm. În primul rând aș vrea să avem parte de un arbitraj  corect, căci am cam suferit la acest capitol în acest sezon, Arsene e din nou suspendat după un cartonaș roșu, ne va lipsi, dar sper să ne descurcăm și fără el”, mai afirmă Marco Enciu, autor a 6 goluri stagionale pentru Progresul.

Pobeda a luat un singur punct din 6 posibile în play-out și tremură din nou, ținând cont de faptul că mai are doar 6 puncte avans față de conjudețeana din Periam, aflată acum pe loc de retrogradare directă.

Formații probabile:

Pobeda: Torok – Lungu, E. Miculescu, Ardelean, Vincu – Avădani, R. Briciu – S. Budur, Vasilcin, B. Rusu – Gînju.

Pecica: Zamfir – Țugulescu, Dolga, Wild, T. Bodri – Borcea, Mitre, Oancia, Răchită – Bozian – Enciu.

Arbitri: Andrei Fodor (Deva) – Cristian: Bumb (Băcia – Hunedoara), Ioana Nistor (Orlat – Sibiu)

Observatori: Dan Miholcea (Bocșa), Cristian Rouă (Bumbeşti Jiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button